reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej.
Witam wszystkie staraczki. Cześć z Was może jeszcze mnie pamięta. Byłam tutaj z Wami przy staraniach o pierwsze dzieciątko. Obecnie moja mała za dwa dni kończy 10 miesięcy. Poród zakończony niestety cc.
Obecnie chcemy z mężem rozpocząć starania o drugiego bobasa, jednak w tym miesiącu zaskoczyła mnie angina i jetem na antybiotyku ( niby bezpieczny bo karmie jeszcze piersią) ale ten cykl chyba sobie odpuśćmy i zaczniemy od kolejnego. Ciężko mi wyznaczyć dni płodne bo pierwszą miesiączkę po porodzie mialama dopeiro dwa tygodnie temu.
Starania chcemy zacząć już teraz ponieważ zawsze chcieliśmy mieć dwójkę dzieci z mała różnica wieku, a i my nie jestesmy młodzi. Ja 35, mąż 37 lat.
Wszystkim staraczkom życzę szybkiego ujrzenia dwóch kreseczek i zdrowych, spokojnych i nuuuuudnych ciąż [emoji846]
Hej, pochwal sie swoim malenstwem.

reklama
Hej.
Witam wszystkie staraczki. Cześć z Was może jeszcze mnie pamięta. Byłam tutaj z Wami przy staraniach o pierwsze dzieciątko. Obecnie moja mała za dwa dni kończy 10 miesięcy. Poród zakończony niestety cc.
Obecnie chcemy z mężem rozpocząć starania o drugiego bobasa, jednak w tym miesiącu zaskoczyła mnie angina i jetem na antybiotyku ( niby bezpieczny bo karmie jeszcze piersią) ale ten cykl chyba sobie odpuśćmy i zaczniemy od kolejnego. Ciężko mi wyznaczyć dni płodne bo pierwszą miesiączkę po porodzie mialama dopeiro dwa tygodnie temu.
Starania chcemy zacząć już teraz ponieważ zawsze chcieliśmy mieć dwójkę dzieci z mała różnica wieku, a i my nie jestesmy młodzi. Ja 35, mąż 37 lat.
Wszystkim staraczkom życzę szybkiego ujrzenia dwóch kreseczek i zdrowych, spokojnych i nuuuuudnych ciąż [emoji846]

Hej, ja Cie oczywiście pamiętam :) super, że wracasz do grona staraczek i życzę Ci żeby szybko u Was zaskoczyło :) też chciałabym raczej dzieci z małą różnica wieku, a marzy mi się konkretnie dwójka... Chociaż na razie trzeba się wystarc żeby chociaż pierwsze było :(

Ja się dziewczyny mało udzielam ostatnio ale wchodzę regularnie podczytywac co u Was.
Jednak mój reset od starań zaczął się o cykl szybciej niż planowalam, nawet nie chciało mi się zebrać zeby zacząć mierzyć temperaturę, a jak wczoraj chcialam zacząć i już sięgałam po termometr to dostałam zjebke od swojego, że "co Ty wyprawiasz, przecież mialas to olać"... No to olewam 😂 i dobrze mi z tym... Już czuję że takie odświeżenie dobrze mi zrobi. Skupilam się na świętach, tak mi się zamarzylo wystroic nasze male mieszkanko na święta jakoś fajnie, zwłaszcza że odpuszczamy w tym roku żywa choinkę ze względu na to ze wyprawiamy sylwestra i musimy jednak zaoszczędzić miejsca, więc nadrabiam innymi ozdobami i jak wariatka chodzę i je rozwieszam po całym mieszkaniu xD. W apki też malo co zaglądam więc nawet nie wiem, który mam obecnie dzień cyklu xD

Czyli tak jak pisalam. Dziedziczenie wtedy kiedy Ty i on macie ten gen. A on jest zapewne nosicielem.
Nie przejmuj sie na zapas. U Ciebie tego nie wykryto, wiec czekaj spokojnie na wizyte. Ma zalecenie do poradni, ze wzgledu ze wykryli i moze bedzie dalsza diagnostyka pod tym katem.
I tak jak wyzej. Mniejszosc robi takie badania. Juz kiedys pisalam, ze pewnie u wiekszosci by cos wyszlo. Nie jestesmy klonami.
Ja dopiero będę miała badane, bo wcześniej nie miałam. A mąż na bank nie jest tylko nosicielem bo nosiciel ma tylko jedną mutacje.

Hej, ja Cie oczywiście pamiętam :) super, że wracasz do grona staraczek i życzę Ci żeby szybko u Was zaskoczyło :) też chciałabym raczej dzieci z małą różnica wieku, a marzy mi się konkretnie dwójka... Chociaż na razie trzeba się wystarc żeby chociaż pierwsze było :(

Ja się dziewczyny mało udzielam ostatnio ale wchodzę regularnie podczytywac co u Was.
Jednak mój reset od starań zaczął się o cykl szybciej niż planowalam, nawet nie chciało mi się zebrać zeby zacząć mierzyć temperaturę, a jak wczoraj chcialam zacząć i już sięgałam po termometr to dostałam zjebke od swojego, że "co Ty wyprawiasz, przecież mialas to olać"... No to olewam [emoji23] i dobrze mi z tym... Już czuję że takie odświeżenie dobrze mi zrobi. Skupilam się na świętach, tak mi się zamarzylo wystroic nasze male mieszkanko na święta jakoś fajnie, zwłaszcza że odpuszczamy w tym roku żywa choinkę ze względu na to ze wyprawiamy sylwestra i musimy jednak zaoszczędzić miejsca, więc nadrabiam innymi ozdobami i jak wariatka chodzę i je rozwieszam po całym mieszkaniu xD. W apki też malo co zaglądam więc nawet nie wiem, który mam obecnie dzień cyklu xD

Mam nadzieje, ze ten reset pozytywnie Cię zaskoczy. Na tym forum bylo wiele takich przypadków [emoji846][emoji846] chociaż wiem, ze nie da się nie myśleć jak się czegos bardzo bardzo pragnie

@ForgetMeeNot jesteś!!! Czemu się nie odzywasz na lutoweczkach? :( Jak żyjesz, jak Mała? Ale się cieszę, że się odezwałaś i że staracie się ponownie. Też miałam cc :) pozdrawiam

Dopiero wczoraj weszłam na forum i powoli nadrabiam tk co się da. Jak mnie jeszcze nie wyrzuciłyście [emoji23][emoji23]
U mnie generalnie ok, chciaz mam ciężki egzemplarz w domu, który robi wszytsko zeby być jedynaczka. [emoji846]
Mała jutro kończy 10 miesięcy. Napisze więcej w wątku lutowek.[emoji846]

reklama
Dopiero wczoraj weszłam na forum i powoli nadrabiam tk co się da. Jak mnie jeszcze nie wyrzuciłyście [emoji23][emoji23]
U mnie generalnie ok, chciaz mam ciężki egzemplarz w domu, który robi wszytsko zeby być jedynaczka. [emoji846]
Mała jutro kończy 10 miesięcy. Napisze więcej w wątku lutowek.[emoji846]
Matko, ja o Ciebie na lutoweczkach pytałam chyba że trzy razy! Jakoś cały czas mi siedziałaś w głowie hehe ;)
To wskakuj na lutoweczki, nadrob zaległości i rozgosc się:)

Do góry