reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Możliwe, ja miałam taki jak na zdjęciu 8 dni przed @, ale wiem, że miałam owulacje dużo wcześniej niż powinna być ;) :)
Aha i dodam, że jestem prawie w 7tc teraz i wszystko jest dobrze :) także Tobie gratuluję, bo bez wątpienia jest to ciąża, a owulacje musiałaś mieć wcześniej niż Ci się wydaje :) :) ;)
Pocieszylas mnie bardzo tym testem :*

reklama
Hej dziewczyny. Mam wynik homocysteiny. Norma to 5-12 a ja mam 12,1.

Czy to ok czy to bardzo źle?

Nie jest bardzo, ale do zbicia. Ja ostatnio miałem 14 i jestem w trakcie zbijania. Jeśli bierzesz zwykły kwas foliowy to odstaw, bo po prostu pewnie to nie przyswajasz. Musisz brać metyle i tym zbijesz. Wit z grupy B metylowanym i folianami.
Do starań niestety za wysoko.

Nie jest bardzo, ale do zbicia. Ja ostatnio miałem 14 i jestem w trakcie zbijania. Jeśli bierzesz zwykły kwas foliowy to odstaw, bo po prostu pewnie to nie przyswajasz. Musisz brać metyle i tym zbijesz. Wit z grupy B metylowanym i folianami.
Do starań niestety za wysoko.
Biorę od miesiąca Folian firmy Solgar. I Modulator homocysteiny też firmy Solgar. Dlatego lekarz powiedział żeby to brać, może na samej suplementacji tego zaskoczę. Ale w tym cyklu i tak się nie staramy. Jak minie plamienie w piątek mam drożność a po tym kilka dni nie wolno wiec minie mi owulacja... Normalnie kobiety mają drożność do 10 dnia cyklu i spokojnie przychodzi owu a ja niestety jak wyjdzie to będę miała w 15 dc. Eh.. wciąż pod górę.

Ja osobiście ich nie polecam oszukały mnie te 2 testy . Cały wynik pozytywny gdzie ciąży wogole nie było [emoji848]
Dziewczyny, zawsze kupujecie testy w aptece? A miala któraś te? Jak się sprawdzają?
A moze miala ktoras historię z zawpdnym testem?
Od samego rana dzisiaj mam zawroty głowy. Zrobiłam test, biel bieli. Mój organizm dziwny jakiś.
Testy mam z allegro
Zobacz załącznik 1161114

Nawet jeśli się mieszczę w normie?

To nie do mnie było,ale tak nawet jeśli w normie się mieścisz to na starania i ciąże zalecany poziom jest 6-8. Mi nawet lekarz kazał się wstrzymać ze staraniami na czas zbijania i wiem, że na wątku ciąża po poronieniu dziewczyny też się wstrzymywały,bo też się borykały z takimi problemami.

Biorę od miesiąca Folian firmy Solgar. I Modulator homocysteiny też firmy Solgar. Dlatego lekarz powiedział żeby to brać, może na samej suplementacji tego zaskoczę. Ale w tym cyklu i tak się nie staramy. Jak minie plamienie w piątek mam drożność a po tym kilka dni nie wolno wiec minie mi owulacja... Normalnie kobiety mają drożność do 10 dnia cyklu i spokojnie przychodzi owu a ja niestety jak wyjdzie to będę miała w 15 dc. Eh.. wciąż pod górę.

To dobrze, zapewne za kilka tygodni spadnie znów. ;) Dodatkowo dobrym sposobem jest picie zakwasu z buraka- ja piję nawet kupny, bo nie mam czasu zrobić. Tym się nie martw spadnie na pewno ;) Tutaj akurat suplementacja jest ważna. A badałaś się pod kątem mutacji ?

Dziękuję za odpowiedzi mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i sie utrzyma bo jednak duzo jeszcze dni do @:)
A jeszcze pytanie do dziwwczyn które sa w ciazy lub były, czy tak Was rowniez bolala macica? Bo ewidentnie mam bol macicy, nie taki skurczowy jak na okres tylko taki jakby calej macicy taki mrowiacy, dziś w nocy musiałam brać no spe bo bym nie zasnela i niewiem czy zapisać sie juz do lekarza czy to normalne :)
Ja tak mialam w kazdej ciazy na początku 😉

Dziękuję za odpowiedzi mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i sie utrzyma bo jednak duzo jeszcze dni do @:)
A jeszcze pytanie do dziwwczyn które sa w ciazy lub były, czy tak Was rowniez bolala macica? Bo ewidentnie mam bol macicy, nie taki skurczowy jak na okres tylko taki jakby calej macicy taki mrowiacy, dziś w nocy musiałam brać no spe bo bym nie zasnela i niewiem czy zapisać sie juz do lekarza czy to normalne :)
W każdej tak miałam. Bardzo czułam owu i po niej taki tępy ból. Może nie taki nie do zniesienia ale uciążliwy.
Teraz jestem 4dpo i jest to samo. Najgorzej jak siedzę. A sama owulacja to ból nie z tej ziemi. Mam cichą nadzieje, że w końcu coś z tego wyjdzie... ale moja druga Ja ściąga mnie szybko na ziemie i nie chce się nastawiać..

Witam się w 21 dc :) od poniedziałku kłuje mnie w boku - to był mój jedyny objaw w pierwszej ciąży, ale wiem, że teraz jest za szybko na jakiekolwiek objawy, więc widzę, że głowa świruje ;) Kupiłam sobie też dwa testy ciążowe, bp choć szansa na ciąże mała, to nie ma lepszego wywoływacza @ niż test ;) Bo znając życie w tym cyklu @ się przesunie z niezrozumiałych powodów ;) No nic, 6 dni do końca cyklu :D

reklama
Hejka dziewczyny w piękną środę, ja już czuję długi weekend jak nadciąga, nie wiem jak wy! [emoji16]jeszcze dzisiaj trzeba przeżyć stresy w pracy a jutro to taki jakby piątek.. [emoji848]
Moja @ dalej nie może się zebrać od wczoraj i mnie wkurza ale czuje że dzisiaj to już się zacznie... [emoji30]

Do góry