reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mnie ostatnio też po nimesilu bolał żołądek, moja mama też go nie może brac, dexak niby podobny, bo brałam w razie gdyby mocno mnie ręka bolała to babeczka w aptece mi dała, ale też mi nic nie było po nim, z tym że nie biorę żadnych innych lekow

Jak ktos ma w planach ciążę to lepiej żeby o nimesilu zapomniał. Ktoś jeszcze bierze? Z ulotki:

Stosowanie nimesulidu może niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet, toteż nie jest zalecany u kobiet planujących ciążę. W przypadku kobiet mających trudności z zajściem w ciążę oraz diagnozowanych z powodu niepłodności należy rozważyć odstawienie produktu leczniczego.

Sama to brałam kiedyś w trakcie okresu, ale jak zaczęłam się starać to odstawiłam parę miesięcy wcześniej

reklama
Laski, a propo cierpliwego czekania z testem do dnia okresu, jak to robicie jak bierzecie dupka?? Ja mam brać do 11 dpo, 12 dpo już nie, ale jeśli miałabym być w ciąży to bezpieczniej będzie go nie odstawiać co oznacza że będę musiała zatestować 12 dpo [emoji848]
To wtedy najlepiej betę robić bo test może nie pokazać ciąży i odstawisz dupka i może się skończyć źle.

Ja akurat odstawiłam luteine nie robiąc testu (bety nie mam jak) ale u mnie to inna sprawa tyle się nie udaje więc wiary mi brakuje że jak odpuściłam to mogło by się udać.

Z tym że mi okres przypada 11dni po pozytywnym teście owu . To chyba za wcześnie ? A ostatni cykl miałam 66dni a poprzedni 45 więc w sumie nie wiem jak długie mam cykle [emoji23][emoji23]
Mi okres przypadał 12dpo a dzisiaj 2 dzień odstawienia luteiny i okresu nie ma. Ja czekam max do 1.09 i dopiero wtedy będę liczyć spóźnienie okresu. Nie wiem ile moja faza lutealna trwa. 2 ostatnie cykle 60 dniowe. Teraz żyje nadzieja że będę miała cykl max 30 dniowy, obecnie 28dc.

Ale ja nie mam problemów z owu 🤷‍♀️ poza tym tu mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Zmienię pracę, będę miała jakaś umowę na 3 miesiące, zajdę w ciążę i będzie problem. Dodatkowo u mnie w mieście raczej ciężko o fajna pracę. Nie pójdę przecież pracować do jakiejś fabryki na 3 zmiany 😛 pracowałam tak przez pół roku i to był dramat. Poza tym pisałam, prace jako pracę nawet lubię. O ile szefowa jest w domu 😂
W moim wypadku zmiana pracy tez odpada - umowa na czas nieokreślony i blisko domu. W nowej mogłoby być więcej stresu niż w starej. Mam szefa taki trochę Janusz biznesu i tu jest problem, bo czuję się czasami wykorzystywana i niedoceniana. Moim cichym marzeniem byłoby wręczenie zwolnienia lekarskiego i róbcie sobie co chcecie ;) pracuje w zawodzie ponad 10 lat i nigdy nie byłam na zwolnieniu więc teraz odbiorę to z nawiązką

To wtedy najlepiej betę robić bo test może nie pokazać ciąży i odstawisz dupka i może się skończyć źle.

Ja akurat odstawiłam luteine nie robiąc testu (bety nie mam jak) ale u mnie to inna sprawa tyle się nie udaje więc wiary mi brakuje że jak odpuściłam to mogło by się udać.
O kurde nie pomyślałam🤔 to następny cykl będę musiała iść na bete dzień przed odstawieniem dupka.

Ja jutro albo w pon spodziewam się @, wstępnie 0 plamień a już o tym czasie pojawiały się jakieś plamienia więc chyba duphaston się sprawdził.

reklama
Agula mam to samo!! W pracy każdy ma wyjeb**e i na mlodsze zrzuca. Godziny pracy nam się zmieniły od 11-18, dzień w dzień za jeszcze mniejsze pieniądze niż przed covid em bo teraz ich nie stać, a samo mi mówiło że dostali dofinansowanie do wyplat z UM i jeszcze przecież z tarczy... Więcej obowiązków na piękne oczy. Wszyscy nerwowi. Eh... Nawet nie mam kiedy z dzieckiem pobyć, bo cały dzień jestem w pracy, ona idzie do przedszkola odbiera ją mąż i taka klapa. Ciekawe kiedy nas znowu zamkną 👍 jestem bardzo ciekawa 🤦‍♀️i wtedy akurat będziemy w ciąży, a dostępu do lekarza nie będzie 😥
Ps. Jakie badania po okresie zrobić? Nie wierzę, że to moje plamienie jest implantacyjne. Szkoda na test - ewentualnie kolo wtorku jak nie lunie to zrobię!

Do góry