reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny zegnam się z Wami. Wyniki mr wskazują na wznowe raka. Czekam na potwierdzenie. Dziękuje za wspaniale rady i ogrom wiedzy. 3ymam za Was wszystkie kciuki 😘😘
Mam nadzieje, ze sie diagnoza nie potwierdzi! mocne kciuki za Ciebie! duuuzo zdrowia..

aga, pewnie, ze zobaczy.. czasami nawet dobrze isc w trakcie ;) mam nadzieje, ze Torbicka spakowala torby i sobie poszla! a sioo!

ja dzis zaczelam z monitorkiem.. ;) musze sie przyzywczaic do siku na patyku ;)

Ostatnia edycja:
Torbicka nie znikła, ale jest o połowę mniejsza [emoji117]
Byłam u zastępczego gin bo moja na urlopie. Spoko koleś nawet. Mówi żeby się grażką nie martwić. Endometrium ma 4 mm więc wygląda że mam okres, bo wcześniej miało 6 mm. Chyba dlatego taki skąpy przy tak cienkim endo [emoji848] Pytanie tak naprawdę który dzień plamienia był pierwszym dniem cyklu bo może wcale nie środa [emoji848] strasznie to dziwne są te nasze organizmy.
To jedyne co mnie martwi, bo nie wiem czy wynik komórek nk był w prawidłowym czasie zbadany no ale już się tego nie dowiem. W każdym razie gin powiedział, że można zacząć brać aromka także lecimy z tym cyklem. Zaczynam od jutra. Oby wyszło tak szybko jak w tamtej ciąży [emoji6]
Mam nadzieje, ze sie diagnoza nie potwierdzi? mocne kciuki za Ciebie! duuuzo zdrowia..

aga, pewnie, ze zobaczy.. czasami nawet dobrze isc w trakcie ;) mam nadzieje, ze Torbicka spakowala torby i sobie poszla! a sioo!

ja dzis zaczelam z monitorkiem.. ;) musze sie przyzywczaic do siku na patyku ;)

Torbicka nie znikła, ale jest o połowę mniejsza [emoji117]
Byłam u zastępczego gin bo moja na urlopie. Spoko koleś nawet. Mówi żeby się grażką nie martwić. Endometrium ma 4 mm więc wygląda że mam okres, bo wcześniej miało 6 mm. Chyba dlatego taki skąpy przy tak cienkim endo [emoji848] Pytanie tak naprawdę który dzień plamienia był pierwszym dniem cyklu bo może wcale nie środa [emoji848] strasznie to dziwne są te nasze organizmy.
To jedyne co mnie martwi, bo nie wiem czy wynik komórek nk był w prawidłowym czasie zbadany no ale już się tego nie dowiem. W każdym razie gin powiedział, że można zacząć brać aromka także lecimy z tym cyklem. Zaczynam od jutra. Oby wyszło tak szybko jak w tamtej ciąży [emoji6]
Mam nadzieje, ze Grazka sobie pojdzie wkrotce ;) Ja bym liczyla od krwawienia, nie od plamien ;)

Ja mam dzis placzliwy wieczór :D nie wiem dlaczego tak wlasciwie.. ;) chlop mi dzis auto umyl. Ja prania mam jak przy szescioraczkach..

reklama
@Magdusia88 To inny smak ale roztwór gotowy. Pytali się czy jesteś w ciąży czy nie? Mnie się pytali bo dla ciężarnych mają inny roztwór a dla osób nie w ciąży mają inny roztwór.
Nie pytali się, zresztą nie wiem czy jestem w ciąży, dziś 20 dc [emoji4]
U mnie wyszło szydło z worka [emoji33]
Glukoza naczczo, po godzinie i po dwóch:
93
101
154
Lekarz powiedział, że to patologiczna tolerancja glukozy i stan przedcukrzycowy. Gdybym była w ciąży miałabym cukrzycę ciążowa.
To mógłby być powód moich poronień...
W takich przypadkach nie leczy się, ale ze względu na chęć zajścia w ciążę i jej utrzymania przepisał mi metoformine w trakcie starań i w trakcie ewentualnej ciąży.
Najlepsze jest to, że inne wyniki (io, wskaźnik Homa i milion innych - wszystkie w normie, gdybym nie zrobiła testu obciążenia glukoza, to nic by w badaniach nie wyszło).
Przeżyłam szok bo nie spodziewałam się takiego wyniku...
A wy, dziewczyny biorące metoformine, jak się czujecie? Macie specjalna dietę opracowana przez lekarza?

Do góry