reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej , u mnie dzis 12 dc, od wczoraj zaczęłam robić testy owulacyjne, moje pierwsze w życiu, zmarnowałam ze 3, żeby dobrze zrobić :D to mój 3 cykl starań, mama moja mówi, że bardzo się nakręcam :/ może i tak jest, z synem nic nie czytałam, nie liczyłam, były 3 stosunki na cały cykl i od razu pykło.
w ogole ostatnio tu nie widze żadnych dwóch kreseczek:(
Nakręcanie to nasza specjalność 😎😂
A co do kresek, to miejmy nadzieje, ze zaraz się posypią 🤗

reklama
Kurde dziewczyny, powiem Wam, że ja to jestem po okresie zaraz i teraz to dopiero czuje się, jak w ciąży :p gdybym była przed okresem, to byłabym pewna, że to ciąża. I emocjonalnie mam jakiś zjazd, wahania nastrojów, płacze na dziwnych reklamach :p i fizycznie - piersi jakieś dziwne, od kilku dni mi niedobrze ... Aż się zaczynam martwić, że coś się ze mną niedobrego dzieje ... Ale próbuje się nie nakręcać - psychika potrafi nieźle świrować ;)

Dziewczyny czy jak miałam za wysoka prolaktyne i dostałam przez caaaaaly cykl po pół tabletce bromergenu to jest szansa że zajdę w ciążę? Czy nie zaszkodzi to ewentualnemu zarodkowi? Dziś 18dc

J też zapisując się do nowego gina wyliczyłam pięknie 10 dc bo @ nigdy się nie spóźnia no to przyszła 3 dni wcześniej...
Nawet mi nic nie mówcie.... Ja dostałam okres 5 dni wcześniej więc przesunęłam wizytę w klinice końcem sierpnia. Okres się skończył i od przed wczoraj krwawię chociaż jestem w 12 dniu cyklu dzisiaj.... Odpadła mi drożność bo w trakcie krwawienia nie zrobię. I wizyta w klinice stoi przed znakiem zapytania. Wyjazd na urlop w przyszlum tygodniu też. Obawiam się że będę tak krwawić do okresu który nie wiadomo kiedy przyjdzie. Na dodatek mam 17 mm pęcherzyk. I co z tego. Nic mi się nie zagniezdzi skoro macica myśli że należy się złuszczać i tak właśnie robi. Oszaleje. Wzięłam aż zwolnienie na zle samopoczucie bo ja już nie jestem w stanie tego znieść... Trzy dni miałam spokój po okresie i co, znowu okres?????

Nawet mi nic nie mówcie.... Ja dostałam okres 5 dni wcześniej więc przesunęłam wizytę w klinice końcem sierpnia. Okres się skończył i od przed wczoraj krwawię chociaż jestem w 12 dniu cyklu dzisiaj.... Odpadła mi drożność bo w trakcie krwawienia nie zrobię. I wizyta w klinice stoi przed znakiem zapytania. Wyjazd na urlop w przyszlum tygodniu też. Obawiam się że będę tak krwawić do okresu który nie wiadomo kiedy przyjdzie. Na dodatek mam 17 mm pęcherzyk. I co z tego. Nic mi się nie zagniezdzi skoro macica myśli że należy się złuszczać i tak właśnie robi. Oszaleje. Wzięłam aż zwolnienie na zle samopoczucie bo ja już nie jestem w stanie tego znieść... Trzy dni miałam spokój po okresie i co, znowu okres?????

Chyba niemożliwe, żeby dostać kolejny okres po 3 dniach ... Wg mnie to jakieś krwawienie niezwiązane zupełnie z okresem, koniecznie jak najszybciej to sprawdź.

Nigdy tak nie miałam, nie wiem co mogę powiedzieć ale myślę że powinnaś zgłosić się do lekarza.

A miałaś robioną histeroskopię. Też mam problemy z krwawieniami w środku cyklu i mój gin mówił że czasem na usg nie widać wszystkiego i trzeba zrobić histeroskopię aby sprawdzić co tam może krwawić.

Chyba niemożliwe, żeby dostać kolejny okres po 3 dniach ... Wg mnie to jakieś krwawienie niezwiązane zupełnie z okresem, koniecznie jak najszybciej to sprawdź.
Ale ja jestem raz w tygodniu u lekarza tu nie ma co sprawdzać. Nie mam torbieli, nie mam polipów, nie mam niczego. Miałam biopsję, USG 3d macicy, naprawdę nic tam nie ma. Ja chyba naprawdę uwierzę w to co wszyscy mówią że to na tle nerwowym

reklama
Dziewczyny czy jak miałam za wysoka prolaktyne i dostałam przez caaaaaly cykl po pół tabletce bromergenu to jest szansa że zajdę w ciążę? Czy nie zaszkodzi to ewentualnemu zarodkowi? Dziś 18dc
Myślę, że powinnaś to skonsultować z lekarzem... Każdy ma inny plan leczenia. Przy bromergonie nic nie piszą, że wpływa źle na ciążę. Natomiast dostinex ma w ulotce, że należy go odstawić miesiąc przed staraniami lub kiedy tylko potwierdzi się ciążę. No i ja np biorę dostinex i w ciąży nie kazała mi odstawić. Nie wiem czy przerwie w trakcie, bo i tak gdyby się udało mam się od razu u niej zjawić, więc wtedy się okaże co dalej.

Do góry