reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

O myślałam, że szyjka się zmienia dopiero jak jest jakiś poziom bety :) co nie zmienia faktu, że ten cykl spisałam już na straty, bo mnie boli już brzuch typowo na @ więc pewnie we wtorek przylezie
Nie ma to znaczenia bo u każdej kobiety podnosi się w różnym momencie :) To jest reakcja też organizmu na ogólnie zmiany w hormonach, ale nie słyszałam nigdy by beta miała na to wpływ.

reklama
Test pozytywny i dopiero krwawienie 🤔
To chyba biochemiczna tak się objawia niestety. Jak to była żywoczerwona krew jak @ to raczej biochemiczna :( Powtórz test, betę zrób i idź do ginekologa, ale moim zdaniem nie ma sensu brac teraz progesteronu, bo możesz sobie rozregulować cykl a jak to biochemiczna to organizm sobie sam „poradził” i uregulował wszystko to nie ma co mu teraz mącić duphastonem.

Cześć Dziewczyny.
W tym tygodniu potwierdziło się, że coś zaskoczylo. Testy mocno pozytywne, beta wykonana na potwierdzenie aż 3 razy w odstępach 48h (76.1; 148;
291). Obecnie 4+5.
Od ok. 20dc mam kreskę na brodzie. Ogólnie widać że coś ze skórą jest nie tak, swędzi, czasem piecze, skóra jest tam sucha i podrażniona. Smaruje aloesem, na chwilę jest ok. Pojawila mi się też jakąś dziwna zmiana na nodze, wygląda to jakby piekło mi naczynko i się rozlało. Nie boli ani nie dokucza, po prostu dziwnie wygląda.
Powiązuje to że zmianami hormonalnymi. W ciąży z córką też miałam taką kreskę na brodzie. Ale pojawiła się ona dopiero ok 6 miesiąca ciąży. Miała któraś z Was takie zmiany? Jak sobie z tym radziliście?

Dziewczyny jadę w Bieszczady, myślicie, że mogę sobie pozwolić na trudny, wymagający szlak? To będzie mój 29 dc test na pewno jeszcze nic nie pokaże o ile by się udało. Strasznie się boję wysiłków z racji mojej pierwszej straty. Co o tym myślicie?

Dziewczyny jadę w Bieszczady, myślicie, że mogę sobie pozwolić na trudny, wymagający szlak? To będzie mój 29 dc test na pewno jeszcze nic nie pokaże o ile by się udało. Strasznie się boję wysiłków z racji mojej pierwszej straty. Co o tym myślicie?

Ja myślę, że spokojnie możesz. Straty zazwyczaj biorą się z innych przyczyn a nam się wydaje, że to stres czy wysiłek. Ja nie wiedziałam, że jestem w ciąży, bo testy robiłam po terminie @ i zdarzyło mi się wino wypić i na pewno nie to było powodem straty.
Moze będzie jakiś piechur 😁

Ja myślę, że spokojnie możesz. Straty zazwyczaj biorą się z innych przyczyn a nam się wydaje, że to stres czy wysiłek. Ja nie wiedziałam, że jestem w ciąży, bo testy robiłam po terminie @ i zdarzyło mi się wino wypić i na pewno nie to było powodem straty.
Moze będzie jakiś piechur 😁
Może po prostu wybiorę krótszą trasę, jeszcze najgorsze jest to, że miałam zrobić progesteron w 30 dc a nie bede miała jak, ciekawość mnie zeżre 🤣🤣 chyba, że zrobię w 26 dc będzie 6,7 po po owu przewidywanej. Ahhh nie wiem 🤣🤣

To chyba biochemiczna tak się objawia niestety. Jak to była żywoczerwona krew jak @ to raczej biochemiczna :( Powtórz test, betę zrób i idź do ginekologa, ale moim zdaniem nie ma sensu brac teraz progesteronu, bo możesz sobie rozregulować cykl a jak to biochemiczna to organizm sobie sam „poradził” i uregulował wszystko to nie ma co mu teraz mącić duphastonem.
Właśnie nie była żywo czerwona krew ale juz nie robię sobie nadzieji 😭

Ja sobie dziś zrobiłam taki test ale z proszku do pieczenia [emoji23] i oto efekt [emoji23]
Ale czad[emoji16] ciekawa jestem czy moja mama tak robila[emoji16][emoji16] ale wszystkie panie pewnie robiły takie testy po terminie @ a nie przed, myślę że na @ też mocz może mieć kwaśne pH. Sorki za zdjęcie, ale musialam[emoji23][emoji85] z dzisiaj rana, piana na 4cm poszła. Jak na Googlach chciałam się dowiedzieć o pH w ciągu cyklu to mi przeróżne artykuły wychodziły. No nic narazie nie biorę tego pod uwagę, bo jeszcze 4 dni do @
20200726_112721.jpeg

reklama
Do góry