reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Kilka dni przed miesiączką też mam takie plamienia ale pierwszy raz mi się zdarzyły w połowie cyklu bo do miesiączki jeszcze 2 tygodnie...

Może to okoloowulacyjne? Ja takich nie miewam, ale sporo dziewczyn jednak ma [emoji6] jeśli nie będą trwały dłużej to myśle ze nie masz się czym martwić [emoji3526]

reklama
Cześć dziewczyny! Niech to będzie piękny dzień ❤️ do mnie w nocy zawitała @ i o dziwo przyjęłam to z uśmiechem na twarzy, ten cykl był tak pokręcony że uznałam to za dobry znak, gdyby się udało to następne tyg zamartwiałabym się czemu tak późno, czy napewno wszystko z ciąża ok. A tego bardzo nie chce, jak się uda to fajnie by było, żeby było po prostu normalnie ❤️
Widzę, ze pisałyście o podejściu facetów, mój jak większość totalny luz, wspiera mnie i wysłuchuje moich histerii dzielnie 😂 nie ma tez nic przeciwko badaniom czy to moim czy swoim ale jak niektórzy dał sobie i nam pół roku, i dopiero po tym czasie na poważnie zacznie się zastanawiać czemu tak jest. Ale dziś rano mnie miło zaskoczył, gdy zobaczył ze dostałam @, przyszedł mnie przytulić i powiedział coś w stylu „ tylko się nie martw, przecież wiesz, że poruszymy niebo i ziemie ale będziemy w końcu mieć to maleństwo” 😍 i tą myślą powinnyśmy się wszystkie kierować! W końcu będą dwie tłuściutkie krechy

Wyjechałam do szkoły językowej , miało być na rok ale wyszłam za mąż i zostałam... :D w międzyczasie zrobiłam tam studia a potem urodziłam dwójkę dzieci. Mąż Japończyk, samurajski duch, nie ma rozpieszczania i noszenia na rękach, ale kocha na swój sposób. Generalnie specyficzny kraj i ludzie. Ja już tu siedze od 11 lat to się przyzwyczaiłam ale sama nie wiem czy polecam [emoji28] najlepiej mi Polsce i wróciłabym chętnie, tylko mąż nie bardzo miałby prace, a w każdym razie nie w zawodzie (lekarz) bo jego licencja nie działa poza Japonią.
Ale super historia[emoji7]
Dziewczyny, które nie mieszkacie w Polsce opowiadajcie gdzie jesteście, jak wam tam jest, jaka tam jest kultura? Bardzo to ciekawe i dobrze jest się tak czasem myślami oderwać od starań i poczytać takie historie[emoji847]
A Ciebie @princess_88 proszę o więcej anegdotek na temat twojego życia w Japonii, jakie tam macie zwyczaje, tradycje? [emoji4]

Hej dziewczyny! U mnie spadek temperatury więc wątpię żeby się udało... Już tracę nadzieję i znowu dół mnie łapie. Ciągle chodzi mi po głowie HSG i zrobię je teraz żeby wiedzieć że jest albo nie jest ok. Tylko to nam zostało z takich podstawowych badań. Mój mnie bardzo wspiera, pociesza za każdym razem i daje nadzieję, że może jednak się udało itd... kochany jest 🥰

Ups, @Poki co mnie oszukała. Ale mam pytanie. W poprzednim cyklu przed samą miesiączka mialam śluz przypominający plodny i to dość sporo. Nie powiem przez ile czasu bo nie pamietam. Wczoraj pod wieczór myślałam, że zaczynam plamić a wstałam w nocy do wc i zauważyłam,ze to ten sam śluz co poprzednio, delikatnie zabarwiony krwią i było go dosłownie ociupinke na papierze. Teraz z rana to samo. Na internetach piszą, że owu się przesunęła, ale czy to możliwe? Test owu w 25 dc, jakieś 2 dni temu Testowałam i wyszedł bladziutki a dziś mam 40dc. A może taki śluz to normalne? Zaczynam się niepokoić 😔

Odebrałam wyniki FSH, LH i estradiolu. Niby wszystko w normie, ale stosunek LH do FSH niski. Niby poniżej 0,6 to niewydolność przysadki a ja ma 0,67- blisko. TSH i FT3, FT4, antyTPO, antyTG tez w normie, mogę powiedziec ze wartości ciut niższe niż w wynikach ze stycznia. Jeszcze zostało zbadanie w 20 dc progesteron i prolaktyna i zapisze się na wizytę- niech łyknie na badania i sprawdzi podwozie 😁
Jeszcze 4 tyg i mąż już cały czas będzie w domu 💪🏻 Koniec delegacji! Jestem mega szczęśliwa 🥳 i takim nastrojem zaczynam dzisiejszy dzień 😊

Mój powtarza: spokojnie jak wrócę zwiększymy częstotliwość seksu i będziemy w ciazy 😜

U mnie na razie dziwne objawy, brzuch bolał jak na @,ale przestał, bolą mnie sutki a zawsze bolały piersi. Jednak mam przeczucie, że się nie udało. Jutro powinnam dostać @. Nie było mnie tutaj, bo miałam ostatnio problemy z sercem ehh choruje od 2 lat na arytmie i różnie z tym bywa. Dziś zmieniam leki na takie, które mogę brać w ciąży i zobaczymy.

U mnie na razie dziwne objawy, brzuch bolał jak na @,ale przestał, bolą mnie sutki a zawsze bolały piersi. Jednak mam przeczucie, że się nie udało. Jutro powinnam dostać @. Nie było mnie tutaj, bo miałam ostatnio problemy z sercem ehh choruje od 2 lat na arytmie i różnie z tym bywa. Dziś zmieniam leki na takie, które mogę brać w ciąży i zobaczymy.

Czy Ty również zawsze w okolicach października j listopada masz pogorszenie objawów arytmii?

reklama
U mnie podobnie i nie wiem czy to wina dupka czy co 🤷 piersi zawsze bolaly do dnia okresu, a od wczoraj nie bolą. Brzuch okresowo zawsze też, a teraz jakby bardziej ciągnięcie co jakich czas aż mnie nogi bolą i kręgosłup czasem. Pytanie czy to @ daje takie dziwne objawy? Jutro powinnam dostać okres. Test robiłam w czwartek w dzień kiedy miałam odstawić dupka, ale nic nie było więc teraz już zgłupiałam 🙈

Do góry