reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Snilo mi się, ze ujrzałam na teście dwie kreski.

Wszystkim powiedziałam 😁 i z emocji poszłam zrobić test i dupa ...

Dalej czekam na @ albo jest za wcześnie na test jeszcze
Ostatnio mojemu koledze z pracy śniło się, że urodziłam dziecko i widział w śnie moje córki i to maleństwo. I był w szoku, że nie miał nigdy tak realnego snu. On nie wie że chcę mieć dziecko. 😊 Liczę że to będzie proroczy sen 😊😊

Dziewczyny używacie jakieś fajne apki do obserwacji cyklu itd? Ja jestem na razie na femometer, ale to dlatego że mam od nich temometr i temp się sama wpisuje po ściągnięciu z termometra
Przerobiłam wiele, ale kiedyś na staraczkach I połowy jakąś dziewczyna pisała o Ovufriend i sciagnelam, super, polecam, w poprzednim cyklu wyliczył mi 48/100 objawów ciąży, więc nawet apka nie pozwoliła mi się nakrecic😂 a tak serio to fajnie wszystko porównuję, jest trochę artykułów, porady dnia itp

Kurcze, chciałam nadrobić cały wątek ale dojechałam do 10 strony i postanowiłam że jednak pierwsze się przywitam a później w chwili wolnego czasu Was nadgonię ☺
Mam 26 lat, od prawie roku jestem mężatką (za miesiąc pierwsza rocznica 😁🙈). Chcieliśmy się starać zaraz po ślubie o maleństwo ale mąż panikował że jak bejbi urodzi się w grudniu to będzie miało ciężko w szkole itd, nie dyskutowałam choć delikatnie dałam mu do zrozumienia że to nie jest tak że raz poszalejemy i wydarzy się cud 🙄 tak się jednak stało 😁 z nudów jak nastał Covid odstawilismy zabezpieczenia i 22 maja pojawiła się blada kreseczka na teście. Pierwsza wizyta w 4tyg, wiedziałam że to za szybko ale zależało mi na l4. W 6t1d na USG był widoczny zarodek i echo serca. W 6t5d ciąża przestała się rozwijać jednak dowiedziałam się o tym dopiero w 8t3d 😪 zabieg lyzeczkowania miałam wykonany równe dwa tygodnie temu. Z badań wyszły mi mutacje MTHFR, V (r2) i PAI, na szczęście wszystkie w heterozygocie. Oprócz tego choruje na niedoczynnosc tarczycy i Hashimoto. Musimy czekać teraz na pierwszą miesiączkę po zabiegu, potem kolejne dwie i możemy zacząć ponowne starania.
Chyba jak każda mama po stracie patrzę że strachem w przyszłość. Ale póki co lekarze i dzisiaj genetyk podczas rozmowy pocieszają mnie że mamy duże szanse na zdrową ciążę i zdrowe dziecko.

Z takich przykrych rzeczy, dzisiaj odebrałam akt urodzenia naszej córeczki z USC. Wiedziałam że badania są kosztowne a z ubezpoeczenia przysługuje mi wypłata świadczenia, dlatego zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne i rejestrację w urzędzie. Nasz Aniołek nazywa się Nadia (tłumaczone jako Nadzieja) 🥺

Aha i dla wszystkich starających się - zerknijcie sobie na fejsbuku na ten profil. To jakaś pani dietetyk, od środy rusza jakaś akcja, będą tam wykłady on line i przesyłane materiały na e-mail m. In jak wspomóc dietą płodności, uregulować i wzmocnić Owulacje itd. Ja się zapisałam, może akurat dowiem się co wyeliminować z diety a ci warto wpierdzielać tonami 😂 jest też prywatna grupa i tam też wydaje mi się że dziewczyny piszą dużo przydatnych rzeczy 🙂

Załączniki

• Screenshot_2020-07-08-19-52-34-556_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-19-52-34-556_com.facebook.katana.jpg
    292,5 KB · Wyświetleń: 69
Ja mam ovufriend, polecane przez babkę na naukach przedmałżeńskich :D ale chyba nie umiem do końca tego obsłużyć ... 🤔

Edit: A nie, sory! Ja mam jednak ovufiew 😂

reklama
Do góry