reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

W moim wypadku zmiana pracy tez odpada - umowa na czas nieokreślony i blisko domu. W nowej mogłoby być więcej stresu niż w starej. Mam szefa taki trochę Janusz biznesu i tu jest problem, bo czuję się czasami wykorzystywana i niedoceniana. Moim cichym marzeniem byłoby wręczenie zwolnienia lekarskiego i róbcie sobie co chcecie ;) pracuje w zawodzie ponad 10 lat i nigdy nie byłam na zwolnieniu więc teraz odbiorę to z nawiązką
O to prawda, nowa praca to na pewno bardziej stresujące doświadczenie niż kilka lat w tej samej firmie. I wtedy jakbym zaszła w ciążę to bym osiwiala co z umową itp. Lepiej już ta prace zmienić przy powrocie z macierzyńskiego właśnie. Ja też nigdy nie byłam na chorobowym. A co do wykorzystywania w pracy i niedoceniania, mam tak samo. Czasem wystarczyłoby "dziękuję" i już by człowiekowi inaczej się pracowało. 🤷‍♀️

reklama
O kurde nie pomyślałam[emoji848] to następny cykl będę musiała iść na bete dzień przed odstawieniem dupka.

Ja jutro albo w pon spodziewam się @, wstępnie 0 plamień a już o tym czasie pojawiały się jakieś plamienia więc chyba duphaston się sprawdził.
A to miałaś plamienia przed okresem?

Ja nie mam ale wzięłam luteine żeby ten cykl też długo nie trwał i mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać na @[emoji848]

Hmmm... teraz się tak patrzę na kalendarzyk flo tam mi niby owu pokazywało 13 dc. dzień później byłam u gina i pęcherzyk był w lewym jajniku i powiedzia

Ja nie mam ale wzięłam luteine żeby ten cykl też długo nie trwał i mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać na @[emoji848]
Tak przed okresem zawsze miałam plamienia raz 6 dni przed, raz 3 dni przed.... różnie...

Hmmm... teraz się tak patrzę na kalendarzyk flo tam mi niby owu pokazywało 13 dc. dzień później byłam u gina i pęcherzyk był w lewym jajniku i powiedzia

Tak przed okresem zawsze miałam plamienia raz 6 dni przed, raz 3 dni przed.... różnie...
A co lekarz mówił na te plamienia? Coś z progesteronem miałaś może [emoji848]

Czyli nie miałaś owu 13dc tylko później więc też źle wyliczyła Ci apka okres [emoji2368]

Z luteina nigdy nie wiadomo jak będzie. Mnie próbował lekarz uregulować nią okres, nie zdążyłam jej odstawić a w 21 dc już okres. Z reguły mam po 31-32dc. W czerwcowym cyklu nie brałam, ale znowu ponad tydzień plamiłam i w 31dc dostałam okres. Lipcowy cykl zaczęłam od 16dc-25dc i dziś jest 34dc a ja od dwóch dni plamie. Już bym wolała krwawić niż się zastanowić kiedy lunie. Dziwne z tą luteina bo brzuch mnie nie boli! Ciekawe 🤔 no nic jestem cierpliwa 👍

Agula mam to samo!! W pracy każdy ma wyjeb**e i na mlodsze zrzuca. Godziny pracy nam się zmieniły od 11-18, dzień w dzień za jeszcze mniejsze pieniądze niż przed covid em bo teraz ich nie stać, a samo mi mówiło że dostali dofinansowanie do wyplat z UM i jeszcze przecież z tarczy... Więcej obowiązków na piękne oczy. Wszyscy nerwowi. Eh... Nawet nie mam kiedy z dzieckiem pobyć, bo cały dzień jestem w pracy, ona idzie do przedszkola odbiera ją mąż i taka klapa. Ciekawe kiedy nas znowu zamkną 👍 jestem bardzo ciekawa 🤦‍♀️i wtedy akurat będziemy w ciąży, a dostępu do lekarza nie będzie 😥
Ps. Jakie badania po okresie zrobić? Nie wierzę, że to moje plamienie jest implantacyjne. Szkoda na test - ewentualnie kolo wtorku jak nie lunie to zrobię!
Współczuję sytuacji. Robota ta sama tylko w godzinę mniej a kasa mniejsza 🙄 gdzie tu sprawiedliwość 🤷‍♀️ ja na szczęście nie odczułam skutków covida w pracy. Wyobrażam sobie za to Twój dzień. Najgorsze, że wracasz z pracy to dzieciaczek już powoli do kąpania i spać. 😔 Szkoda bardzo tego uciekającego czasu, ale wiem że czasem ciężko jest coś zmienić.

Z luteina nigdy nie wiadomo jak będzie. Mnie próbował lekarz uregulować nią okres, nie zdążyłam jej odstawić a w 21 dc już okres. Z reguły mam po 31-32dc. W czerwcowym cyklu nie brałam, ale znowu ponad tydzień plamiłam i w 31dc dostałam okres. Lipcowy cykl zaczęłam od 16dc-25dc i dziś jest 34dc a ja od dwóch dni plamie. Już bym wolała krwawić niż się zastanowić kiedy lunie. Dziwne z tą luteina bo brzuch mnie nie boli! Ciekawe [emoji848] no nic jestem cierpliwa [emoji106]
Ja luteine kiedyś brał na wywołanie okresów to max 3 tabletki zjadłam a na drugi dzień już okres miałam. Ja akurat nie plamie. Brałam w tym cyklu od 17dc do 26dc dzisiaj 2 dni po odstawieniu i nie ma żadnych plamien. PMS też nie mam i nigdy nie miałam przed okresem. U mnie zawsze jest tak że okres zaczyna się niemal od razu. W zeszłym cyklu miałam 1 i 3dc plamienie lekkie a 2 dc stara czarna krew. Zaliczyłam to jako okres. Trwało to dosłownie 3 dni ale byłam na innych lekach wywołujących okres i cykl trwał 60 dni.

Każdy lek działa inaczej na każdą z nas bo jesteśmy różne [emoji6]

Współczuję sytuacji. Robota ta sama tylko w godzinę mniej a kasa mniejsza 🙄 gdzie tu sprawiedliwość 🤷‍♀️ ja na szczęście nie odczułam skutków covida w pracy. Wyobrażam sobie za to Twój dzień. Najgorsze, że wracasz z pracy to dzieciaczek już powoli do kąpania i spać. 😔 Szkoda bardzo tego uciekającego czasu, ale wiem że czasem ciężko jest coś zmienić .
Nie chce na razie nic zmieniać, umowę mam, regularne wypłaty. Po prostu atmosfera między nami dziewczynami jest dosyć burzliwa 🤦‍♀️ patrzą jak spod byka, jak idziesz na fajkę. Tylko że czasami cały dzień na nogach, masz prawo do przerwy. (zaznaczę, że to służba zdrowia).

A co lekarz mówił na te plamienia? Coś z progesteronem miałaś może [emoji848]

Czyli nie miałaś owu 13dc tylko później więc też źle wyliczyła Ci apka okres [emoji2368]
Nie owu była po wizycie, wydaje mi się że na drugi dzień bo bolał lewy jajnik mocno.
Co do tych plamień to powiedział że to wygląda na niewydolność 2 fazy cyklu. Następnie zapytał się czy się bardzo spieszymy. Powiedziałam że nie więc kazał mi brać przez 4 cykle duphaston.

reklama
Nie owu była po wizycie, wydaje mi się że na drugi dzień bo bolał lewy jajnik mocno.
Co do tych plamień to powiedział że to wygląda na niewydolność 2 fazy cyklu. Następnie zapytał się czy się bardzo spieszymy. Poeiedziałam że nie więc kazał mi brać przez 4 cykle duphaston.
A rozumiem. No to w takim razie oczekujemy razem na @ choć tobie życzę z całego serca żeby nie zawitala i okazało się że maleństwo się pod serduszkiem twoim prawidłowo rozwija [emoji3059]

Do góry