reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mam podobnie do ciebie. Jeśli by kiedyś się coś wydarzyło że bym się z mężem rozeszła to już zostaje sama do końca. Nie wyobrażam znowu z innym się wszystkiego " uczyć" i przyzwyczajać co lubi czego nie co go denerwuje co lubi jeść czego nie ruszy za nic w świecie. To już nie na moje nerwy mimo młodego wieku bo dopiero 26 lat mam.
Oby nic się nie wydarzyło i żebyśmy byli zdrowi jak najdłużej :) A staracie się o pierwsze dziecko ?

reklama
Jeszcze was zapytam, wiem, ze test najlepiej w dniu miesiączki, ale widze, ze tu sie dzieją rozne rzeczy ;) sa jakies bardziej czułe testy, aby zrobic wczesniej?

Tak myśmy zawiesili na minimum 2 lata starania ponieważ mąż nie chce powtórzyć badań a pod koniec września ma operacje prawej dłoni a później jak wydobrzeje to jedzie w delegacje na 2 lata.
Ooo aż na 2 lata ? Strasznie długo, pierwsza myśl to że jeszcze macie szanse teraz może by sie udało :) ale jak masz zostać sama z maluszkiem na tak długo to warto poczekać na męża :)

Dziewczyny jak często wykonujecie usg piersi? Ja robiłam badanie w styczniu 2019 roku i wszystko było ok. Mam tylko tłuszczaka pod piersią. Ale lekarz zalecił mi zrobienie usg przed zajściem w ciążę żebyśmy wiedzieli że jest czysto. Jutro jeszcze idę na badania Wit D i b12, toxo, cmv i mocz za wszystko 250 zł:/

Raz do roku powinno się robić. Ja zrobiłam na początku starań w listopadzie. Potem w ciąży też trzeba zrobić.
Dziewczyny jak często wykonujecie usg piersi? Ja robiłam badanie w styczniu 2019 roku i wszystko było ok. Mam tylko tłuszczaka pod piersią. Ale lekarz zalecił mi zrobienie usg przed zajściem w ciążę żebyśmy wiedzieli że jest czysto. Jutro jeszcze idę na badania Wit D i b12, toxo, cmv i mocz za wszystko 250 zł:/

reklama
Raz w roku robię usg piersi i cytologie. Ogólnie badam się regularnie nie tylko ginekologicznie.

Do góry