reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej , u mnie dzis 12 dc, od wczoraj zaczęłam robić testy owulacyjne, moje pierwsze w życiu, zmarnowałam ze 3, żeby dobrze zrobić :D to mój 3 cykl starań, mama moja mówi, że bardzo się nakręcam :/ może i tak jest, z synem nic nie czytałam, nie liczyłam, były 3 stosunki na cały cykl i od razu pykło.
w ogole ostatnio tu nie widze żadnych dwóch kreseczek:(
Nakręcanie to nasza specjalność 😎😂
A co do kresek, to miejmy nadzieje, ze zaraz się posypią 🤗

reklama
Kurde dziewczyny, powiem Wam, że ja to jestem po okresie zaraz i teraz to dopiero czuje się, jak w ciąży :p gdybym była przed okresem, to byłabym pewna, że to ciąża. I emocjonalnie mam jakiś zjazd, wahania nastrojów, płacze na dziwnych reklamach :p i fizycznie - piersi jakieś dziwne, od kilku dni mi niedobrze ... Aż się zaczynam martwić, że coś się ze mną niedobrego dzieje ... Ale próbuje się nie nakręcać - psychika potrafi nieźle świrować ;)

Dziewczyny czy jak miałam za wysoka prolaktyne i dostałam przez caaaaaly cykl po pół tabletce bromergenu to jest szansa że zajdę w ciążę? Czy nie zaszkodzi to ewentualnemu zarodkowi? Dziś 18dc

J też zapisując się do nowego gina wyliczyłam pięknie 10 dc bo @ nigdy się nie spóźnia no to przyszła 3 dni wcześniej...
Nawet mi nic nie mówcie.... Ja dostałam okres 5 dni wcześniej więc przesunęłam wizytę w klinice końcem sierpnia. Okres się skończył i od przed wczoraj krwawię chociaż jestem w 12 dniu cyklu dzisiaj.... Odpadła mi drożność bo w trakcie krwawienia nie zrobię. I wizyta w klinice stoi przed znakiem zapytania. Wyjazd na urlop w przyszlum tygodniu też. Obawiam się że będę tak krwawić do okresu który nie wiadomo kiedy przyjdzie. Na dodatek mam 17 mm pęcherzyk. I co z tego. Nic mi się nie zagniezdzi skoro macica myśli że należy się złuszczać i tak właśnie robi. Oszaleje. Wzięłam aż zwolnienie na zle samopoczucie bo ja już nie jestem w stanie tego znieść... Trzy dni miałam spokój po okresie i co, znowu okres?????

Nawet mi nic nie mówcie.... Ja dostałam okres 5 dni wcześniej więc przesunęłam wizytę w klinice końcem sierpnia. Okres się skończył i od przed wczoraj krwawię chociaż jestem w 12 dniu cyklu dzisiaj.... Odpadła mi drożność bo w trakcie krwawienia nie zrobię. I wizyta w klinice stoi przed znakiem zapytania. Wyjazd na urlop w przyszlum tygodniu też. Obawiam się że będę tak krwawić do okresu który nie wiadomo kiedy przyjdzie. Na dodatek mam 17 mm pęcherzyk. I co z tego. Nic mi się nie zagniezdzi skoro macica myśli że należy się złuszczać i tak właśnie robi. Oszaleje. Wzięłam aż zwolnienie na zle samopoczucie bo ja już nie jestem w stanie tego znieść... Trzy dni miałam spokój po okresie i co, znowu okres?????

Chyba niemożliwe, żeby dostać kolejny okres po 3 dniach ... Wg mnie to jakieś krwawienie niezwiązane zupełnie z okresem, koniecznie jak najszybciej to sprawdź.

Nigdy tak nie miałam, nie wiem co mogę powiedzieć ale myślę że powinnaś zgłosić się do lekarza.

A miałaś robioną histeroskopię. Też mam problemy z krwawieniami w środku cyklu i mój gin mówił że czasem na usg nie widać wszystkiego i trzeba zrobić histeroskopię aby sprawdzić co tam może krwawić.

Chyba niemożliwe, żeby dostać kolejny okres po 3 dniach ... Wg mnie to jakieś krwawienie niezwiązane zupełnie z okresem, koniecznie jak najszybciej to sprawdź.
Ale ja jestem raz w tygodniu u lekarza tu nie ma co sprawdzać. Nie mam torbieli, nie mam polipów, nie mam niczego. Miałam biopsję, USG 3d macicy, naprawdę nic tam nie ma. Ja chyba naprawdę uwierzę w to co wszyscy mówią że to na tle nerwowym

reklama
Dziewczyny czy jak miałam za wysoka prolaktyne i dostałam przez caaaaaly cykl po pół tabletce bromergenu to jest szansa że zajdę w ciążę? Czy nie zaszkodzi to ewentualnemu zarodkowi? Dziś 18dc
Myślę, że powinnaś to skonsultować z lekarzem... Każdy ma inny plan leczenia. Przy bromergonie nic nie piszą, że wpływa źle na ciążę. Natomiast dostinex ma w ulotce, że należy go odstawić miesiąc przed staraniami lub kiedy tylko potwierdzi się ciążę. No i ja np biorę dostinex i w ciąży nie kazała mi odstawić. Nie wiem czy przerwie w trakcie, bo i tak gdyby się udało mam się od razu u niej zjawić, więc wtedy się okaże co dalej.

Do góry