reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny jestem po rozmowie telefonicznej z ginekologiem i cytuje słowa Pani doktor: "Progesteron nigdy w ciąży nie zaszkodzi, może Pani brać luteine i dobrze, że po takich przejściach brała ją Pani w tym cyklu" ... 😊 ogólnie bardzo mi współczuła tych przeżyć i kompletnie nie rozumiała jak po takich problemach lekarze mogli zbagatelizować to co im mówiłam i nie pomóc mi i że te stracone powinni mieć na sumieniu 😡 mam sobie powtórzyć jutro progesteron i jak będzie w niższej granicy normy to zwiększyć dawkę luteiny, a teraz mam brać 1 tabl 50 pod język rano i jedną tabl 100 dopochwowo wieczorem 😊

Dziewczyny jestem po rozmowie telefonicznej z ginekologiem i cytuje słowa Pani doktor: "Progesteron nigdy w ciąży nie zaszkodzi, może Pani brać luteine i dobrze, że po takich przejściach brała ją Pani w tym cyklu" ... 😊 ogólnie bardzo mi współczuła tych przeżyć i kompletnie nie rozumiała jak po takich problemach lekarze mogli zbagatelizować to co im mówiłam i nie pomóc mi i że te stracone powinni mieć na sumieniu 😡 mam sobie powtórzyć jutro progesteron i jak będzie w niższej granicy normy to zwiększyć dawkę luteiny, a teraz mam brać 1 tabl 50 pod język rano i jedną tabl 100 dopochwowo wieczorem 😊
A widzisz! Mówiłam :D Super :) :) :)

Dziewczyny!!! Ten 🍍🍍🍍 jednak działa cuda!!! 😁😁😁 test robiony dzisiaj rano 3 dni przed planowanym @ 😁 ufff jeszcze do mnie nie dociera 😁🤗🧚‍♂️
też tak uważam, ja piłam sok ananasowy w każdym cyklu i jadłam ananasa w dwóch cyklach i w każdym z nich zaszłam w ciążę! 😁😁😁 także ananas na 100% pomaga!!! 🍍🍍🍍💖
Gratuluję kreseczek i witam w gronie mamusiek marcowo-kwietniowych! 😁😁🤗💖😍

Ale super, tyle kresek ostatnio się tu sypie cudownie 🥰🥰🥰

Dziewczyny czy to plamienie implementacyjne zawsze występuje? Mam mieć @ w piątek, miałam ambitny plan testowac dopiero w poniedziałek bo w weekend wyjeżdżamy ale czuję się jakby inaczej 😆 Pewnie już schizuje, ale same wiecie jak jest... Tylko że u mnie ani kropelki plamien no i mam w domu tylko dwa testy czułość 20, więc się nawet nie nastawiam że coś by już wyszło...
ja miałam coś jak plamienie implantacyjne tylko w biochemicznej, a w zdrowych ciążach go nie miałam i się cieszę, bo to zaraz stres jak się pojawiają nawet małe plamki krwi 😊

Dziewczyny, Wy to się znacie, więc mi powiecie.

Znalazłam sobie w szafce jeszcze jeden test owulacyjny z maja chyba jeszcze - gdzieś się zapodział. Tak dla picu sobie zrobiłam, brawo ja 🤦 no ale w każdym razie kreska testowa jest ciemniejsza od tej drugiej, więc wnioskuję, że test pozytywny. Powiedzcie mi w takim razie - czy to oznacza, że owulacja jest dzisiaj, czy ona nastąpi w przeciągu iluś tam godzin? Nie znam się na tym, a tak to bym sobie przynajmniej w aplikacji uzupełniła 😂

Dziewczyny, Wy to się znacie, więc mi powiecie.

Znalazłam sobie w szafce jeszcze jeden test owulacyjny z maja chyba jeszcze - gdzieś się zapodział. Tak dla picu sobie zrobiłam, brawo ja 🤦 no ale w każdym razie kreska testowa jest ciemniejsza od tej drugiej, więc wnioskuję, że test pozytywny. Powiedzcie mi w takim razie - czy to oznacza, że owulacja jest dzisiaj, czy ona nastąpi w przeciągu iluś tam godzin? Nie znam się na tym, a tak to bym sobie przynajmniej w aplikacji uzupełniła 😂
Ciężko powiedzieć, bo ja nawet po owulacji miałam testy pozytywne i nie widziałam między nimi żadnej różnicy, więc na wszelki wypadek radziłabym już dzisiaj zacząć działać 😉😁😁😁💖💪

Nooo brawo! w końcu się udało!
Gratuluję! :)
Dziękuję!!! 😊🤗😍 Wszystko na to wskazuje! Beta prawie 200 wczoraj, jutro sprawdzę przyrost i bety i progesteronu i jak będzie ok to na tym kończę te kłucia i czekam na wizytę u mojego lekarza we wtorek 😊😊😊
Miałam w tym cyklu trochę luźniejsze podejście, a nawet spisałam go trochę na straty i jak byłam w sobotę z mężem na pierwszej od roku randce to wypiłam drinka! 😳🙈🙈🙈...a na drugi dzień było mi niedobrze po obiedzie i mój syn bardzo dziwnie się zachowywał co dało mi do myślenia i koło 22:00 zrobiłam test, a na nim II kreski bardzo mocne w ciągu kilku sekund się pojawiły! Myślałam, że ze szczęścia zwariuje! 🙈🙈🙈😂😂😂😁😁🤗💖

reklama
Do góry