reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

hej dziewczyny przyłącze się do was :)
staramy się z mężem o 3 maleństwo. o 1 syna 2 lata się staraliśmy, a o 2 syna 1,5 roku.
Miałam idealne cykle co 28. W kwietniu mój cykl trwał 53 dni (miałam dużo stresu) 😒 A teraz mam 33dc . Wczoraj robiłam test i 1 kreska . Wiecie może czemu mi mogło tak się wszystko przestawić? to może być wina tego ostatniego cyklu? jak nie dostanę okresu do końca tygodnia to chce się zapisać do ginekologa .

reklama
Wiem że lepiej się nie nastawiać ale ja jestem pełna nadziei :) tzn tak duży prog to nie przypadek, w ogóle im większy tym lepiej. Ja zwykle miałam ok 20 a i tak biorę duphaston. A u mnie dzisiaj jak ręką odjął, żadnych objawów [emoji849]
Duphaston nie jest wykrywalny w badaniach bo to hormon syntetyczny, tak więc prog około 20 to Twój „własny” prog :)

hej dziewczyny przyłącze się do was :)
staramy się z mężem o 3 maleństwo. o 1 syna 2 lata się staraliśmy, a o 2 syna 1,5 roku.
Miałam idealne cykle co 28. W kwietniu mój cykl trwał 53 dni (miałam dużo stresu) 😒 A teraz mam 33dc . Wczoraj robiłam test i 1 kreska . Wiecie może czemu mi mogło tak się wszystko przestawić? to może być wina tego ostatniego cyklu? jak nie dostanę okresu do końca tygodnia to chce się zapisać do ginekologa .
Witaj :)
Cykle wydłużają się zazwyczaj ze względu na stres, przyjmowane leki lub PCO. Przyjmujesz jakieś leki? Miałaś robione badanie przepływów tętnic macicy?

Mi sie dziś śniło ze byłam w ciąży z pięć testów różnych zrobiłam i mężowi pokazywałam. Jak się obudziłam byłam tak zawiedziona [emoji20][emoji52] na dodatek stale myśle ze sny tłumaczy się na odwrót i nici w tym cyklu a byłam pozytywnie nastawiona jakoś. Eh.

Ja tak wczoraj miałam, plecy przestały boleć i jajniki, dzisiaj też, ale piersi strasznie bolą, wiem że głupia jestem, bo nie powinno się tak szybko robić hcg, ale wczoraj jak badałam proga zapytałam Pani w labo czy hcg wyjdzie, zapytała o dc, to powiedziałam że 26,no i mi powiedziała, że jak najbardziej już powinien być wzrost, no i zrobiłam, ale zapomniałam jej powiedzieć że cykle mam 31 dniowe a ten to powinien być 33 dni, tam jest już interpretacja od 1 tygodnia, czyli 3 tygodnie od ostatniej miesiączki i teraz niewiem co myśleć, czy to mogłoby wzrosnąć czy już nie. Jeszcze kilka miesięcy temu nie wiedziałam co to beta, wiem, wiem, stara a glupia...
Wszystko zależy od tego kiedy jajeczko się zagnieżdzi... A do implantacji dochodzi między 6-12dpo. Robiłaś badanie rano a może jeszcze nie doszło do implantacji więc beta mała

reklama
Wszystko zależy od tego kiedy jajeczko się zagnieżdzi... A do implantacji dochodzi między 6-12dpo. Robiłaś badanie rano a może jeszcze nie doszło do implantacji więc beta mała
Czekam narazie spokojnie, ważne że progesteron ładny, pociesza mnie choć trochę że wynik hcg jest większy niż 0,5 a nie jak czasem dziewczyny miały 0,1. Badanie robiłam rano. Kurcze jakoś nie boję się tego, że mogę dostać @ a raczej tego, że to już 13 cykl, boję się badań, że coś jest nie tak, jakaś choroba czy cos😔

Do góry