reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Rozmawiałam dziś o tym ze swoim lekarzem. Jak zapytałam skąd się bierze w ogóle niedrożność, to powiedział, że ze stanów zapalnych albo od endometriozy. Jak mu powiedziałam, że nie miałam nigdy stanów zapalnych, to powiedział, że mogłam nawet nie czuć a zrosty się zrobiły 🤷🏻‍♀️ A na usg niestety nie widać tego
Nawet po cesarce mogły się zapchać. Ja myślałam, że jak kobieta rodziła to już jest pewne że jajowody drożne a tu jednak zonk 🤷🏼‍♀️

reklama
Rozmawiałam dziś o tym ze swoim lekarzem. Jak zapytałam skąd się bierze w ogóle niedrożność, to powiedział, że ze stanów zapalnych albo od endometriozy. Jak mu powiedziałam, że nie miałam nigdy stanów zapalnych, to powiedział, że mogłam nawet nie czuć a zrosty się zrobiły [emoji2370] A na usg niestety nie widać tego
Nawet po cesarce mogły się zapchać. Ja myślałam, że jak kobieta rodziła to już jest pewne że jajowody drożne a tu jednak zonk [emoji2372]
To żeście mnie kobiety pocieszyly [emoji30]

Nawet po cesarce mogły się zapchać. Ja myślałam, że jak kobieta rodziła to już jest pewne że jajowody drożne a tu jednak zonk 🤷🏼‍♀️
A to prawda, właśnie mi przypomniałaś historię znajomej. W pierwszą ciąże zaszła bez problemu, ale miała cc, o drugą długo się starała i właśnie okazało się, że ma niedrożne jajowody.
Ja jednak liczę, że mnie to badanie ominie 🙈

A to prawda, właśnie mi przypomniałaś historię znajomej. W pierwszą ciąże zaszła bez problemu, ale miała cc, o drugą długo się starała i właśnie okazało się, że ma niedrożne jajowody.
Ja jednak liczę, że mnie to badanie ominie 🙈
Ja myślę, że jak w tym cyklu mi nie pyknie to pójdę na sprawdzenie drożności bo mi to nie daje spokoju właśnie.

U mnie dziś 2dc z dziwnym okresem po dziwnym cyklu [emoji23] najważniejsze, że póki co temp jest wmiare nisko I mam nadzieję, że ten cykl będzie już normalny [emoji6]
Podczas okresu mierzysz normalnie temp W pochwie?
Dziewczyny zbiera mi się na płacz, czuje że nic z tego...Tak mi się smutno nagle zrobiło [emoji17]
Nie myśl o tym, na pewno nic dobrego to nie przyniesie, nie pomoże. Wiem że ciężko jest nie myśleć, ale spróbuj zająć głowę czymś innym. Może dobry film lub książka?
Ja muszę jakoś w kolejnym cyklu wrzucić na luz bo nie chce świat spędzić na myśleniu o zajściu w ciążę i problemach z tym zwiazanych, wolałabym w ogóle o tym nie myśleć[emoji849]
Ja też mam zamiar w tym.nowym cyklu. Zobaczymy jak pójdzie. Tzn planuje robić testy owu, przyjmować suple ale nie chce doszukiwać się żadnych objawów ani owu ani ciąży. I mam plan na Przytulanki co najmniej co 2 dni, zobaczymy jak to wyjdzie

reklama
Podczas okresu mierzysz normalnie temp W pochwie?Nie myśl o tym, na pewno nic dobrego to nie przyniesie, nie pomoże. Wiem że ciężko jest nie myśleć, ale spróbuj zająć głowę czymś innym. Może dobry film lub książka?Ja też mam zamiar w tym.nowym cyklu. Zobaczymy jak pójdzie. Tzn planuje robić testy owu, przyjmować suple ale nie chce doszukiwać się żadnych objawów ani owu ani ciąży. I mam plan na Przytulanki co najmniej co 2 dni, zobaczymy jak to wyjdzie
Pogadałam z mężem i mi lepiej, dzięki Wam oczywiście też mi lepiej, dziękuję ❤️ Mój mąż mówi, że nie powinnam się tak zamartwiać bo to dopiero nasz czwarty cykl starań, jeśli po 6 cyklu Nam się nie uda, to on jako pierwszy się przebada a ja pójdę na monitoring

Do góry