reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie możesz tak myśleć. Też już bym chciała znowu być tak jak i każda z nas. A jesteś pewna ze miałaś owulacje? Monitorowałas ten cykl ? To też moj drugi po poronieniu,mi też udało się za pierwszym razem , w lipcu już nie bo cykl bez owulacji, ale teraz robię testy owu i również wybiorę się na progresteron. Narazie głowa do góry, a test zrób po spodziewanej @ . A jeśli nawet przyjdzie to trzeba myśleć, ,że to kolejny miesiąc i nowe szanse
Czy po zbadaniu progesteronu da się określić czy była owu?

reklama
Nie zatestowałam bo wczoraj po seksie jakaś krew mi zaczęła płynąć. Tyle że nadal szału nie ma w ilości. Chce iść może na usg dzisiaj jak się uda bo kompletnie się pogubiłam i boje się brać aromka.
No właśnie ja sobie tak teraz pomyślałam, że jakbym liczyła od tego mocniejszego plamienia czy krwawienia to u mnie okres by trwał 2-3dni. Bo cały trwa 5 dni i nie są zbyt obfite i dlatego liczę od pierwszej kropli krwi[emoji848]

@aga.i.nieszka daj znać jak zatestujesz [emoji108]

Gwałtowny spadek?? Mi spadło i 0.2 to gwałtowny ?? [emoji1787]
Nooo i mamy sedno. Właśnie o tym pisałam. I na pewno znajdziecie to w artykule (Link do: Metoda Rötzera - INER).
Pierwszy dzień miesiączki jest poprzedzony trzema dniami wysokiej temperatury. W tym dniu temperatura gwałtownie spada. Jeśli wystąpiło plamienie w dniach wysokich temperatur to jest to koniec starego cyklu.

Czy po zbadaniu progesteronu da się określić czy była owu?
Dobre pytanie. Żeby miec pewność przebytej owulacji potwierdzi badanie usg
. Zaś progresteron może swoim stezeniem o niej zaświadczyć. Przyjmuję się że przy wyniku poniżej 3ng owulacja się nie odbyła. Stężenie chyba juz od 15 wzwyz sugeruje że się odbyła, ale im wyżej lepiej

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry