reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Czasami tak bywa, że ma się gorszy dzień, chwilę zwątpienia i tyle. A nasze nastawienie tak naprawdę nie ma dużego znaczenia. Wszystkie jesteśmy pełne nadziei w owulację że tym razem się uda, a i tak nic nie wychodzi. Zastanawiam się w ogóle jak to jest, że blisko owulacji i tak nic nie wychodzi... 🤷
Moze potrzebujesz jakiegoś wsparcia hormonami,ja na clo w pierwszym cyklu zaszlam w ciaze wczesniej staraliśmy się prawie rok i nic . Okazało się że problem był z owulacja, wystarczyl jeden miesiąc pod kontrolą gin i sie udalo

reklama
Oj...
Ale nastawienie super😉
Uzbroiłam się w wiesiołka- do tej pory go nie brałam... i ovarin ( chociaż trochę żałuje ze go kupiłam bo mój endokrynolog polecił mi miovelia -niby najlepszy preparat na rynku) i będziemy działać 💪🏻 Jak w tym cyklu nie wyjdzie to w kolejnym spróbuje z tą miovelią. Przyznam szczerze ze w tym cyklu jakoś luźniej do tego podchodzę, w poprzednim po biochemicznej miałam straszne parcie i może za bardzo wszystko siedziało w głowie ze musi się udać. A tak to co ma być to będzie - dajemy sobie rok a jak nie wyjdzie to zostaniemy z naszym psim dzieckiem 😁

Załączniki

• C05B5C51-1667-4BF2-B6B7-2E21E60914EE.jpeg
    C05B5C51-1667-4BF2-B6B7-2E21E60914EE.jpeg
    912,8 KB · Wyświetleń: 68
A robiłaś juz jakies badania ,po 2 poronieniach są refundowane juz jakies badania genetyczne musisz ty i maz wziac skierowanie od lekarza. Moze to wina plemników ze organizm odrzuca zarodek, powinnaś chyba zacząć diagnostyke skoro już 3 ciazy stracilas
Tak, jakieś badania już robiłam przed koronawirusem, niestety niektóre badania które zleca mi lekarz są dosyć kosztowne A ostatnio mamy gorszą sytuację materialną więc nie moge sobie pozwolić na zbyt wiele badań na raz przez co wszystko się przesuwa w czasie. Mój ginekolog kazał nam próbować A jeśli będę miała 2 kreski na teście to mam odrazu się zgłosić do niego i wtedy będziemy myśleć co dalej. bo według mojego lekarza te poronienia spowodowała moja praca ponieważ pracuję fizycznie A do tego choruję na kilka chorób. A ciężki wysiłek fizyczny nie jest wskazany w moim stanie nawet bez ciąży.

Tak, jakieś badania już robiłam przed koronawirusem, niestety niektóre badania które zleca mi lekarz są dosyć kosztowne A ostatnio mamy gorszą sytuację materialną więc nie moge sobie pozwolić na zbyt wiele badań na raz przez co wszystko się przesuwa w czasie. Mój ginekolog kazał nam próbować A jeśli będę miała 2 kreski na teście to mam odrazu się zgłosić do niego i wtedy będziemy myśleć co dalej. bo według mojego lekarza te poronienia spowodowała moja praca ponieważ pracuję fizycznie A do tego choruję na kilka chorób. A ciężki wysiłek fizyczny nie jest wskazany w moim stanie nawet bez ciąży.
przy nawykowych poronieniach zalecają branie acardu dlatego powinnaś zapytac lekarza czy moze mozesz go brac, ja mialam zalecenie brac go jeszcze przed ciaza i caly okres ciazy, jedną tabletke na noc to wspomaga ukrwienie macicy a co za tym idzie lepsze zagnieżdżenie sie tam zarodka pozniej. No i duphaston lub luteine tez powinnaś brac od razu po zobaczeniu 2kresek na teście, bo byc moze masz niedomoge progesteronu,badaj go sobie po owulacji w granicach 20dnia cyklu jesli masz cykle 28dniowie koszt około 30zl. :) szkoda twoich nerwow na te straty a byc moze przyczyna jest banalna,a teoria ze 3razy stracilas dziecko przez orace jest dla mnie malo prawdopodobna moze warto zmienić lekarza 🙂 powodzenia

reklama
Do góry