reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mam podobnie do ciebie. Jeśli by kiedyś się coś wydarzyło że bym się z mężem rozeszła to już zostaje sama do końca. Nie wyobrażam znowu z innym się wszystkiego " uczyć" i przyzwyczajać co lubi czego nie co go denerwuje co lubi jeść czego nie ruszy za nic w świecie. To już nie na moje nerwy mimo młodego wieku bo dopiero 26 lat mam.
Oby nic się nie wydarzyło i żebyśmy byli zdrowi jak najdłużej :) A staracie się o pierwsze dziecko ?

reklama
Jeszcze was zapytam, wiem, ze test najlepiej w dniu miesiączki, ale widze, ze tu sie dzieją rozne rzeczy ;) sa jakies bardziej czułe testy, aby zrobic wczesniej?

Tak myśmy zawiesili na minimum 2 lata starania ponieważ mąż nie chce powtórzyć badań a pod koniec września ma operacje prawej dłoni a później jak wydobrzeje to jedzie w delegacje na 2 lata.
Ooo aż na 2 lata ? Strasznie długo, pierwsza myśl to że jeszcze macie szanse teraz może by sie udało :) ale jak masz zostać sama z maluszkiem na tak długo to warto poczekać na męża :)

Dziewczyny jak często wykonujecie usg piersi? Ja robiłam badanie w styczniu 2019 roku i wszystko było ok. Mam tylko tłuszczaka pod piersią. Ale lekarz zalecił mi zrobienie usg przed zajściem w ciążę żebyśmy wiedzieli że jest czysto. Jutro jeszcze idę na badania Wit D i b12, toxo, cmv i mocz za wszystko 250 zł:/

Raz do roku powinno się robić. Ja zrobiłam na początku starań w listopadzie. Potem w ciąży też trzeba zrobić.
Dziewczyny jak często wykonujecie usg piersi? Ja robiłam badanie w styczniu 2019 roku i wszystko było ok. Mam tylko tłuszczaka pod piersią. Ale lekarz zalecił mi zrobienie usg przed zajściem w ciążę żebyśmy wiedzieli że jest czysto. Jutro jeszcze idę na badania Wit D i b12, toxo, cmv i mocz za wszystko 250 zł:/

reklama
Raz w roku robię usg piersi i cytologie. Ogólnie badam się regularnie nie tylko ginekologicznie.

Do góry