reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Kuajwsko-pomorskie
A gdzie konkret z Kujawsko-pomorskiego jesteś? Bo ja z Ciechocinka i betę na cito robiłam albo w vitalabo albo w Toruniu na uniwersyteckiej. A co do testu. Mój pierwszy wyglądał tak, zrobiony 3 dni przed @, po południu. Teraz ten rozlany bladzioch leży koło mnie i ma skończone 6 tyg [emoji846]
IMG_20190320_180714.jpeg

Moje drogie. Zaglądam tu raz na jakiś czas, ale życzę Wam wszystkim i każdej z osobna Szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń, którym jest ujrzenie tych dwóch kresek, a później słodkiego bobasa. W ubiegłym roku byłam w tej samej sytuacji co Wy i jak widać marzenia się spełniają. Trzeba w to ogromnie wierzyć, czasem pomóc ich realizacji, a przede wszystkim się nie poddawać. A nikt nie jest tak silny jak Wy staraczki! [emoji3590] Trzymam za Was ogromnie kciuki [emoji8][emoji8][emoji8]

Ksiądz powiedział że po to się bierze ślub między innymi żeby podczas modlitwy wieczornej codziennej podziękować lub przeprosić męża lub żonę za miniony dzień....i że on nam pomoże żebyśmy się pobrali...

Dlatego ja może wierzę w samego Boga owszem, ale nie wierzę w kościół ( jako instytucje zwłaszcza) , bo to faktycznie zacofanie i zaklamanie, tak jak mówisz... Biznes. I zamiast wspierać ludzia w samej jego wierzę to tylko koty wieszaja, ze bez ślubu, że to ze tamto. Nawet sama kwestia spowiedzi jest paradoksalna, ze jakim prawem, ksiądz w konfesjonale może Ci nie dać rozgrzeszenia, skoro sami uczą że Bóg jest miłosierny i wybacza...dlatego wg mnie powinno się spowiadac samem w domu, czy gdzie tam sie chce, bo nie powinien inny człowiek decydować czy mi odpuści grzeczy czy nie (pomijając ze cześć z tych grzechów ustanowionych przez Kościół to też śmiechu warte).
Dokładnie o to mi chodzi!

reklama
Do góry