reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To co powiecie na to? Opisywalam swoją historię wcześniej ale przypomnę. Cykle ok 35 dni , zdarzały się po 40.Wizyta u gin 21 dc pecherzyk na lewym jajniku. Kontrola w 26 dc czy pękł ( nie pękł i już raczej nie pęknie bo jest za duzy ) Gin kazuje porobić hormony i przyjść ok 12 dc na monitoring i po recepta na zastrzyk na pęknięcie. 42 dc nadał brak okresu ( myślę stres na pewno bo w tym cyklu nie miało prawa się udać) ale zastanawia mnie to wyczulenie na zapachy, zerowe libido) robię test 2 kreski nie mal od razu. Z dnia na dzień mocniejsze. Teraz nie wiem czy lekarz się pomylił z tą owulacja czy mogła być tak późno?

No zdarza się.
Mój lekarz mówi, że potwierdzeniem jajeczkowania jest...ciąża i że na milion procent nie da się stwierdzić czy była owu czy nie, nawet badaniem progesteronu 7 dni po owu. Ale to mój lekarz, różnie twierdzą inni lekarze.

Ty się nie denerwuj, idz za jakiś czas na usg, i odpoczywaj.

Gratulacje kropeczki [emoji3590]

reklama
To co powiecie na to? Opisywalam swoją historię wcześniej ale przypomnę. Cykle ok 35 dni , zdarzały się po 40.Wizyta u gin 21 dc pecherzyk na lewym jajniku. Kontrola w 26 dc czy pękł ( nie pękł i już raczej nie pęknie bo jest za duzy ) Gin kazuje porobić hormony i przyjść ok 12 dc na monitoring i po recepta na zastrzyk na pęknięcie. 42 dc nadał brak okresu ( myślę stres na pewno bo w tym cyklu nie miało prawa się udać) ale zastanawia mnie to wyczulenie na zapachy, zerowe libido) robię test 2 kreski nie mal od razu. Z dnia na dzień mocniejsze. Teraz nie wiem czy lekarz się pomylił z tą owulacja czy mogła być tak późno?
Eh jakby mnie tak wyszły I I to wybaczyłabym mu tą pomyłkę🤣

Hej...ja oczywiscie nie moglam sie doczekać i zrobiłam test w 25dc, wyszla jedna kreska 😑 więc pewnie nie mam co liczyć....
A wszystkie znaki na niebiei ziemi mówią, ze to ciąża..sennosc, bol piersi jiz od 17dc, eh wkrecam sobie.
Ja już przestałam wierzyć w "objawy" ciążowe, bo co miesiąc ich szukam i co miesiąc znajduje.. Wychodzi na to że mnie piersi bolą z przerwami od owulacji aż do @, brzuch podobnie. Dzisiaj obudziłam się też z pobolewaniem podbrzusza (26dc) a szanse na ciążę marne..

U mnie w maju lekarz powiedział, że owu na 100% nie będzie. Czego efektem jest 15tc i mała torbiel na drugim jajniku [emoji23]

Eh jakby mnie tak wyszły I I to wybaczyłabym mu tą pomyłkę🤣

Ja już przestałam wierzyć w "objawy" ciążowe, bo co miesiąc ich szukam i co miesiąc znajduje.. Wychodzi na to że mnie piersi bolą z przerwami od owulacji aż do @, brzuch podobnie. Dzisiaj obudziłam się też z pobolewaniem podbrzusza (26dc) a szanse na ciążę marne..

No i właśnie, tylko to by byla moja 5ta ciąża, doskonale znam swoj organizm, a jednak niczego nie mozna przewidzieć... najbardziej zdziwila mnie ta sennosc, bo tak mam zawsze na samym początku.
Ale raczej juz by jakas krecha wyszła, okres mam miec w piatek, bo cykle mam 30 dniowe, a moze za wczesnie zrobiłam ten test 🤐

No i właśnie, tylko to by byla moja 5ta ciąża, doskonale znam swoj organizm, a jednak niczego nie mozna przewidzieć... najbardziej zdziwila mnie ta sennosc, bo tak mam zawsze na samym początku.
Ale raczej juz by jakas krecha wyszła, okres mam miec w piatek, bo cykle mam 30 dniowe, a moze za wczesnie zrobiłam ten test 🤐
Aaa przy piątej ciąży to już jakieś doświadczenie w interpretacji objawów jest, zwracam honor. 😁 Ja przez te pół roku nabawiłam się takiego sceptyzmu, wybacz. Raz miałam taki cykl z wszystkimi książkowymi objawami, piersi bolały bardzo, senność na maksa - spałam po pracy praktycznie codziennie co mi się nigdy nie zdarza, tempka podniesiona etc.. Po czym dostałam największej @ świata, krwawy tajfun dosłownie. Aż się zastanawiałam potem czy czasem jakiejś biochemicznej nie było.. Tak bardzo 'w ciąży' się czułam😂 i krwawienie było barrrdzo duże..
U mnie cykle nieregularne ale myśle że też końcem tygodnia powinna być @ więc podobnie, razem czekamy i trzymam kciuki żeby to było to 👶😊

Hej...ja oczywiscie nie moglam sie doczekać i zrobiłam test w 25dc, wyszla jedna kreska 😑 więc pewnie nie mam co liczyć....
A wszystkie znaki na niebiei ziemi mówią, ze to ciąża..sennosc, bol piersi jiz od 17dc, eh wkrecam sobie.
Ja przed @ też jestem zmęczona, spałabym do południa choć całą noc przespałam, piersi zawsze bolą, mam mdlosci, mdli mnie na zapachy, nie mamą apetytu i wiele innych, także nie ma reguły na jakt to mowicie"wszystkie objawy ciąży" także na spokojnie, bo tutaj na forum u większości dziewczyn brak objawów to objaw ciazy🤷‍♀️

Jak najbardziej lekarz mógł się pomylić z tym że pęcherzyk już nie pęknie bo skąd on to może wiedzieć. I też jest możliwe że owu miałam pozna. Ja raz dzięki testom owu z clearblue dowiedział się że owu była 24dc w czerwcu w zeszłym roku i też zaszl w ciążę ale skończyła się w 9tc PJP

O to już 4 dzieciaczków masz? U mnie jedyny potwierdzający objaw ciąży to to, że odrzucilo mnie od moich ulubionych papierosów, teraz już nie pale kilka lat, to niemam pewniaka.
Uwierz mi, że na 100% nie można znać swojego organizmu, moja mama prowadziła naturalny kalendarzyk, a o ciąży z siostrą dowiedziała się dopiero w 4 m-cu bo miała normalnie okres, żadnej antykoncepcji nigdy, nawet się zdziwiła, że nie zaszła bo się wtedy starali, ale zrzuciła to na ciężka pracę w browarze, a okazało się, że im się udało. Poczekaj na spokojnie. Który masz dzisiaj dc?

Dziewczyny a ja mam inne pytanie, jeśli zbyt osobiste to przepraszam.. Ale jak z waszym libido przy tych staraniach? Bo ja nie do końca mam ochotę robić to nawet co drugi dzień 😂.
U nas w związku wszystko ok, ale po prostu nie mamy tak wysokich potrzeb jak mieliśmy w wieku 18 lat 🤣. Nawet mojego męża potrafi "boleć głowa" hahaha.. Do tego zmęczenie, praca, stres, późne chodzenie spać itp 😢

reklama
O przepraszam nie doczytałam, do piątku jeszcze dużo czasu, stężenie hcg może nie wykazywać pozytywu na teście. Niewiem do końca jak to jest z tą beta, bo jedne dziewczyny mają przed terminem, ja też w poprzedniej ciąży miałam niecały tydzień przed terminem pozytywny, inne mają dopiero po terminie pozytywny test.

Do góry