reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Możliwe, ja miałam taki jak na zdjęciu 8 dni przed @, ale wiem, że miałam owulacje dużo wcześniej niż powinna być ;) :)
Aha i dodam, że jestem prawie w 7tc teraz i wszystko jest dobrze :) także Tobie gratuluję, bo bez wątpienia jest to ciąża, a owulacje musiałaś mieć wcześniej niż Ci się wydaje :) :) ;)
Pocieszylas mnie bardzo tym testem :*

reklama
Hej dziewczyny. Mam wynik homocysteiny. Norma to 5-12 a ja mam 12,1.

Czy to ok czy to bardzo źle?

Nie jest bardzo, ale do zbicia. Ja ostatnio miałem 14 i jestem w trakcie zbijania. Jeśli bierzesz zwykły kwas foliowy to odstaw, bo po prostu pewnie to nie przyswajasz. Musisz brać metyle i tym zbijesz. Wit z grupy B metylowanym i folianami.
Do starań niestety za wysoko.

Nie jest bardzo, ale do zbicia. Ja ostatnio miałem 14 i jestem w trakcie zbijania. Jeśli bierzesz zwykły kwas foliowy to odstaw, bo po prostu pewnie to nie przyswajasz. Musisz brać metyle i tym zbijesz. Wit z grupy B metylowanym i folianami.
Do starań niestety za wysoko.
Biorę od miesiąca Folian firmy Solgar. I Modulator homocysteiny też firmy Solgar. Dlatego lekarz powiedział żeby to brać, może na samej suplementacji tego zaskoczę. Ale w tym cyklu i tak się nie staramy. Jak minie plamienie w piątek mam drożność a po tym kilka dni nie wolno wiec minie mi owulacja... Normalnie kobiety mają drożność do 10 dnia cyklu i spokojnie przychodzi owu a ja niestety jak wyjdzie to będę miała w 15 dc. Eh.. wciąż pod górę.

Ja osobiście ich nie polecam oszukały mnie te 2 testy . Cały wynik pozytywny gdzie ciąży wogole nie było [emoji848]
Dziewczyny, zawsze kupujecie testy w aptece? A miala któraś te? Jak się sprawdzają?
A moze miala ktoras historię z zawpdnym testem?
Od samego rana dzisiaj mam zawroty głowy. Zrobiłam test, biel bieli. Mój organizm dziwny jakiś.
Testy mam z allegro
Zobacz załącznik 1161114

Nawet jeśli się mieszczę w normie?

To nie do mnie było,ale tak nawet jeśli w normie się mieścisz to na starania i ciąże zalecany poziom jest 6-8. Mi nawet lekarz kazał się wstrzymać ze staraniami na czas zbijania i wiem, że na wątku ciąża po poronieniu dziewczyny też się wstrzymywały,bo też się borykały z takimi problemami.

Biorę od miesiąca Folian firmy Solgar. I Modulator homocysteiny też firmy Solgar. Dlatego lekarz powiedział żeby to brać, może na samej suplementacji tego zaskoczę. Ale w tym cyklu i tak się nie staramy. Jak minie plamienie w piątek mam drożność a po tym kilka dni nie wolno wiec minie mi owulacja... Normalnie kobiety mają drożność do 10 dnia cyklu i spokojnie przychodzi owu a ja niestety jak wyjdzie to będę miała w 15 dc. Eh.. wciąż pod górę.

To dobrze, zapewne za kilka tygodni spadnie znów. ;) Dodatkowo dobrym sposobem jest picie zakwasu z buraka- ja piję nawet kupny, bo nie mam czasu zrobić. Tym się nie martw spadnie na pewno ;) Tutaj akurat suplementacja jest ważna. A badałaś się pod kątem mutacji ?

Dziękuję za odpowiedzi mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i sie utrzyma bo jednak duzo jeszcze dni do @:)
A jeszcze pytanie do dziwwczyn które sa w ciazy lub były, czy tak Was rowniez bolala macica? Bo ewidentnie mam bol macicy, nie taki skurczowy jak na okres tylko taki jakby calej macicy taki mrowiacy, dziś w nocy musiałam brać no spe bo bym nie zasnela i niewiem czy zapisać sie juz do lekarza czy to normalne :)
Ja tak mialam w kazdej ciazy na początku 😉

Dziękuję za odpowiedzi mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i sie utrzyma bo jednak duzo jeszcze dni do @:)
A jeszcze pytanie do dziwwczyn które sa w ciazy lub były, czy tak Was rowniez bolala macica? Bo ewidentnie mam bol macicy, nie taki skurczowy jak na okres tylko taki jakby calej macicy taki mrowiacy, dziś w nocy musiałam brać no spe bo bym nie zasnela i niewiem czy zapisać sie juz do lekarza czy to normalne :)
W każdej tak miałam. Bardzo czułam owu i po niej taki tępy ból. Może nie taki nie do zniesienia ale uciążliwy.
Teraz jestem 4dpo i jest to samo. Najgorzej jak siedzę. A sama owulacja to ból nie z tej ziemi. Mam cichą nadzieje, że w końcu coś z tego wyjdzie... ale moja druga Ja ściąga mnie szybko na ziemie i nie chce się nastawiać..

Witam się w 21 dc :) od poniedziałku kłuje mnie w boku - to był mój jedyny objaw w pierwszej ciąży, ale wiem, że teraz jest za szybko na jakiekolwiek objawy, więc widzę, że głowa świruje ;) Kupiłam sobie też dwa testy ciążowe, bp choć szansa na ciąże mała, to nie ma lepszego wywoływacza @ niż test ;) Bo znając życie w tym cyklu @ się przesunie z niezrozumiałych powodów ;) No nic, 6 dni do końca cyklu :D

reklama
Hejka dziewczyny w piękną środę, ja już czuję długi weekend jak nadciąga, nie wiem jak wy! [emoji16]jeszcze dzisiaj trzeba przeżyć stresy w pracy a jutro to taki jakby piątek.. [emoji848]
Moja @ dalej nie może się zebrać od wczoraj i mnie wkurza ale czuje że dzisiaj to już się zacznie... [emoji30]

Do góry