reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziś pierwszy test owu W tym miesiącu i mnie zaskoczył bo obstawiałam, że pik LH wystąpi tak jak w czerwcu w 18 dc a dziś mam dopiero 14 dc [emoji2370] I nastawiając się że będzie tak samo póki co nie poszaleliśmy z przytulankami (chyba, że co 2 dni to ok?) także mam nadzieje, że nie przegapiliśmy momentu [emoji2957]
A powiedzcie mi jak to jest z temperatura? W trakcie owulacji powinna być wyższa czy niższa? Bo mierze od 5 dni ale póki co mam stała 36,8-36,9 [emoji2370] I myślicie że taki termometr bezdotykowy się sprawdzi?

Bezdotykowym nie mierzy sie temp w pochwie, ustach, czy odbycie ;) a takie metody sa przy NPR ;)
Co dwa dni przytulanie sie jest ok ;)

reklama
Dziś pierwszy test owu W tym miesiącu i mnie zaskoczył bo obstawiałam, że pik LH wystąpi tak jak w czerwcu w 18 dc a dziś mam dopiero 14 dc [emoji2370] I nastawiając się że będzie tak samo póki co nie poszaleliśmy z przytulankami (chyba, że co 2 dni to ok?) także mam nadzieje, że nie przegapiliśmy momentu [emoji2957]
A powiedzcie mi jak to jest z temperatura? W trakcie owulacji powinna być wyższa czy niższa? Bo mierze od 5 dni ale póki co mam stała 36,8-36,9 [emoji2370] I myślicie że taki termometr bezdotykowy się sprawdzi?
Ja przy tych testach ta testowa kreskę miałam jeszcze słabsza a buzka się pokazała i była z tego ciąża ale niestety bezzarodkowa. Co do temperatury to mierzy się ją cyfrowym najlepiej dwa miejsca po przecinku zawsze o tej samej godzinie w tym samym miejscu i tym samym termometrem. No i co najważniejsze sex co 2-3 dni a w dni płodne nawet dziennie. Trzeba po kombinować co będzie dla ciebie najlepsze[emoji4]

A mi się śniło, że 2 ciążę straciłam znów zabieg w szpitalu :o[emoji24]
Wiesz, tak słyszałam, że sny śnią się na odwrót! [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji8][emoji8][emoji8]
Na pewno się uda! Bądź dobrej myśli, ja jestem. Po dwóch stratach ale jestem! Trzecia na pewno się uda!

Wiesz, tak słyszałam, że sny śnią się na odwrót! [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji8][emoji8][emoji8]
Na pewno się uda! Bądź dobrej myśli, ja jestem. Po dwóch stratach ale jestem! Trzecia na pewno się uda!

No obudziłam się w szoku aż! Mam nadzieję, że u mnie już 2 się powiedzie, dopiero raczej za miesiąc zaczniemy starania :)

Dziś pierwszy test owu W tym miesiącu i mnie zaskoczył bo obstawiałam, że pik LH wystąpi tak jak w czerwcu w 18 dc a dziś mam dopiero 14 dc 🤷🏻‍♀️ I nastawiając się że będzie tak samo póki co nie poszaleliśmy z przytulankami (chyba, że co 2 dni to ok?) także mam nadzieje, że nie przegapiliśmy momentu 🤪
A powiedzcie mi jak to jest z temperatura? W trakcie owulacji powinna być wyższa czy niższa? Bo mierze od 5 dni ale póki co mam stała 36,8-36,9 🤷🏻‍♀️ I myślicie że taki termometr bezdotykowy się sprawdzi?
Test najlepiej owulacyjny, można mierzyć w buzi, doodbytniczo lub dopochwowo, na normalnym termometrze miałam 36,7 a na owu 36,42 narazie spada mi nieznacznie w dół

Ja właśnie wracam od lekarza. Moja przygoda z siłownia narobiła mi szkód hahahaha [emoji4]
Człowiek-pech witam się dzień dobry. [emoji1787]
Od tygodnia bolą mnie plecy w odcinku piersiowym. No i zauważyłam, że zamiast podnosić więcej kilo (na nogach zwiększam sukcesywnie kilogramy) to podnosiłam coraz mniej, w poniedziałek nie mogłam nawet jednej serii zrobić, a robiłam dwie... No i przyszłam do domu i umierałam. Nie mogłam sprzątać ani prasować firanek bo mi ręce mdlały. Musiałam się położyć.[emoji2368] Poszłam dziś do lekarza - stwierdził podrażnienie nerwów i zakazał siłowni hahahhaha, mam cel schudnąć 3 kg w 3 tygodnie. Nie dam rady. [emoji2356] Dał mi zastrzyk w to miejsce, bueeeeee.

O kurde właśnie widzę, że pomylilam wątki i jestem na drugiej połowie roku staraczek [emoji1787]
Więc się przedstawię, jak już napisałam.
Magdalena, 32 lata, starania 2 lata, 2 straty. Nie poznałam przyczyny.
Partner ma słabe nasienie, ale walczymy, żeby poprawić, a ja zrobiłam milion badań, laboratoria wyssały mi całą krew i wyników nie mam hahaha [emoji6]okaże się w sierpniu dokładnie co mam i ewentualne leczenie.
Cykle mam regularne, 26 dni. Owu mam, nie mam żadnych nieprawidłowości jak narazie stwierdzonych.
Ostatni cykl skrócił mi się do 22 dni, ale myślałam że to po poronieniu.
Ale! Biorę nowe witaminy z Mio-inozytolem i luteina i drugi cykl przesunęła mi się owu na wcześniej, przez co ja przegapiłam i nie staraliśmy się w tym czasie i myślę, że to przez te witaminy!!!!! Ale kurcze potwierdzenia nie mam. Niby witaminy nie robią takich rewolucji... Ale skąd by mi się owu przesunęła aż tak? Z 26 dniowych cykli na 22 dniowe?
Za tydzień mam lekarza mojego to zapytam jeszcze.

A u was jak tam staranka?

No obudziłam się w szoku aż! Mam nadzieję, że u mnie już 2 się powiedzie, dopiero raczej za miesiąc zaczniemy starania :)
Najczęściej tak jest, kobieta po jednej stracie ma takie same szanse na zdrowa ciążę jak kobieta po żadnej stracie. Po pierwszej przeczytałam cały internet na ten temat [emoji23][emoji2356]

reklama
Do góry