reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny jestem po rozmowie telefonicznej z ginekologiem i cytuje słowa Pani doktor: "Progesteron nigdy w ciąży nie zaszkodzi, może Pani brać luteine i dobrze, że po takich przejściach brała ją Pani w tym cyklu" ... 😊 ogólnie bardzo mi współczuła tych przeżyć i kompletnie nie rozumiała jak po takich problemach lekarze mogli zbagatelizować to co im mówiłam i nie pomóc mi i że te stracone powinni mieć na sumieniu 😡 mam sobie powtórzyć jutro progesteron i jak będzie w niższej granicy normy to zwiększyć dawkę luteiny, a teraz mam brać 1 tabl 50 pod język rano i jedną tabl 100 dopochwowo wieczorem 😊

Dziewczyny jestem po rozmowie telefonicznej z ginekologiem i cytuje słowa Pani doktor: "Progesteron nigdy w ciąży nie zaszkodzi, może Pani brać luteine i dobrze, że po takich przejściach brała ją Pani w tym cyklu" ... 😊 ogólnie bardzo mi współczuła tych przeżyć i kompletnie nie rozumiała jak po takich problemach lekarze mogli zbagatelizować to co im mówiłam i nie pomóc mi i że te stracone powinni mieć na sumieniu 😡 mam sobie powtórzyć jutro progesteron i jak będzie w niższej granicy normy to zwiększyć dawkę luteiny, a teraz mam brać 1 tabl 50 pod język rano i jedną tabl 100 dopochwowo wieczorem 😊
A widzisz! Mówiłam :D Super :) :) :)

Dziewczyny!!! Ten 🍍🍍🍍 jednak działa cuda!!! 😁😁😁 test robiony dzisiaj rano 3 dni przed planowanym @ 😁 ufff jeszcze do mnie nie dociera 😁🤗🧚‍♂️
też tak uważam, ja piłam sok ananasowy w każdym cyklu i jadłam ananasa w dwóch cyklach i w każdym z nich zaszłam w ciążę! 😁😁😁 także ananas na 100% pomaga!!! 🍍🍍🍍💖
Gratuluję kreseczek i witam w gronie mamusiek marcowo-kwietniowych! 😁😁🤗💖😍

Ale super, tyle kresek ostatnio się tu sypie cudownie 🥰🥰🥰

Dziewczyny czy to plamienie implementacyjne zawsze występuje? Mam mieć @ w piątek, miałam ambitny plan testowac dopiero w poniedziałek bo w weekend wyjeżdżamy ale czuję się jakby inaczej 😆 Pewnie już schizuje, ale same wiecie jak jest... Tylko że u mnie ani kropelki plamien no i mam w domu tylko dwa testy czułość 20, więc się nawet nie nastawiam że coś by już wyszło...
ja miałam coś jak plamienie implantacyjne tylko w biochemicznej, a w zdrowych ciążach go nie miałam i się cieszę, bo to zaraz stres jak się pojawiają nawet małe plamki krwi 😊

Dziewczyny, Wy to się znacie, więc mi powiecie.

Znalazłam sobie w szafce jeszcze jeden test owulacyjny z maja chyba jeszcze - gdzieś się zapodział. Tak dla picu sobie zrobiłam, brawo ja 🤦 no ale w każdym razie kreska testowa jest ciemniejsza od tej drugiej, więc wnioskuję, że test pozytywny. Powiedzcie mi w takim razie - czy to oznacza, że owulacja jest dzisiaj, czy ona nastąpi w przeciągu iluś tam godzin? Nie znam się na tym, a tak to bym sobie przynajmniej w aplikacji uzupełniła 😂

Dziewczyny, Wy to się znacie, więc mi powiecie.

Znalazłam sobie w szafce jeszcze jeden test owulacyjny z maja chyba jeszcze - gdzieś się zapodział. Tak dla picu sobie zrobiłam, brawo ja 🤦 no ale w każdym razie kreska testowa jest ciemniejsza od tej drugiej, więc wnioskuję, że test pozytywny. Powiedzcie mi w takim razie - czy to oznacza, że owulacja jest dzisiaj, czy ona nastąpi w przeciągu iluś tam godzin? Nie znam się na tym, a tak to bym sobie przynajmniej w aplikacji uzupełniła 😂
Ciężko powiedzieć, bo ja nawet po owulacji miałam testy pozytywne i nie widziałam między nimi żadnej różnicy, więc na wszelki wypadek radziłabym już dzisiaj zacząć działać 😉😁😁😁💖💪

Nooo brawo! w końcu się udało!
Gratuluję! :)
Dziękuję!!! 😊🤗😍 Wszystko na to wskazuje! Beta prawie 200 wczoraj, jutro sprawdzę przyrost i bety i progesteronu i jak będzie ok to na tym kończę te kłucia i czekam na wizytę u mojego lekarza we wtorek 😊😊😊
Miałam w tym cyklu trochę luźniejsze podejście, a nawet spisałam go trochę na straty i jak byłam w sobotę z mężem na pierwszej od roku randce to wypiłam drinka! 😳🙈🙈🙈...a na drugi dzień było mi niedobrze po obiedzie i mój syn bardzo dziwnie się zachowywał co dało mi do myślenia i koło 22:00 zrobiłam test, a na nim II kreski bardzo mocne w ciągu kilku sekund się pojawiły! Myślałam, że ze szczęścia zwariuje! 🙈🙈🙈😂😂😂😁😁🤗💖

reklama
Do góry