reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ktoś pytał, jak niby wyższa temperatura wpływa na plemniki, skoro są produkowane 2-3 miesiące wcześniej i czemu po gorączce nie można iść na badanie nasienia. Otóż, one się gotują 🤣 Japończycy mieli taką metodę antykoncepcyjną nawet - moczyli przez krótki czas w bardzo gorącej wodzie jądra przed stosunkiem i byli częściowo bezpłodni. ;) Z tego samego powodu nie wolno przegrzewać jąder - nosić obcisłej bielizny, kłaść na kolanach laptop itd. :)
My mamy psa, który kiedyś ostro chciał się dołączać, ale się nauczyła, że nie wolno 🤣 za to koty jak widzą nas w łóżku, to przybiegają do mnie, kładą mi się np obok głowy i mruczą. 🙈
Dziś nasza córka skończyła 5 lat. ♥️
Narzeczony od 3 dni bierze mace i fertilman i w nocy mnie tak zaatakował, jak nie atakował od dobrych 2 miesięcy... I mówi, że to chyba efekt placebo po tych tabletkach 🤣 i że nie ważne, że placebo, grunt, że działa 🤣🤣

reklama
Nie mam zwierzaków za to nam dwoje dzieci i też czasem ciężko znaleźć czas na starania 🙈 Na szczęście mamy duży dom to jest gdzie się schować 🤣
Tak, ale pies czy kot nie mówi potem " a ja wiem dlaczego wy razem śpicie, i się zamykacie, hehehehehe" "a co mi dacie jak pójdę do swojego łóżka" tak mi chrześniak wyskoczył jak był na wakacjach

Hahahaha [emoji1787] to mojego chyba ekscytują zapachy bo później lata za nami, obwąchuje wszystko czego dotknęliśmy i merda ogonem [emoji23] zdarzyło mu się w trakcie zbytnio ingerować, a żeby nie przerywać moja stopa była dla jego głowy stoperem [emoji23][emoji23][emoji23] No i raz ukradł mi opaskę z oczu w trakcie [emoji23][emoji23][emoji23] ale z reguły czeka na swoją kolej do przytulania [emoji23]
Mój duży zaczął wychodzić po tym jak kiedyś dostał w łeb, I po kastracji bo próbował się dołączyć 🤣🙄😳😳 szook! A mała to potrafi wchodzić mojemu M na głowę albo lizać go po stopie 😂 albo wyć patrząc nam w oczy 🤣 no cyrk na kółkach.

Oj nie wiedziałam ze UK. Słyszałam ze tam trochę to inaczej wyglada [emoji3061] macie jakaś procedurę na takie przypadki jak miesiączka nie przychodzi w ciąży nie ma? Nic się kobietom nie podaje?
tak inaczej, nie zrozumcie mnie źle tutaj specjaliści są dobrzy, ale oni są w szpitalach, klinikach, a żeby się do nich dostać musi skierować cie lekarz pierwszego kontaktu i tu się zaczyna to znimi jest najwiekszy problem, a procedura jest taka że robię konsultacje on-line opisuje przypadek lekarz albo do mnie dzwoni, albo dostaje powiadomienie że recepta jest w aptece. Tak było z moimi silnymi miesiączkami wypisała mi leki po których mnie zmroziło jak przeczytałam ulotkę, bo jedna z ciąż zakończyła się między innymi przez skrzepy w łożysku, a te leki nie powinny do mnie trafić.

tak inaczej, nie zrozumcie mnie źle tutaj specjaliści są dobrzy, ale oni są w szpitalach, klinikach, a żeby się do nich dostać musi skierować cie lekarz pierwszego kontaktu i tu się zaczyna to znimi jest najwiekszy problem, a procedura jest taka że robię konsultacje on-line opisuje przypadek lekarz albo do mnie dzwoni, albo dostaje powiadomienie że recepta jest w aptece. Tak było z moimi silnymi miesiączkami wypisała mi leki po których mnie zmroziło jak przeczytałam ulotkę, bo jedna z ciąż zakończyła się między innymi przez skrzepy w łożysku, a te leki nie powinny do mnie trafić.

Ja mam prywatne ubezpieczenie za które płace dodatkowo i o tyle dobrze ze jak chodzi o cokolwiek innego to problemu nie ma żadnego żeby dostać się do specjalisty.
Niestety nic jeśli chodzi o fertility jest nie pokryte a GP maja zależnie tez od rejony wyznaczniki kiedy dać mogą cię do specjalisty kiedy nie :/ już pomijając fakt ze z korona to w ogóle już jest teraz lipa.

Ja to osiwieje przez te testy owu z allegro... Dziś już całkiem blade praktycznie bez drugiej kreski [emoji2368] a mój Tak czeka na osikany pasek z dwoma [emoji1787] napuszył sie jak paw i czeka nie może się doczekać aż będzie mógł się popisać[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ja to osiwieje przez te testy owu z allegro... Dziś już całkiem blade praktycznie bez drugiej kreski [emoji2368] a mój Tak czeka na osikany pasek z dwoma [emoji1787] napuszył sie jak paw i czeka nie może się doczekać aż będzie mógł się popisać[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Niech już zaczyna 😁 nie ma co czekać aż będzie peak ❤️❤️

reklama
Do góry