reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Asik zrób test dla własnego spokoju :*

Malina matko i córko sama się wystraszyłam twoimi wpisami, dzięki Bogu wszystko jest dobrze. Teraz od szuflad i ciężkich rzeczy trzymaj się z daleka :* :)

Misty kiedy masz wizytę?

Mama1990 może teraz podejdź do gina ilna firmy dusz i powiedz że rok się staracie (tak jak dziewczyny piszą, małe oszustwo nie zaszkodzi) i niech da ci jakieś badania. Nawet same tarczycowe to oszczędność już z 80zl jak nic. Po co będziesz czekać. I tą prolaktynę też zrób.

U.mnie wg kalendarza dzisiaj lub jutro owulacja, jeśli noc się nie poprzestawiały bo wiadomo kalendarz swoje a organizm zelasza po zabiegu swoje, ale lekarz coś tam we wtorek mówił o jajeczkowaniu więc może już była lub będzie. I nie wiem doktorek powiedział że jeśli chce możemy się starać, jak organizm będzie gotowy na ciążę to może się udać. Sama nie wiem czy może poczekać na @ i dopiero startować? Już tyle czekałam na ciążę więc jeden miesiąc w tą czy w drugą stronę mnie nie zbawi, ale znów nachodzi mnie myśl że jeśli znowu tak długo będę czekać na zajście? Teraz zajęło mi to 8cykli. I tak cały czas się głowie co robić.

Jeszcze mam takie pytanko, progesteron to najlepiej zrobić w 4dc cyklu i w 21 tak?
U mnie 21dc by sie nie sprawdził bo miewalam owu nieraz 17 lub 19. Ja robilam mniej więcej 7-8dpo.

reklama
Przepraszam że wcianam się Wam w wątek bo jestem staraczką 2019.
Straciłam ciążę 3tyg temu w 19tc i dostałam bromergon (mogłam pomylić się w nazwie) na powstrzymanie laktacji. Nic Ci nie dali w szpitalu? Powinnaś dostać receptę bo wiadomo że piersi już produkują i dlatego Cię teraz boli. Tak myślę, mogę się mylić.
Na Twoim miejscu poszłabym nawet do zwykłego lekarza pierwszego kontaktu, też powinien Ci przepisać..
Dokladnie to samo pomyslalam. Co to za szpital.. W tak zaawansowanej ciazy już produkcja sie zaczyna.. Sama łapie sie na tym ze mam zaschniete na sutlach takie jasne plamki. Powinni zatrzymac laktacje.

Pakiet tarczycy, bylam na początku cyklu więc lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron. I monitor owulacji. Mam nadzieje ze nic nie pominelam

I to mogę zrobić wszystko od razu? Bo jutro mam 3dc i mogłabym w sumie pojechać, po co czekać. A do gina pojade z wynikami już wszystimi jak będą nie tak.

Asik zrób test dla własnego spokoju :*

Malina matko i córko sama się wystraszyłam twoimi wpisami, dzięki Bogu wszystko jest dobrze. Teraz od szuflad i ciężkich rzeczy trzymaj się z daleka :* :)

Misty kiedy masz wizytę?

Mama1990 może teraz podejdź do gina ilna firmy dusz i powiedz że rok się staracie (tak jak dziewczyny piszą, małe oszustwo nie zaszkodzi) i niech da ci jakieś badania. Nawet same tarczycowe to oszczędność już z 80zl jak nic. Po co będziesz czekać. I tą prolaktynę też zrób.

U.mnie wg kalendarza dzisiaj lub jutro owulacja, jeśli noc się nie poprzestawiały bo wiadomo kalendarz swoje a organizm zelasza po zabiegu swoje, ale lekarz coś tam we wtorek mówił o jajeczkowaniu więc może już była lub będzie. I nie wiem doktorek powiedział że jeśli chce możemy się starać, jak organizm będzie gotowy na ciążę to może się udać. Sama nie wiem czy może poczekać na @ i dopiero startować? Już tyle czekałam na ciążę więc jeden miesiąc w tą czy w drugą stronę mnie nie zbawi, ale znów nachodzi mnie myśl że jeśli znowu tak długo będę czekać na zajście? Teraz zajęło mi to 8cykli. I tak cały czas się głowie co robić.

Jeszcze mam takie pytanko, progesteron to najlepiej zrobić w 4dc cyklu i w 21 tak?
Tak :)

Mi nic nie leci właśnie ale sutki są takie napuchnięte twarde tak samo piersi po prostu tak bolą, nie mogę leżeć nawet. Taki obrzęk mam... Kurcze będę musiała do lekarza jak najszybciej iść. A powiedzcie bo na wypisie chyba nie mam w jakim okresie czasu po poronieniu i zabiegu mam się udać do ginekologa. Wiecie kiedy powinno się iść? Po miesiącu? Czy szybciej?
Ja byłam na kontroli 2 tyg po zabiegu, tak mi napisali na wypisie

Hej dziewczyny [emoji6] mam nadzieję, że jeszcze mnie tu pamiętacie [emoji3526] chciałam się troszkę pochwalić i podziękować za dotychczasowe wsparcie, bo żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi [emoji3526] bardzo dziękuję!
Jak widać wasze wsparcie i wiara zaoowocowało zdrową ciążą [emoji4]
Dziś byłam na pierwszej wizycie, wg OM 8+0 wg USG 7+5, a więc ciąża dwa dni młodsza.
Mały łobuz ma 14,38mm - gigant! A serduszko bije jak dzwoń (150/m) [emoji3526]
Wszystko generalnie super! A kolejna wizyta 21 grudnia [emoji6]

Jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Życzę wszystkim staraczkom tak cudnego widoku! Pozdrawiam!
IMG_20181116_143940.jpeg

Załączniki

• IMG_20181116_143940.jpeg
    IMG_20181116_143940.jpeg
    64,7 KB · Wyświetleń: 412
Eliza gratuluję !

Znalazłam u nas w labo całe pakiety tarczycowy (TSH, fT4, fT3, anty-TPO, anty-TG) za 99zł i hormonalny za 109 zł (prolaktyna, FSH, LH, estradiol, progesteron) do tego testosteron i będzie chyba wszystko co??

Mąż mówi że mam jechać i będziemy wiedzieć co dalej, szkoda czasu na czekanie i nic nie robienie.

Hej dziewczyny [emoji6] mam nadzieję, że jeszcze mnie tu pamiętacie [emoji3526] chciałam się troszkę pochwalić i podziękować za dotychczasowe wsparcie, bo żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi [emoji3526] bardzo dziękuję!
Jak widać wasze wsparcie i wiara zaoowocowało zdrową ciążą [emoji4]
Dziś byłam na pierwszej wizycie, wg OM 8+0 wg USG 7+5, a więc ciąża dwa dni młodsza.
Mały łobuz ma 14,38mm - gigant! A serduszko bije jak dzwoń (150/m) [emoji3526]
Wszystko generalnie super! A kolejna wizyta 21 grudnia [emoji6]

Jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Życzę wszystkim staraczkom tak cudnego widoku! Pozdrawiam!Zobacz załącznik 917108
Gratulacje! Cudowne wieści :*

reklama
I to mogę zrobić wszystko od razu? Bo jutro mam 3dc i mogłabym w sumie pojechać, po co czekać. A do gina pojade z wynikami już wszystimi jak będą nie tak.
Mi wypadły te badania bodajze w 10dc.. I lekarz mowil ze to dobry czas. Ale moze ktoras z dziewczyn jeszcze sie wypowie. Gdzies kiedys widzialam tabelke w ktorej byla rozpiska co kiedy badac. Ale te co podalam to takie podstawowe by zobaczyc czy prolaktyna nie hamuje niczego, czy wzrastaja hprmony do owulacji no i tarczyca nieszczesnik i zmora wielu kobiet.

Do góry