reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Zawsze plamię przed @ i pytałam ginekologa kiedy jest 1dc i również stwierdził, że 1dc to wtedy gdy jest krwawienie :)
Ja też zwykle plamię, chociaż ostatnio coraz mniej
Idę do swojej ginekolog 5 marca. Ogólnie chcę żeby rutynowo mnie zbadała bo ostatnią cytologię miałam z 5 lat temu. Przy okazji może nadmienię o naszych nieudanych próbach zajścia w ciążę, być może zleci jakieś dodatkowe badania

Ja też zwykle plamię, chociaż ostatnio coraz mniej
Idę do swojej ginekolog 5 marca. Ogólnie chcę żeby rutynowo mnie zbadała bo ostatnią cytologię miałam z 5 lat temu. Przy okazji może nadmienię o naszych nieudanych próbach zajścia w ciążę, być może zleci jakieś dodatkowe badania
5lat temu? Troszkę dawno :D Ja ostatnią cytologię miałam we wrześniu :) Jestem umówiona do nowego ginekologa na 21 marca... właśnie z takimi nadziejami, że mi coś podpowie lub zleci badania :)

5lat temu? Troszkę dawno :D Ja ostatnią cytologię miałam we wrześniu :) Jestem umówiona do nowego ginekologa na 21 marca... właśnie z takimi nadziejami, że mi coś podpowie lub zleci badania :)
Baaaaardzo dawno. Nie stosowałam antykoncepcji, nie miałam większych problemów to i nie chodziłam do ginekologa. Ostatni raz byłam ponad rok temu ale akurat z jakąś infekcją i cytologia nie wchodziła w grę.
I tak właśnie myśleliśmy z mężem, że biorąc pod uwagę nasze 3 letnie metody antykoncepcji (kalendarzyk i to bez mierzenia temperatury i jakiś stosunek przerywany bądź i nie) to już dawno powinniśmy być rodzicami.
Ja wiem, że nasze metody były infantylne ale oboje od zawsze chcieliśmy być rodzicami więc specjalnie nie uwazalismy ;)

A czy faza lutealna musi trwać określoną ilość dni? Ile to dni? Jeżeli się wydłuża to jakie są tego przyczyny? Oczywiście mając owulacje, potwierdzona usg więc nie ma szans na jej obsuwę..

Dziewczyny a jak u was wyglada czas po owulacji? Macie dużo śluzu czy raczej mało?
Ja teraz mam dużo i czasem taki tępy ból idący na miednice

reklama
@Magdalena2991 ja z mężem od 10 lat lecimy na stosunku przerywanym i nigdy nie wpadliśmy, a w ciąże zachodziłam za tym jednyn jedynym razem do końca w dni płodne... Więc jak dla mnie to bardzo dobra metoda antykoncepcji [emoji14] jak pójdziesz to gina to powiedz że starasz się rok i dostaniesz od razu badania, a ze względu na plamienia nalegaj na progesteron. Jeśli dobrze kojarzę to plamienie oznacza że jest zbyt niski, ale mogę się mylić.

Do góry