reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny plamienie dzisiaj ustalo (Trwalo 3 dni) do okresu 5 dni zostalo. Plamienie bylo brunatne i brazowe wkladka na to wystarczala. Wraz z tymi plamieniami pojawil sie sluz i wyglada jak w dni plodne jest go duzo jest przeroczysty i rozciagliwy chwilami podbarwiony na bialo 🤔 nie wiem w sumie co dalej😂 czekam na termin okresu jak na szpilkach 🙄
A może to owulacja ? 🤪
Melduję, że zrobiłam dziś test i znów to samo, bielszy nie będzie. Niby się człowiek spodziewał i nastawił na porażkę, ale tak się jednak smutno zrobiło... Wiecie, mam jeszcze czas nie spinam się, ale przyznam się Wam, że chodzi też o pracę. No tak mnie wku*** szefowa, że chciałam uciec w pieluchy, jeszcze na L4 zrobić kurs na rzęsy i już tam nie wracac 😔 w styczniu mówiłam jej ze chce urlop we wrześniu a ona do mnie ze jej to nie pasuje, bo ona nie ma kiedy pojechać na drugi urlop 🙄 ale przez covida "okazano mi łaskę" i mogłam wziąć teraz urlop i mieć go razem z mężem. Szaleństwo, szczyt luksusu 🙄 i z każdym białym testem myślę sobie "kurła kolejny miesiąc w skurwidole". Sorki, że tak nie na temat ale musiałam komuś się wyżalić 😔 a teraz już tylko czekam na małpę, niech przyłazi i zaczynajmy walkę od nowa 🤷‍♀️
Ja też nie mogę się doczekać aż pójdę na L4.
Mam ciężką pracę 12h na nogach. W systemie 2 na 2. Umowę mam do lutego w lutym mam mieć przedłużona na stałe, ale ja nie chcę tam pracować bo mi kręgosłup siada 😑 ale z drugiej strony mam blisko i kasa fajna i boję się że jak zmienię to akurat zajde w ciążę.
Jak ktos ma w planach ciążę to lepiej żeby o nimesilu zapomniał. Ktoś jeszcze bierze? Z ulotki:

Stosowanie nimesulidu może niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet, toteż nie jest zalecany u kobiet planujących ciążę. W przypadku kobiet mających trudności z zajściem w ciążę oraz diagnozowanych z powodu niepłodności należy rozważyć odstawienie produktu leczniczego.

Sama to brałam kiedyś w trakcie okresu, ale jak zaczęłam się starać to odstawiłam parę miesięcy wcześniej
Kurde ja wzięłam 4 saszetki przez 2 dni zaufałam lekarce a potem przeczytałam ulotkę i do tego strasznie się po nim czułam. Pewnie przez to mam cykl stracony. Potem już nie brałam przeciw bólowych zacisnęłam zęby jak mnie bolało.
U nas tylko teleporady z rodzinnym tak jest...

Dziewczyny pomożecie? Przyszły mi właśnie wyniki i nie wiem czy się martwić?
HOMOCYSTEINA 13,00 µmol/l
ANTY TPO <9,00 IU/ml
Zakres referencyjny
0 – 34
ANTY TG <10,00 IU/ml
Zakres referencyjny
0 – 115

Homocysteina do starań do zbicia sama jestem w trakcie zbijania. Włącz foliany i metylowane Wit b12 i zakwas z buraków. Jeśli bierzesz kwas foliowy zwykły czy jakieś mieszane typu prenatal uno to odstaw, bo homocysteina wskazuje, że nie przyswajasz. Tylko aktywne formy.

Ale ja nie mam problemów z owu 🤷‍♀️ poza tym tu mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Zmienię pracę, będę miała jakaś umowę na 3 miesiące, zajdę w ciążę i będzie problem. Dodatkowo u mnie w mieście raczej ciężko o fajna pracę. Nie pójdę przecież pracować do jakiejś fabryki na 3 zmiany 😛 pracowałam tak przez pół roku i to był dramat. Poza tym pisałam, prace jako pracę nawet lubię. O ile szefowa jest w domu 😂
Jedziemy na tym samym wózku ja też najchętniej zamieniłabym pracę , bo już mnie wkurza . Też mam umowę na stałe i to mnie tam trzyma . Tylko ja byłam na fajnym stanowisku ale moja przełożona jak wróciłam po poronieniu to przeniosła mnie na inne stanowisko 😤 ale karma wrzuciła i zdegradowali ją na niższe stanowisko. Tak bardzo bym chciała żeby się w końcu udało 😔

reklama
Ja teraz brałam cały miesiąc b12 complex z solgar, wapn, magnez, potas. Kupiłam też korzeń macy (poprawia płodność i zwiększa libido). Zbliżeń było bardzo dużo co 2 dni. Byliśmy na wakacjach. No, ale cóż z tego... Jakieś pryszcze mnie zaatakowały na dekolcie i plecach (takie bolesne buły) i już wiedziałam, że pewnie nic z tego. Wiece czego może być ich przyczyna?

Do góry