reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie robiłam bety. Nie udało się dziś. Obdzwojilam wszystkie laboratoria w okolicy niestety pobierają do godz 11. Nie wiem gdzie wy robicie badania popołudniu. Już myślałam dzisiaj że dostałam okres poleciała do wc A tam przezroczysty śluz i nic więcej. Test zrobiony teraz po południu i niestety negatyw. Więc albo tamte były felerne albo już sama nic nie rozumiem. Jak do czwartku nie będzie @idę na bete od razu z rana bo mam na popołudniu [emoji4]
Skąd jesteś?

reklama
Wiecie że teoretycznie przez rok powinno kochać się z mężem bez spiny gdzie popadnie? Po roku zaczyna się badania itd. Cieszy mnie entuzjazm tych starających się cykl, dwa, czy dwa tygodnie....życzę wam jak najlepiej z całego serca ale jeszcze nic nie wiecie i obyście nie musiały się dowiadywać

Wiecie że teoretycznie przez rok powinno kochać się z mężem bez spiny gdzie popadnie? Po roku zaczyna się badania itd. Cieszy mnie entuzjazm tych starających się cykl, dwa, czy dwa tygodnie....życzę wam jak najlepiej z całego serca ale jeszcze nic nie wiecie i obyście nie musiały się dowiadywać
Tak ale jezeli ktos ma cykle bezowulacyjne lub hormony nie w normqch to chyba lepiej wiedziec wczesniej, zrobic cos w tym kierunku i wtedy dzialac. Rok jest dla osob zdrowycj i z ksiazkowymi cyklami

Z innych rzeczy....nie wiecie ale mam ślub tylko cywilny.....i chodził proboszcz po kolędzie....i się zaczęło.....
Bo oni patrzą na to jak na biznes, nie jako tam sakrament itp. Cieszę się, że jestem ateistą i, że bardzo wcześnie przejrzałam na oczy. Teraz kościół = władza, próbują omamic człowieka tylko na swoją korzyść. Nawet wiary człowiek nie może mieć spokojnie za darmo, sam dla siebie bo przyjdzie taki pajac i będzie Ci mówił jakim to złym człowiekiem jesteś bo nie masz ślubu kościelnego...

I to jest wkurzające, chodzą księża po kolędzie i się zaczyna... ja nie mam jeszcze ślubu, ale tez planujemy tylko cywilny.

Dlatego my w tym roku nie przyjęliśmy bo dopiero by oczy rozdziawił ksiądz jakby się dowiedział, że my sobie tu bez ślubu we dwoje mieszkamy 😂 wolałam sobie tego darować xD zwlaszcza ze to tylko wynajmowane mieszkanie, więc tym bardziej by wypytywal jak na przesluchaniu, a kto Wy, a co Wy, a jak to tak 😂 także no thanks :p

Bo oni patrzą na to jak na biznes, nie jako tam sakrament itp. Cieszę się, że jestem ateistą i, że bardzo wcześnie przejrzałam na oczy. Teraz kościół = władza, próbują omamic człowieka tylko na swoją korzyść. Nawet wiary człowiek nie może mieć spokojnie za darmo, sam dla siebie bo przyjdzie taki pajac i będzie Ci mówił jakim to złym człowiekiem jesteś bo nie masz ślubu kościelnego...

Dlatego ja może wierzę w samego Boga owszem, ale nie wierzę w kościół ( jako instytucje zwłaszcza) , bo to faktycznie zacofanie i zaklamanie, tak jak mówisz... Biznes. I zamiast wspierać ludzia w samej jego wierzę to tylko koty wieszaja, ze bez ślubu, że to ze tamto. Nawet sama kwestia spowiedzi jest paradoksalna, ze jakim prawem, ksiądz w konfesjonale może Ci nie dać rozgrzeszenia, skoro sami uczą że Bóg jest miłosierny i wybacza...dlatego wg mnie powinno się spowiadac samem w domu, czy gdzie tam sie chce, bo nie powinien inny człowiek decydować czy mi odpuści grzeczy czy nie (pomijając ze cześć z tych grzechów ustanowionych przez Kościół to też śmiechu warte).

reklama
Do góry