reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja całe szczęście ani przy Aleksie (ale to przy nim miałam pokarmu jak kot naplakal) ani przy Mai nie miałam zapalenia. Żadnego zastoju. Ale moje piersi same 'puszczają' jak jest za dużo.
Ja spalam na poczatku z pielucha tetrowa w staniku bo jak sie budzilam poduszka i kołdra zalana mlekiem. Mala rzadko w nocy wolala jesc i wylewalo ze mnie a potem niestety przyszedl czas ze bylo go mniej i mniej przestalo wylewac, doszla goraczka i po wszystkim. Teraz dojarke na 2 cyce mam i bede odciagac czesciej między karmieniami jak tylko poczuje skały a dziecie bedzie jeszcze spało. Mam nadzieje ze ssak co 2 godz sie sprezy na jedzonko.

reklama
Hej dziewczyny [emoji6] mam nadzieję, że jeszcze mnie tu pamiętacie [emoji3526] chciałam się troszkę pochwalić i podziękować za dotychczasowe wsparcie, bo żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi [emoji3526] bardzo dziękuję!
Jak widać wasze wsparcie i wiara zaoowocowało zdrową ciążą [emoji4]
Dziś byłam na pierwszej wizycie, wg OM 8+0 wg USG 7+5, a więc ciąża dwa dni młodsza.
Mały łobuz ma 14,38mm - gigant! A serduszko bije jak dzwoń (150/m) [emoji3526]
Wszystko generalnie super! A kolejna wizyta 21 grudnia [emoji6]

Jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Życzę wszystkim staraczkom tak cudnego widoku! Pozdrawiam!Zobacz załącznik 917108
Cudowny widok❤️ Super, ze wszystko dobrze❤️ Spokojnej ciąży Kochana❤️

Mysle ze mozes sobie go darowac. Co do owu to monitoring potwierdzi ale mozesz sie pobawić w testy owulacyjne choc moj gin w nie nie wierzy i nie zaleca. Ale od ujrzenia pozytywu można sobie mniej wiecej policzyc te 7 dni i sprobowac zbadac progesteron. U mnie wskazywał na przebyta owu ale w ciąży wynosil 18,450 w 13dpo i myslalam ze za niski ale mieścił sie w normie. Badalam dwa razy i pozniej bylam na luteinie to juz nie badalam a teraz raczej sensu nie ma.
Testy owu u mnie wyszły i w 19dc i w 29dc (i potem przez 5 kolejnych dni) także odpada już.

Zdarzaja sie sytuacje ze sa 2 owulacje.
Przeliczylam swoj stosunek lh i fsh i wyszlo mi 1.19.. Ale samo fsh interpretujac mialam 6.650mlU/ml a od 9 do 12 jest obnizona rezerwa jajnikowa.

Kochana w takim razie monitoring. Niech lekarz sprawdzi czy pecherzyki rosna i czy pękają i wtedy mozesz zbadac proga mniej wiecej. Nie wiem jak u Ciebie cenowo u mnie prywtanie monitoring 50zl wiec bez tragedii

Zdarzaja sie sytuacje ze sa 2 owulacje.
Przeliczylam swoj stosunek lh i fsh i wyszlo mi 1.19.. Ale samo fsh interpretujac mialam 6.650mlU/ml a od 9 do 12 jest obnizona rezerwa jajnikowa.

Kochana w takim razie monitoring. Niech lekarz sprawdzi czy pecherzyki rosna i czy pękają i wtedy mozesz zbadac proga mniej wiecej. Nie wiem jak u Ciebie cenowo u mnie prywtanie monitoring 50zl wiec bez tragedii

Dwie owu a ciąży ani jednej :p
Ja się boję że mi nie pękają pęcherzyki własnie i w tym jest problem. Musze zapytać o monitoring cyklu bo nie wiem ile kosztuje. Normalna wizyta 100zł więc zobaczymy. Na razie zrobię badania i będę myśleć dalej.

Dwie owu a ciąży ani jednej :p
Ja się boję że mi nie pękają pęcherzyki własnie i w tym jest problem. Musze zapytać o monitoring cyklu bo nie wiem ile kosztuje. Normalna wizyta 100zł więc zobaczymy. Na razie zrobię badania i będę myśleć dalej.
Spytaj pewnie. Powinno byc taniej bo na samolot nie wbijasz. Wpadasz na samo usg. Trzymam kciuki aby jednak wszystkie badania byly ok a jedynym lekiem czas i brak napięcia ciazowego choc sama wiem jak ciężko. Jeczalam tu na forum przez 2 nieudane cykle. Dobrzr ze 3 zaskoczył bo bym forum pewnie wkurzyła..

robiłam dziewczyny test kolejny i mam już dosyć tych testów stosuje sie do zaleceń na opakowaniu a te testy jakieś dziwne,już moja siostra mi powiedziała że Po okresie mam iść do lekarza bo coś jest nie tak.tak wiec zrobię w przyszłym tygodniu zapisuje sie do lekarza i niech mnie weźmie przebada i jeśli wszystko wpozadku to niech mi da jakiś wspomagacz...wyniki miałam dobre w maju więc nie wiem dlaczego tyle cykli i nic...a dzisiejszy test jeszcze gorszy jak wczoraj.także nie wiem co mam myśleć.

reklama
robiłam dziewczyny test kolejny i mam już dosyć tych testów stosuje sie do zaleceń na opakowaniu a te testy jakieś dziwne,już moja siostra mi powiedziała że Po okresie mam iść do lekarza bo coś jest nie tak.tak wiec zrobię w przyszłym tygodniu zapisuje sie do lekarza i niech mnie weźmie przebada i jeśli wszystko wpozadku to niech mi da jakiś wspomagacz...wyniki miałam dobre w maju więc nie wiem dlaczego tyle cykli i nic...a dzisiejszy test jeszcze gorszy jak wczoraj.także nie wiem co mam myśleć.
Pokaż foto

Do góry