reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To się tak wydaje kochana :) Możesz nawet ich nie czuć. Po prostu brzuszek puchnie, potem znika, potem znów puchnie :)

Wczoraj miałam mały kryzys emocjonalny, bo mama po udarze już mieszka z nami, a była na 4 msc rehabilitacji od razu po chorobie, więc chyba musiałam sobie przepracować w głowie, że jeszcze sporo pracy przed nami.

A tak to czuję się dobrze, tylko biodro dokucza mi od 3 tygodni. Jutro mam wizytę u prowadzącego to mu powiem, ale chyba nie będzie sprawdzał spojenia łonowego tylko wyśle mnie do fizjo, a ja za bardzo kasy teraz nie mam na coś takiego :( A boli już tak, że kuleję :(

Dziś jesteśmy 30+2 :)

A to mój Staś wczoraj :) Waży już 1628 g.

Zobacz załącznik 1162342Zobacz załącznik 1162343
Śliczny chłopczyk i widzę, że też tak się do zdjęcia ręką zasłaniał jak mój syn xD na ostatnich prenatalnych to nawet nam się nie chciał pokazać i dostaliśmy zdjęcie tylko jego stópki xD :p
Z tym biodrem to niestety nie pomogę, ale może boli, bo wiesz, brzuszek już pewnie spory i coraz ciężej utrzymać ten ciężar? Może powinnaś teraz więcej leżeć i się nie forsować?
Mi od 30tc bardzo dokuczały nogi, a w szczególności łydki, miałam opuchnięte i ledwo chodziłam, a do tego były upały i wszystko jeszcze bardziej puchło niż normalnie...butów to nie mogłam założyć na stopy takie miałam wielkie jak słoń...a teraz to mnie z kolei kość ogonowa boli i tak się zastanawiam, z jakiego powodu w ciąży może ta kość boleć? :p

reklama
Staś! Jak mój pradziadek, piękne imię :) ja jakoś nie zaskoczyłam, że Ty w ciąży, i to takiej zaawansowanej! Gdzieś mi może mignęło, ale czasem nie łapię, która z Was co pisze ;) skoro pojawiasz się na staraczkach, to znaczy, że dłużej się staraliście?

Trzymam kciuki! [emoji110]
Mój mąż jest Staś, dobre serce chłopak ma [emoji38]

Zaczęłam brać metforminę 1 lipca. Biorę codziennie jedną tabletkę razem z kolacją. Nie zauważyłam, żeby w ogóle na mnie jakkolwiek działała... :| aż zaczęłam się teraz zastanawiać.. dlaczego masz tak powoli wprowadzać? jaką masz dawkę?
Jedna tabletka ma dawkę 1000, ale mam docelowo brać dwie tabletki, jedna rano i jedna wieczorem.
Zaczynam od połowy tabletki na wieczór przez tydzień, potem połowa na wieczór, połowa rano następny tydzień. Potem nie pamiętam, ale sukcesywnie zwiększam dawkę do 2 tabletek w 4 tygodnie.
Lekarz mi tak kazał ze względu na możliwe działania niepożądane. Ja miałam już mdłości, biegunkę i bóle brzucha.

Jedna tabletka ma dawkę 1000, ale mam docelowo brać dwie tabletki, jedna rano i jedna wieczorem.
Zaczynam od połowy tabletki na wieczór przez tydzień, potem połowa na wieczór, połowa rano następny tydzień. Potem nie pamiętam, ale sukcesywnie zwiększam dawkę do 2 tabletek w 4 tygodnie.
Lekarz mi tak kazał ze względu na możliwe działania niepożądane. Ja miałam już mdłości, biegunkę i bóle brzucha.
Płacisz coś za metę?

Podczytuje was juz jakis czas.
Duzo przydatnych informacji [emoji4]
Staramy sie o dziecko teraz bedzie 2 cykl.
Mam 2 dzieci ale z innymi partnerem.
Zawsze zachodzilam w ciaze na zawolanie [emoji28]
A teraz jest troche rozczarowanie ze sie nie udaje. W w przyszlym tyg ma przyjsc @ w sumie to licze ze sie nie pojawi ale mam przeczucie ze ten cykl tez niestety stracony [emoji849]
W zeszlym msc doszukiwalam sie wszystkich objawow ciazowych i w zasadzie wszystkie byly [emoji1787] ale 2 kresek na tescie brak.
Hejka :) ja również w przyszłym tygodniu mam dostać @. Ja oczekuje na czwartek. Możliwe ze razem będziemy testować hehe :D

Czy któraś z Was miała zapisany albothyl?
Ja miałam przepisany jakieś dwa lata temu. Okropnie to wspominam 😱
Chyba niemożliwe, żeby dostać kolejny okres po 3 dniach ... Wg mnie to jakieś krwawienie niezwiązane zupełnie z okresem, koniecznie jak najszybciej to sprawdź.
Kurcze, zły cytat zaznaczyłam a nie chce mi się cofać i szukać kogo dotyczył problem 🤦‍♀️ ja na przykład przy tylozgieciu macicy mam co któryś cykl takie dziwne plemienia. Zaczynają się kilka dni po skończonej @. Ginekolog tłumaczył mi że przy takiej budowie macicy czasami nie wszystko wylatuje podczas okresu i stąd takie plemienia w środku cyklu 🤷‍♀️
Powiedzcie mi dziewczyny czy jak nie miałam w tym miesiącu plodnego sluzu tzn że nie było owulacji? Jajnik pobolewal mnie 2 dni ok 16, 17 dc. Martwie sie ze nastepnym cykl bedzie nieudany🙄
Z tą owulacja to różnie bywa, ale ja w cyklu w którym udało się zająć byłam sucha jak wiór 🤦‍♀️
W sumie to teraz mi się pytanie nasunęło - na poprawę sluzu staram się wypijać więcej wody i podczas ostatnich przytulanek zauważyłam ze ten służ też jest dużo bardziej wodnity, zawsze miałam taki hmmm kleisty? Rozciagliwy. Czy taki rozwodniony może w kolejnych cyklach utrudniac zajście? Wkurza mnie to w ogóle że nie czuje tego sluzu w sobie tylko pojawia się dopiero jak mąż mnie trochę nastroi 😩😫

reklama
U mnie kolejny dzień śluzu, więc dalej nie wiem o co chodzi ;) Jeszcze 5 dni do testu :D

Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy w 20-21 tygodniu.
@bleucoco to już jest prawdziwy maluszek :D
Hej! Ja jestem właśnie 8dzien po owu i dzisiaj nie dość że czuje jakieś dziwne 'ciepełko' w macicy, jakby była rozpulchniona jak w dzień największego okresu i przepraszam za okreslenie, ale cały dzień dosłownie mi mokro. Mam bardzo dużo śluzu, tak standardowo to nawet nie używam wkładek bo nie ma po co nawet w dni płodne, a tu po prostu potop nie wiem skąd [emoji848] Już nawet się śmiałam do mojego, że chyba znowu mam dni płodne więc znowu trzeba korzystać [emoji23] Cykle mam jak w zegarku 27-28dni, więc dopiero przyszły czwartek/piątek się okaże o co chodzi [emoji16] Trzymam kciuki za Ciebie!

Do góry