reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

I jak robilas kolejny test ? [emoji16]
Dziewczyny, wiem, że lubicie takie zabawy, więc mam dla Was quiz [emoji16]
Załączam zdjęcie paskowych testów Facelle - u góry z wczoraj, na dole zrobiony przed chwilą, oba z popołudniowego moczu.
Jakbyście to zinterpretowały? Dodam, że na tym wczorajszym widziałam cień cienia cienia, którego aparat nie był w stanie nawet uchwycić.

PS. zrobię update jutro rano z kolejnym testem, tym razem innej firmy, jak będzie biel vizira, to NIGDY nie kupujcie testów Facelle z Rossmanna, bo potrafią narobić złudnej nadziej. Kiedyś strumieniowy mnie okropnie oszukał :/

reklama
U mnie dopiero 10 dzień cyklu a już wiem że on odpada :( jestem przeziębiona, mam za wysoka prolaktyne, nie widzę śluzu płodnego, jest on ale jest przezroczysty i nie jak białko jaja, nie ciągnie się, od 3 dni czuję jakby infekcje, swędzi mnie samo "wejście", co boli też przy stosunku przez co nie potrafie czerpac z tego przyjemności i myślę o tym żeby być w ciąży :( polecacie jakieś probiotyki? Nigdy nie brałam nic od infekcji.. Chociaż może to jakieś podrażnienie, bo staramy się bardzo intensywnie i często [emoji848]

U mnie dopiero 10 dzień cyklu a już wiem że on odpada :( jestem przeziębiona, mam za wysoka prolaktyne, nie widzę śluzu płodnego, jest on ale jest przezroczysty i nie jak białko jaja, nie ciągnie się, od 3 dni czuję jakby infekcje, swędzi mnie samo "wejście", co boli też przy stosunku przez co nie potrafie czerpac z tego przyjemności i myślę o tym żeby być w ciąży :( polecacie jakieś probiotyki? Nigdy nie brałam nic od infekcji.. Chociaż może to jakieś podrażnienie, bo staramy się bardzo intensywnie i często [emoji848]
są probiotyki dopochwowe

Hejka! Trochę mi zajęło zanim nadrobiłam, co napisałyście 😅 widziałam, że wczoraj wiele z Was miało zły dzień. Kurde ja też, wczoraj aż się popłakałam rano.. W środę wieczorem zaczal mnie bolec z jednej strony zawias szczęki, ale wczoraj rano ledwo szło paszcze otworzyć albo zęby zacisnąć, zadzwoniłam do dentysty a on, że pewnie od ósemek, wysłał mnie na RTG i w poniedziałek wizyta. I zaczęłam beczeć bo we wtorek-środę owu i że pewnie te ósemki do rwania i pewnie antybiotyk da i znów w tym cyklu ch.. z tego 😖 ale dziś już boli mniej więc liczę że to tylko jakieś nadwyrężenie stawu przez to że w pracy peplam do klientów cały dzień 🤐 dziś już mi psychicznie lepiej ale co się nawkurzalam to moje 🤣
A tak jeszcze się pochwalę, że mąż kupił niedawno motocykl i cały czas mówiłam że nie ma bata, nie wsiądę na niego 😂 ale się przełamałam i kupiłam wczoraj kask i w weekend zabiera mnie na wycieczkę 😍 taka fajna odskocznia żeby nie myśleć tylko o staraniach 😍 tylko trzymajcie kciuki żeby mnie nie zgubił, bo ja cały czas się boję żeby nie spaść 😂😂😂

Dziewczyny, czy w ogóle ginekolog mi powie że jestem w trakcie okresu??? Czy on to zobaczy na usg?? Czy wydam kase i usłyszę że on nie wie tak jak ja?? [emoji13]

A ja dziś dla odmiany byłam u neurologa z bólami głowy i dostałam tabletki, których nie mogę brać w ciąży a do tego czeka mnie rezonans głowy za 2 miesiące i teraz nie wiem co robić :/ Czy się wstrzymać ze staraniami do rezonansu, by zobaczyć czy wszystko ok, czy działać i liczyć, że i tak się nie uda :/ badanie mam mieć w okolicach 5 dnia cyklu, więc będę wiedzieć czy mogę na nie iść. Wiem, że nic nie wiem :(

A tak jeszcze się pochwalę, że mąż kupił niedawno motocykl i cały czas mówiłam że nie ma bata, nie wsiądę na niego 😂 ale się przełamałam i kupiłam wczoraj kask i w weekend zabiera mnie na wycieczkę 😍 taka fajna odskocznia żeby nie myśleć tylko o staraniach 😍 tylko trzymajcie kciuki żeby mnie nie zgubił, bo ja cały czas się boję żeby nie spaść 😂😂😂

Zazdroszczę!! Nasz stoi od 2 lat i się kurzy, a mnie coraz bardziej ciągnie, by się przejechać chociaż kawałek.

Polecam Wam zasięgnąć języka.
Myślę, że ten artykuł się przyda. Może nie każda stosuje tę metodę, ale przynajmniej rozwieje trochę wasze wątpliwości :)

Naczytałam się a tu nagle "Uwaga: Nie każde krwawienie jest miesiączką i nie każdy spadek temperatury jest początkiem nowego cyklu! Długość trwania cyklu może być zmienna." może ja jakas głupia jestem, ale pogubiłam się w tym tekście i ja miałam tylko dwa dni wysokich temperatur akurat w czasie tej skapej miesiączki, jak dostałam to mocniejsze krwawienie to w tym dniu był spadek, więc to okres czy nie okres?

Hej dziewczyny, ciężko Was nadrobić ;) Dziś mam 16 dc, ale już czuję się jak na @🙈 zaczęłam w tym cyklu nieśmiało robić pomiar temp, czy może byc pod pachą? I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, karmię piersią, więc hmmm pewnie dopóki mlekopija nie odstawie to owulki nie będzie:/
Pod pachą jest nie miarodajny pomiar, pod językiem, dopochwowo lub doodbytniczo. Moja siostra podczas kp przed pierwszą miesiączka po porodzie zaszła w ciążę

Z probiotykow możesz laktovaginal do pochwowo spróbować.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dziś dla odmiany byłam u neurologa z bólami głowy i dostałam tabletki, których nie mogę brać w ciąży a do tego czeka mnie rezonans głowy za 2 miesiące i teraz nie wiem co robić :/ Czy się wstrzymać ze staraniami do rezonansu, by zobaczyć czy wszystko ok, czy działać i liczyć, że i tak się nie uda :/ badanie mam mieć w okolicach 5 dnia cyklu, więc będę wiedzieć czy mogę na nie iść. Wiem, że nic nie wiem :(
Kurcze takie sytuacje są ciężkie, ale najważniejsze teraz żeby rezonans wyszedł dobrze, żebyś była zdrowa. Kwestia jeszcze z jakiego powodu ma być wykonane badanie bo jeśli jest podejrzenie czegoś poważnego to może lepiej się wstrzymać, sprawdzić i mieć spokojna głowę 🤔 Choć wiem że te 2 miesiące będą się dłużyć okropnie..

Do góry