reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej dziewczyny ile dni po odstawieniu duphaston przyszła wam @?
Ja to miałam różnie. Raz miałam po 3 dniach, innym razem po 5, a najdłużej ile się zdarzyło to równe 14 dni po odstawieniu. Wtedy to już do lekarza się wybieralam, ale @ sie pojawiła.
Ale warto było [emoji3590] ciekawe co tam Wam się udało zmajstrowac. Niby jest teoria że jak seks z orgazmem to na chłopca, a bez na dziewczynkę :-D u mnie się akurat sprawdziło :-D
Hahaha to u mnie by się zgadzało [emoji28] ale nie sądzę żeby to były rzetelne teorie xd
Nieźle o takiej teorii nie słyszałam. Natomiast czytałam gdzieś, ze lepiej jak kobieta pierwsza osiągnie orgazm bo wtedy jajniki pracują i tak jakby zbierają ta spermę :D
A u nas to próbuje sobie przypomnieć i nie pamietam jak było ‍[emoji3601]:)
Jajniki, jak jajniki, ale macica wtedy się pobudza i może faktycznie pomaga w jakiś sposób wędrować plemnikom.

Ja jeszcze czytałam o teorii, że te,, żeńskie,, plemniki są bardziej cierpliwe i np. dziś mam owu, ale seks był wczoraj, to one sobie spokojnie czekają na komórkę jajowa. A męskie to takie szoguny - dziś owu, dziś seks i one wtedy pędzą na złamanie karku [emoji23] ale nie wiem ile w tym prawdy xd pewnie tyle samo co i w tej teorii o orgazmie xd

Ja to miałam różnie. Raz miałam po 3 dniach, innym razem po 5, a najdłużej ile się zdarzyło to równe 14 dni po odstawieniu. Wtedy to już do lekarza się wybieralam, ale @ sie pojawiła. Hahaha to u mnie by się zgadzało [emoji28] ale nie sądzę żeby to były rzetelne teorie xd Jajniki, jak jajniki, ale macica wtedy się pobudza i może faktycznie pomaga w jakiś sposób wędrować plemnikom.

Ja jeszcze czytałam o teorii, że te,, żeńskie,, plemniki są bardziej cierpliwe i np. dziś mam owu, ale seks był wczoraj, to one sobie spokojnie czekają na komórkę jajowa. A męskie to takie szoguny - dziś owu, dziś seks i one wtedy pędzą na złamanie karku [emoji23] ale nie wiem ile w tym prawdy xd pewnie tyle samo co i w tej teorii o orgazmie xd

Hehe fajnie ujęte xD ja bardziej słyszałam ze żeńskie plemniki sa po prostu wytrzymalsze, a męskie słabsze, dlatego te żeńskie mogą przetrwać dłużej ;)

Dzisiejszy wynik progesteronu. Co sądzicie? Bo owulacja byla, byla monitorowana. I teraz mialam zbadac jak to jest z tym progesteronem u mnie.

Załączniki

• 20191010_185112.jpg
    20191010_185112.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Do góry