reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie możesz tak myśleć. Też już bym chciała znowu być tak jak i każda z nas. A jesteś pewna ze miałaś owulacje? Monitorowałas ten cykl ? To też moj drugi po poronieniu,mi też udało się za pierwszym razem , w lipcu już nie bo cykl bez owulacji, ale teraz robię testy owu i również wybiorę się na progresteron. Narazie głowa do góry, a test zrób po spodziewanej @ . A jeśli nawet przyjdzie to trzeba myśleć, ,że to kolejny miesiąc i nowe szanse
Czy po zbadaniu progesteronu da się określić czy była owu?

reklama
Nie zatestowałam bo wczoraj po seksie jakaś krew mi zaczęła płynąć. Tyle że nadal szału nie ma w ilości. Chce iść może na usg dzisiaj jak się uda bo kompletnie się pogubiłam i boje się brać aromka.
No właśnie ja sobie tak teraz pomyślałam, że jakbym liczyła od tego mocniejszego plamienia czy krwawienia to u mnie okres by trwał 2-3dni. Bo cały trwa 5 dni i nie są zbyt obfite i dlatego liczę od pierwszej kropli krwi[emoji848]

@aga.i.nieszka daj znać jak zatestujesz [emoji108]

Gwałtowny spadek?? Mi spadło i 0.2 to gwałtowny ?? [emoji1787]
Nooo i mamy sedno. Właśnie o tym pisałam. I na pewno znajdziecie to w artykule (Link do: Metoda Rötzera - INER).
Pierwszy dzień miesiączki jest poprzedzony trzema dniami wysokiej temperatury. W tym dniu temperatura gwałtownie spada. Jeśli wystąpiło plamienie w dniach wysokich temperatur to jest to koniec starego cyklu.

Czy po zbadaniu progesteronu da się określić czy była owu?
Dobre pytanie. Żeby miec pewność przebytej owulacji potwierdzi badanie usg
. Zaś progresteron może swoim stezeniem o niej zaświadczyć. Przyjmuję się że przy wyniku poniżej 3ng owulacja się nie odbyła. Stężenie chyba juz od 15 wzwyz sugeruje że się odbyła, ale im wyżej lepiej

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry