reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A ja po poronieniu krwawilam aż dosłownie niecałą dobę [emoji23] miałam łyżeczkowania. Byłam przygotowana na conajmniej 2 tyg krwawienia, A tu na drugi dzień po zabiegu czysto [emoji848]
Wlasnie tez poczytalam...

Cudem jest tez to, ze poronienie 21 luty, okres 1 marzec? I zaraz kolejna ciaza i znowu poronienie, czyszczenie i zarodek zywy? Kupy sie to nie trzyma...po 9 dniach od czyszczenia to sie jeszcze krwawi...teoretycznie.
Eh nie nakrecam sie juz. ;)

reklama
A ja po poronieniu krwawilam aż dosłownie niecałą dobę [emoji23] miałam łyżeczkowania. Byłam przygotowana na conajmniej 2 tyg krwawienia, A tu na drugi dzień po zabiegu czysto [emoji848]

Roznie z tym bywa oczywiscie.
Ja poczytalam jej wszystkie wpisy i tylko podtrzymuje swoje zdanie.
I w sumie koncze temat,bo jak jest to tylko sama poczatkujaca wie :)

Polecam z całego serca dr Krzysztofa Hermana i dr Łukasza Jóźwiaka :) Obydwoje pracują w szpitalu na Żelaznej + przyjmują w różnych przychodniach w Warszawie :) Dr Jóźwiak robi mi certyfikowane USG, a dr Herman prowadzi ciążę - jest cudowny, ciepły, zawsze pamięta o moich prywatnych życiowych perypetiach i pyta się co tam jak tam, zawsze powie miłe słowo. Ostatnio powiedział, że jestem taka dzielna, że ze wszystkim sobie poradzę i z porodem też :D Niby nic, puste słowa a ile znaczą dla kobiety w ciąży :D
Dziękuję:) prywatnie przyjmuja czy na nfz? Jesli prywatnie to ile $? :

Dziewczyny pytanie mam do Was. Byłam dzisiaj u ginekologa, dostałam patyczek i mam sobie zrobić wymaz z szyjki w środę rano i zawieźć na badanie. Wypytałam się jak to zrobić, ale oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać gdzie po pierwsze to zawieźć i po jakim czasie od pobrania wymazu. A dostałam do domu, bo mój ginekolog idzie na urlop :) Nie zadzwonię, bo już nikogo tam nie ma, a lekarz od jutra na urlopie :) Brawo ja 🤦‍♀️ Może któraś z Was będzie wiedzieć🤷‍♀️ A tak swoją drogą poszłam do innego lekarza, żeby coś doradził po tych poronieniach i jak zobaczył wyniki badań histopatologicznych to od razu zlecił ten wymaz, bo miałam stany zapalne w pobranych tkankach. Mój wcześniejszy ginekolog na widok wyniku z badania histopatologicznego, stwierdził że to potwierdziło tylko poronienie. Nie wiem co o tym myśleć, chyba do dwóch naraz będę chodzić.

Dziewczyny pytanie mam do Was. Byłam dzisiaj u ginekologa, dostałam patyczek i mam sobie zrobić wymaz z szyjki w środę rano i zawieźć na badanie. Wypytałam się jak to zrobić, ale oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać gdzie po pierwsze to zawieźć i po jakim czasie od pobrania wymazu. A dostałam do domu, bo mój ginekolog idzie na urlop :) Nie zadzwonię, bo już nikogo tam nie ma, a lekarz od jutra na urlopie :) Brawo ja 🤦‍♀️ Może któraś z Was będzie wiedzieć🤷‍♀️ A tak swoją drogą poszłam do innego lekarza, żeby coś doradził po tych poronieniach i jak zobaczył wyniki badań histopatologicznych to od razu zlecił ten wymaz, bo miałam stany zapalne w pobranych tkankach. Mój wcześniejszy ginekolog na widok wyniku z badania histopatologicznego, stwierdził że to potwierdziło tylko poronienie. Nie wiem co o tym myśleć, chyba do dwóch naraz będę chodzić.
Ja w 2008 roku robiłam taki wymaz i w ten sam dzień zanosiłam u nas do szpitala do laboratorium.

Otóż to co nie zmienia faktu że na prawdę dziwna sytuacja [emoji848]
Poczytaj jej posty od poczatku..nic nie trzyma sie kupy, okres byl koncem stycznia,nagle w polowie lutego dwie kreski ale twierdzi ze to nie ciaza, 21 luty partner juz wiedzial ze to ciaza o cieszyl sie z usg,ale tego dnia poronila w 8 tyg...w miedzy czasie wrzuca testy znajomej czy sa pozytywne...potem poronila drugi raz ale sie nie smuci z tego powodu...eh, dalej wiecie. Czeski film ;)
Za stara jestem na takie bajki.

Dziękuję:) prywatnie przyjmuja czy na nfz? Jesli prywatnie to ile $? :
Ja chodzę prywatnie, ale przyjmują też na NFZ na pewno w przychodni przyszpitalnej przy Żelaznej i może gdzieś jeszcze trzeba sprawdzić 🤷🏼‍♀️ Niestety prywatnie co do ceny wizyty nie podpowiem, bo mam ubezpieczenie z pracy 🤷🏼‍♀

Troszke sie wtrace.. jezeli bierzesz euthyrox lub letrox to badanie kontrolne czy tsh spada czy nie (i do tego najelpeij zrobic jeszcze ft4) robi sie sresnio co 4-5tyg. W tedy widac efekt brania lekow. Moj lekarz tak zalecil i raz w miesiacu wysylam mu sms z wynikami a on mi odp co i jak brac [emoji6] 3mam kciuki
Biorę eutyrox drugi miesiąc. Badanie kontrolne zrobiłam po 4 tyg ale najpierw mój gin był na urlopie a następnie ją wyjechałam na urlop. Jutro wracam więc pewnie mu wyniki. 2 września mam wizytę w klinice leczenia niepłodności więc na spokojnie omówię wyniki z lekarzem

reklama
Do góry