reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A powiedzcie mi Kochane czy do badania progesteronu muszę się jakoś przygotować wcześniej?
Jak się przygotować do badania progesteronu?
Do badania nie trzeba się specjalnie przygotowywać. Jednak należy pamiętać, że poziom progesteronu charakteryzuje się tzw. zmiennością dobową. W związku z tym, aby badanie było wiarygodne i pozwalało na poprawną interpretację wyników, próbka krwi powinna być pobierana o podobnej porze. Na stężenie progesteronu wpływ ma również dzień cyklu menstruacyjnego oraz niektóre leki, których być może konieczne będzie odstawienie albo przyjęcie dopiero po wykonaniu badania (zgodnie z zaleceniami lekarza).

reklama
Dzięki Gosia [emoji4]
Jak się przygotować do badania progesteronu?
Do badania nie trzeba się specjalnie przygotowywać. Jednak należy pamiętać, że poziom progesteronu charakteryzuje się tzw. zmiennością dobową. W związku z tym, aby badanie było wiarygodne i pozwalało na poprawną interpretację wyników, próbka krwi powinna być pobierana o podobnej porze. Na stężenie progesteronu wpływ ma również dzień cyklu menstruacyjnego oraz niektóre leki, których być może konieczne będzie odstawienie albo przyjęcie dopiero po wykonaniu badania (zgodnie z zaleceniami lekarza).

Zaliczyłam dzisiaj pierwsze, ciążowe rzyganie :hmm: ale pojechałam do Apteki i Pani mi dała jakieś tabletki dla kobiet w ciąży na bazie imbiru. Normalnie są do lykania, nie żadne gumy ani cukierki i powiem Wam, że mi mega ułożyło. Ciekawe jak długo będą działać, ale polecam.

Zaliczyłam dzisiaj pierwsze, ciążowe rzyganie :hmm: ale pojechałam do Apteki i Pani mi dała jakieś tabletki dla kobiet w ciąży na bazie imbiru. Normalnie są do lykania, nie żadne gumy ani cukierki i powiem Wam, że mi mega ułożyło. Ciekawe jak długo będą działać, ale polecam.
Oby działały jak najdłużej!

Czytalam zeby w 1 trymestrze nie stosowac imbiru a aptece tez tak pow. Ale nie wiem dlaczego bo tego juz pani mgr nie potrafila wyjasnic
Znalazłam taką informację. U mnie był jednorazowy incydent, a po tabletce zrobiło mi się zdecydowanie lepiej więc chyba mogę je brać.

Załączniki

• Screenshot_20190413-161317.png
    Screenshot_20190413-161317.png
    64,2 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry