reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny byłam wczoraj u gina. Czeka mnie zabieg konizacji ale dał zezwolenie na ciążę i powiedział, że rozwój raka szyjki macicy przy moich zmianach siega ok 12 lat. Pobrał mi wymaz z głębokiego kanału szyjki, ostatnio pół roku temu miałam czysto tam.
Zapytałam o owulaxje z jajników i on stwierdził,ze jest reguła naprzemiennej owulacji 🤷‍♀️. Bądź tu mądrym...
Także jeśli jest tak jak mówi to w tym msc owulacja będzie z prawego jajnika

reklama
U mnie już po testowaniu... Od wczoraj plamie a dziś to już tak brzuch boli że musiałam wziąć tabletkę. Zaskakujące jak mi się cykl skrócił odkąd się staram zajść w ciążę. Trzymam kciuki za Ciebie [emoji4]
Ja dziś jeszcze nie robię- coś mi się pomyliło i jak temp dziś namówiłam na wykres to zobaczyłam ze @ mam mieć w niedziele a nie sobotę, czyli tak jak mówiłam wcześniej- test w piątek rano zanim wyruszę w drogę powrotna do domu

Dzień dobry :-) :) Udanego dnia wszystkim 🌺

34 dzień cyklu. Drugi cykl co mi się tak wydłużył. Zawsze @ przychodziła maks do 30 dnia. Nic nie pozostaje jak czekać.
Dzisiaj muszę zakupić tego słynnego 🍍 i nawet nie chodzi czy pomaga czy nie ale mam takiego smaka na niego.

Dziewczęta, mam pytanie.
Czy może któraś z was zażywała Miovelię saszetki i kapsułki? i dostinex na obniżenie prolaktyny?
Mam PCOS i hiperprolaktynemię i ostatnio dr kazała mi to wdrożyć ... zawsze cykle miałam jak w zegarku 28dni. Dzisiaj mija mi 32dc, nie mam żadnych bóli, cudów.. nic. Śluz czyściutki, więc na @ się jeszcze nie zapowiada. Test c nic nie pokazał, także teraz obawiam się, że przez te leki i cudowne witaminy na pobudzenie owu wydłużyły mi cykl... Chociaż test owu dwa tygodnie temu (raz!) był pozytywny, a czegoś takiego jeszcze nigdy nie widziałam u siebie.
Nie wiem co myśleć. Myślicie, że może się po tym wydłużyć cykl?
Biorę dostinex i też mam dłuższe cykle. Najgorsze jest to, że u mnie na początku były wszystkie podstawowe skutki uboczne. Ból i zawroty głowy, mdłości. Z czasem mdłości i zawroty głowy minęły, pozostał ból głowy w 1 dniu cyklu.

Biorę dostinex i też mam dłuższe cykle. Najgorsze jest to, że u mnie na początku były wszystkie podstawowe skutki uboczne. Ból i zawroty głowy, mdłości. Z czasem mdłości i zawroty głowy minęły, pozostał ból głowy w 1 dniu cyklu.
A jaką dawkę brałaś?
Powiem Ci, że ja po tym leku to jak bym tictaca zjadła.. kompletnie nic mi nie jest. Tylko ten cykl już trwa i trwa.

A jaką dawkę brałaś?
Powiem Ci, że ja po tym leku to jak bym tictaca zjadła.. kompletnie nic mi nie jest. Tylko ten cykl już trwa i trwa.
0,5 mg i biorę tabletkę co 2 tygodnie. Ostatni cykl miałam 35 dni a teraz jest 34 dzień cyklu. Zawsze maks miałam takie do 30 dni. Dziś wstałam z lekkim bólem głowy także możliwe że nadchodzi @.

0,5 mg i biorę tabletkę co 2 tygodnie. Ostatni cykl miałam 35 dni a teraz jest 34 dzień cyklu. Zawsze maks miałam takie do 30 dni. Dziś wstałam z lekkim bólem głowy także możliwe że nadchodzi @.
Ja też 0,5mg, ale biorę pół tabletki co tydzień. Wiec jeden pies. Ale może dlatego nie miałam takich boli jak Ty.
Dziś mam 33dc. I mam nadzieje, ze pójdę twoim śladem i w sobotę max będzie @✊🏻 A potem już nowy cykl, nowe nadzieje, nowe starania.. 😊

Ja też 0,5mg, ale biorę pół tabletki co tydzień. Wiec jeden pies. Ale może dlatego nie miałam takich boli jak Ty.
Dziś mam 33dc. I mam nadzieje, ze pójdę twoim śladem i w sobotę max będzie @✊🏻 A potem już nowy cykl, nowe nadzieje, nowe starania.. 😊
Ja muszę dostać @ dziś albo jutro. Mój mąż będzie na lądzie od 4 do 16 sierpnia i byłoby idealnie, żeby się starać. Z tą jego pracą i teraz rozjechanym okresem to bywają cykle stracone. Tak jak właśnie ten. Okres się spóźnia a wiesz że ciąży nie ma bo nie ma po czym.

Ja muszę dostać @ dziś albo jutro. Mój mąż będzie na lądzie od 4 do 16 sierpnia i byłoby idealnie, żeby się starać. Z tą jego pracą i teraz rozjechanym okresem to bywają cykle stracone. Tak jak właśnie ten. Okres się spóźnia a wiesz że ciąży nie ma bo nie ma po czym.
No tak, nie macie kolorowo.. Trzymam kciuki :)

reklama
Dziewczyny byłam we wtorek u gin i położna komentowała że mają przyjść ciężarne z bólami i plamieniem i że ona tez ma bóle ale nie chodzi po lekarzach w dobie pandemii. Rozumiecie? Tyle jest poronień a tu taki tekst. Mąż był wczoraj na pogotowiu z podejrzeniem anginy to mu kazali wyleżeć i przeczekać że z takimi rzeczami nie przyjmują a rodzinny tylko telefonicznie. Taka znieczulica wszędzie przez tego wirusa że lepiej nie chorować

Do góry