reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Snilo mi się, ze ujrzałam na teście dwie kreski.

Wszystkim powiedziałam 😁 i z emocji poszłam zrobić test i dupa ...

Dalej czekam na @ albo jest za wcześnie na test jeszcze
Ostatnio mojemu koledze z pracy śniło się, że urodziłam dziecko i widział w śnie moje córki i to maleństwo. I był w szoku, że nie miał nigdy tak realnego snu. On nie wie że chcę mieć dziecko. 😊 Liczę że to będzie proroczy sen 😊😊

Dziewczyny używacie jakieś fajne apki do obserwacji cyklu itd? Ja jestem na razie na femometer, ale to dlatego że mam od nich temometr i temp się sama wpisuje po ściągnięciu z termometra
Przerobiłam wiele, ale kiedyś na staraczkach I połowy jakąś dziewczyna pisała o Ovufriend i sciagnelam, super, polecam, w poprzednim cyklu wyliczył mi 48/100 objawów ciąży, więc nawet apka nie pozwoliła mi się nakrecic😂 a tak serio to fajnie wszystko porównuję, jest trochę artykułów, porady dnia itp

Kurcze, chciałam nadrobić cały wątek ale dojechałam do 10 strony i postanowiłam że jednak pierwsze się przywitam a później w chwili wolnego czasu Was nadgonię ☺
Mam 26 lat, od prawie roku jestem mężatką (za miesiąc pierwsza rocznica 😁🙈). Chcieliśmy się starać zaraz po ślubie o maleństwo ale mąż panikował że jak bejbi urodzi się w grudniu to będzie miało ciężko w szkole itd, nie dyskutowałam choć delikatnie dałam mu do zrozumienia że to nie jest tak że raz poszalejemy i wydarzy się cud 🙄 tak się jednak stało 😁 z nudów jak nastał Covid odstawilismy zabezpieczenia i 22 maja pojawiła się blada kreseczka na teście. Pierwsza wizyta w 4tyg, wiedziałam że to za szybko ale zależało mi na l4. W 6t1d na USG był widoczny zarodek i echo serca. W 6t5d ciąża przestała się rozwijać jednak dowiedziałam się o tym dopiero w 8t3d 😪 zabieg lyzeczkowania miałam wykonany równe dwa tygodnie temu. Z badań wyszły mi mutacje MTHFR, V (r2) i PAI, na szczęście wszystkie w heterozygocie. Oprócz tego choruje na niedoczynnosc tarczycy i Hashimoto. Musimy czekać teraz na pierwszą miesiączkę po zabiegu, potem kolejne dwie i możemy zacząć ponowne starania.
Chyba jak każda mama po stracie patrzę że strachem w przyszłość. Ale póki co lekarze i dzisiaj genetyk podczas rozmowy pocieszają mnie że mamy duże szanse na zdrową ciążę i zdrowe dziecko.

Z takich przykrych rzeczy, dzisiaj odebrałam akt urodzenia naszej córeczki z USC. Wiedziałam że badania są kosztowne a z ubezpoeczenia przysługuje mi wypłata świadczenia, dlatego zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne i rejestrację w urzędzie. Nasz Aniołek nazywa się Nadia (tłumaczone jako Nadzieja) 🥺

Aha i dla wszystkich starających się - zerknijcie sobie na fejsbuku na ten profil. To jakaś pani dietetyk, od środy rusza jakaś akcja, będą tam wykłady on line i przesyłane materiały na e-mail m. In jak wspomóc dietą płodności, uregulować i wzmocnić Owulacje itd. Ja się zapisałam, może akurat dowiem się co wyeliminować z diety a ci warto wpierdzielać tonami 😂 jest też prywatna grupa i tam też wydaje mi się że dziewczyny piszą dużo przydatnych rzeczy 🙂

Załączniki

• Screenshot_2020-07-08-19-52-34-556_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-19-52-34-556_com.facebook.katana.jpg
    292,5 KB · Wyświetleń: 70
Ja mam ovufriend, polecane przez babkę na naukach przedmałżeńskich :D ale chyba nie umiem do końca tego obsłużyć ... 🤔

Edit: A nie, sory! Ja mam jednak ovufiew 😂

reklama
Do góry