reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mnie ostatnio też po nimesilu bolał żołądek, moja mama też go nie może brac, dexak niby podobny, bo brałam w razie gdyby mocno mnie ręka bolała to babeczka w aptece mi dała, ale też mi nic nie było po nim, z tym że nie biorę żadnych innych lekow

Jak ktos ma w planach ciążę to lepiej żeby o nimesilu zapomniał. Ktoś jeszcze bierze? Z ulotki:

Stosowanie nimesulidu może niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet, toteż nie jest zalecany u kobiet planujących ciążę. W przypadku kobiet mających trudności z zajściem w ciążę oraz diagnozowanych z powodu niepłodności należy rozważyć odstawienie produktu leczniczego.

Sama to brałam kiedyś w trakcie okresu, ale jak zaczęłam się starać to odstawiłam parę miesięcy wcześniej

reklama
Laski, a propo cierpliwego czekania z testem do dnia okresu, jak to robicie jak bierzecie dupka?? Ja mam brać do 11 dpo, 12 dpo już nie, ale jeśli miałabym być w ciąży to bezpieczniej będzie go nie odstawiać co oznacza że będę musiała zatestować 12 dpo [emoji848]
To wtedy najlepiej betę robić bo test może nie pokazać ciąży i odstawisz dupka i może się skończyć źle.

Ja akurat odstawiłam luteine nie robiąc testu (bety nie mam jak) ale u mnie to inna sprawa tyle się nie udaje więc wiary mi brakuje że jak odpuściłam to mogło by się udać.

Z tym że mi okres przypada 11dni po pozytywnym teście owu . To chyba za wcześnie ? A ostatni cykl miałam 66dni a poprzedni 45 więc w sumie nie wiem jak długie mam cykle [emoji23][emoji23]
Mi okres przypadał 12dpo a dzisiaj 2 dzień odstawienia luteiny i okresu nie ma. Ja czekam max do 1.09 i dopiero wtedy będę liczyć spóźnienie okresu. Nie wiem ile moja faza lutealna trwa. 2 ostatnie cykle 60 dniowe. Teraz żyje nadzieja że będę miała cykl max 30 dniowy, obecnie 28dc.

Ale ja nie mam problemów z owu 🤷‍♀️ poza tym tu mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Zmienię pracę, będę miała jakaś umowę na 3 miesiące, zajdę w ciążę i będzie problem. Dodatkowo u mnie w mieście raczej ciężko o fajna pracę. Nie pójdę przecież pracować do jakiejś fabryki na 3 zmiany 😛 pracowałam tak przez pół roku i to był dramat. Poza tym pisałam, prace jako pracę nawet lubię. O ile szefowa jest w domu 😂
W moim wypadku zmiana pracy tez odpada - umowa na czas nieokreślony i blisko domu. W nowej mogłoby być więcej stresu niż w starej. Mam szefa taki trochę Janusz biznesu i tu jest problem, bo czuję się czasami wykorzystywana i niedoceniana. Moim cichym marzeniem byłoby wręczenie zwolnienia lekarskiego i róbcie sobie co chcecie ;) pracuje w zawodzie ponad 10 lat i nigdy nie byłam na zwolnieniu więc teraz odbiorę to z nawiązką

To wtedy najlepiej betę robić bo test może nie pokazać ciąży i odstawisz dupka i może się skończyć źle.

Ja akurat odstawiłam luteine nie robiąc testu (bety nie mam jak) ale u mnie to inna sprawa tyle się nie udaje więc wiary mi brakuje że jak odpuściłam to mogło by się udać.
O kurde nie pomyślałam🤔 to następny cykl będę musiała iść na bete dzień przed odstawieniem dupka.

Ja jutro albo w pon spodziewam się @, wstępnie 0 plamień a już o tym czasie pojawiały się jakieś plamienia więc chyba duphaston się sprawdził.

reklama
Agula mam to samo!! W pracy każdy ma wyjeb**e i na mlodsze zrzuca. Godziny pracy nam się zmieniły od 11-18, dzień w dzień za jeszcze mniejsze pieniądze niż przed covid em bo teraz ich nie stać, a samo mi mówiło że dostali dofinansowanie do wyplat z UM i jeszcze przecież z tarczy... Więcej obowiązków na piękne oczy. Wszyscy nerwowi. Eh... Nawet nie mam kiedy z dzieckiem pobyć, bo cały dzień jestem w pracy, ona idzie do przedszkola odbiera ją mąż i taka klapa. Ciekawe kiedy nas znowu zamkną 👍 jestem bardzo ciekawa 🤦‍♀️i wtedy akurat będziemy w ciąży, a dostępu do lekarza nie będzie 😥
Ps. Jakie badania po okresie zrobić? Nie wierzę, że to moje plamienie jest implantacyjne. Szkoda na test - ewentualnie kolo wtorku jak nie lunie to zrobię!

Do góry