reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Też mam ten 25mg. Idę wiec sprawdzić i będę brać. Ja po tym poronieniu chciałam robić badania żeby odrazu szukać przyczyny ale kazał mi czekać i starać się o kolejne. Ale nie chce drugi raz tego przechodzic jeśli jest coś nie tak. Dla własnego spokoju chyba zrobię szerzej tą tarczyce . I hormony tylko jakie? Czy któraś badała?

reklama
Też mam ten 25mg. Idę wiec sprawdzić i będę brać. Ja po tym poronieniu chciałam robić badania żeby odrazu szukać przyczyny ale kazał mi czekać i starać się o kolejne. Ale nie chce drugi raz tego przechodzic jeśli jest coś nie tak. Dla własnego spokoju chyba zrobię szerzej tą tarczyce . I hormony tylko jakie? Czy któraś badała?
Jeśli chodzi o hormony to między 2 a 5dc lh fsh estradiol SHBG testosteron androstendion dhea PRL można też zrobić tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg (te akurat w każdym dniu cyklu można zrobić),

A ovufriend to apka na telefon czy na stronie uzywacie? Ja w drugiej ciazy to mialam na internecie, a teraz mi nie wyszukuje apki w sklepie

Cześć dziewvzyny,
miałam straszny zapieprz w pracy. Normalnie ledwo żyje. Ale to chyba dobrze, zajęłam czymś myśli.
Magnolia - ja właśnie pobrałam z App Store, może wpisz samo "ovu" ?

Dziewczyny może któraś mi podpowie ???
Swoją drugą ciążę straciłam rok temu. Aktualnie jestem w ciazy w 5-6 tc . Z racji poronienia chodzę jak na szpilkach. OM była 24maja, kolejna nie przyszła. Pierwsza betę robiłam 22 czerwca - wyszła 340, kolejna 2 lipca - wyszła 22157, trzecia 8 lipca wyszła 63503. Martwię się bo między 2 lipca A 8 lipca jest niski przyrost.😔
Ale z kolei jak w kalkulator wpisuje pierwsze badanie z datą 22 czerwiec-340 , a drugie badanie z datą 8 lipiec 63503- wtedy wynik jest prawidłowy???? Jutro idę znów sprawdzić czy rośnie, zeswiruje chyba 😕😕😕

Swoją drugą ciążę straciłam rok temu. Aktualnie jestem w ciazy w 5-6 tc . Z racji poronienia chodzę jak na szpilkach. OM była 24maja, kolejna nie przyszła. Pierwsza betę robiłam 22 czerwca - wyszła 340, kolejna 2 lipca - wyszła 22157, trzecia 8 lipca wyszła 63503. Martwię się bo między 2 lipca A 8 lipca jest niski przyrost.😔
Ale z kolei jak w kalkulator wpisuje pierwsze badanie z datą 22 czerwiec-340 , a drugie badanie z datą 8 lipiec 63503- wtedy wynik jest prawidłowy???? Jutro idę znów sprawdzić czy rośnie, zeswiruje chyba 😕😕😕
Na tym etapie beta rośnie dużo wolniej. Nie ma sensu już oznaczać. Nie lepiej do lekarza?

reklama
Swoją drugą ciążę straciłam rok temu. Aktualnie jestem w ciazy w 5-6 tc . Z racji poronienia chodzę jak na szpilkach. OM była 24maja, kolejna nie przyszła. Pierwsza betę robiłam 22 czerwca - wyszła 340, kolejna 2 lipca - wyszła 22157, trzecia 8 lipca wyszła 63503. Martwię się bo między 2 lipca A 8 lipca jest niski przyrost.[emoji17]
Ale z kolei jak w kalkulator wpisuje pierwsze badanie z datą 22 czerwiec-340 , a drugie badanie z datą 8 lipiec 63503- wtedy wynik jest prawidłowy???? Jutro idę znów sprawdzić czy rośnie, zeswiruje chyba [emoji53][emoji53][emoji53]
Na tym etapie się już bety hcg nie sprawdza bo ona już się nie podwaja tak jak na początku. Po drugie przyrost sprawdza się max po 72h nie po tylu dniach. Ja bym już nie sprawdzała bety tylko czekała na lekarza i usg. Teraz to się liczy tylko o raz usg a nie beta.

Do góry