reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej Dziewczyny:)
Progesteron 33,83
I nie wiem czy to dużo czy mało? Albo chociaż wystarczająco?
Na normach nie widzę, gdzie mogłabym przypiąć mój wynik.
Ktoś pomoże?
Mi się wydaje,że w porządku. Na początku tej ciąży lekarz mi mówił,że jak progesteron będzie poniżej 20, to mam brać luteinę 3x1 (był 18, więc bralam), a jak powyżej to jest okej. Oczywiście jak dalej będziesz miała plamienie to lepiej to skonsultować z lekarzem,mimo wszystko. Kiedy umówiłaś się na wizytę?

reklama
Mi się wydaje,że w porządku. Na początku tej ciąży lekarz mi mówił,że jak progesteron będzie poniżej 20, to mam brać luteinę 3x1 (był 18, więc bralam), a jak powyżej to jest okej. Oczywiście jak dalej będziesz miała plamienie to lepiej to skonsultować z lekarzem,mimo wszystko. Kiedy umówiłaś się na wizytę?

No tak myślałam, ze wynik niezły i teraz się martwię skąd to plamienie.
Co prawda już go nie mam, ale nie wiem czy samo przeszło czy dzieki luteine.
Nie moge sie dodzwonic do przychodni. Jak się nie dodzwonie to tam pojadę.
Plus taki że TSH spadło, ale nadal za wysokie. Miałam 4.499 a mam 2.78

W ciąży tsh lubi spaść, tak mi lekarze mówili. Na wizycie pewnie się wszystkiego dowiesz. Teraz najważniejsze to wybrać dobrego lekarza,on już dalej Cię pokieruje. Powodzenia [emoji110]

Hej Dziewczyny:)
Progesteron 33,83
I nie wiem czy to dużo czy mało? Albo chociaż wystarczająco?
Na normach nie widzę, gdzie mogłabym przypiąć mój wynik.
Ktoś pomoże?
Wynik masz dobry [emoji5]
No tsh wysokie (pytalas wczesniej czy ono moze powodowac plaminie ale raczej nie, ja w 8tc mialam 5,32 a plamien zadnych) ale mysle ze lekarz bedzie wiedzial co robić [emoji110][emoji110]

Tak bete zrobiłam i wyniki jutro ok. 15.
Jeju jak to długo:(
Nie wiem czy jest sens umawiać się na wizytę przed odebraniem wyników. Wolałabym mieć ten wyniki u gina.
Ja bym poszla. Wynik bety zawsze mozna umowic sie ze doślesz sms lub oddzwonisz i podasz. A tak juz zbada zrobi usg i zobaczy co moglo powodowac plamienia.

reklama
Do góry