reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Eliza gratuluję !

Znalazłam u nas w labo całe pakiety tarczycowy (TSH, fT4, fT3, anty-TPO, anty-TG) za 99zł i hormonalny za 109 zł (prolaktyna, FSH, LH, estradiol, progesteron) do tego testosteron i będzie chyba wszystko co??

Mąż mówi że mam jechać i będziemy wiedzieć co dalej, szkoda czasu na czekanie i nic nie robienie.
Moj lekarz wyszedl jeszcze z zalozenia ze jesli nie widze niechcianego owlosienia w miejscach w ktorych nie powinno go być to testosteron mozna sobie darowac.

reklama
Mi wypadły te badania bodajze w 10dc.. I lekarz mowil ze to dobry czas. Ale moze ktoras z dziewczyn jeszcze sie wypowie. Gdzies kiedys widzialam tabelke w ktorej byla rozpiska co kiedy badac. Ale te co podalam to takie podstawowe by zobaczyc czy prolaktyna nie hamuje niczego, czy wzrastaja hprmony do owulacji no i tarczyca nieszczesnik i zmora wielu kobiet.
No ja własnie czytałam jakąś rozpiskę i pisało tam 2-3 dc własnie, więc pojade jutro a tarczyce zrobie od razu bo co mi tam, jedynie chyba progesteron powinno sie robić tydzien po owulacji też? No ale co mi po tym jak ja nie wiem kiedy ona jest, musiałabym ja monitoringiem potwierdzić najpierw.
No ten testosteron to chyba na wyrost bym robiła trochę.

Narzeczony mnie zostawił [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Nie wierzę co mnie jeszcze spotka
Boze Nikola co to u Ciebie sie dzieje:( powiedział ci dlaczego?
Jakim trzeba byc człowiekiem by zrobic to w takim momencie?

@ElizaR gratulacje kochana:) to teraz spokojnie rosnijcie:) icoby ominely cie zgagi, nudnosci wymioty i wszystko co uprzykrza ten piękny stan. Lada moment a juz będziesz robic pierwsze prenatalne :) gratuluję raz jeszcze.

Mi nic nie leci właśnie ale sutki są takie napuchnięte twarde tak samo piersi po prostu tak bolą, nie mogę leżeć nawet. Taki obrzęk mam... Kurcze będę musiała do lekarza jak najszybciej iść. A powiedzcie bo na wypisie chyba nie mam w jakim okresie czasu po poronieniu i zabiegu mam się udać do ginekologa. Wiecie kiedy powinno się iść? Po miesiącu? Czy szybciej?
Kochana hormony tak jak po porodzie. Oksytocyna. Może się pojawić pokarm. Uważaj na zastoje. Od tego jest ból. Niech lekarz sprawdzi czy nie masz pokarmu i czy zastoje się nie zrobiły.

No ja własnie czytałam jakąś rozpiskę i pisało tam 2-3 dc własnie, więc pojade jutro a tarczyce zrobie od razu bo co mi tam, jedynie chyba progesteron powinno sie robić tydzien po owulacji też? No ale co mi po tym jak ja nie wiem kiedy ona jest, musiałabym ja monitoringiem potwierdzić najpierw.
No ten testosteron to chyba na wyrost bym robiła trochę.
Mysle ze mozes sobie go darowac. Co do owu to monitoring potwierdzi ale mozesz sie pobawić w testy owulacyjne choc moj gin w nie nie wierzy i nie zaleca. Ale od ujrzenia pozytywu można sobie mniej wiecej policzyc te 7 dni i sprobowac zbadac progesteron. U mnie wskazywał na przebyta owu ale w ciąży wynosil 18,450 w 13dpo i myslalam ze za niski ale mieścił sie w normie. Badalam dwa razy i pozniej bylam na luteinie to juz nie badalam a teraz raczej sensu nie ma.

Hej dziewczyny [emoji6] mam nadzieję, że jeszcze mnie tu pamiętacie [emoji3526] chciałam się troszkę pochwalić i podziękować za dotychczasowe wsparcie, bo żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi [emoji3526] bardzo dziękuję!
Jak widać wasze wsparcie i wiara zaoowocowało zdrową ciążą [emoji4]
Dziś byłam na pierwszej wizycie, wg OM 8+0 wg USG 7+5, a więc ciąża dwa dni młodsza.
Mały łobuz ma 14,38mm - gigant! A serduszko bije jak dzwoń (150/m) [emoji3526]
Wszystko generalnie super! A kolejna wizyta 21 grudnia [emoji6]

Jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Życzę wszystkim staraczkom tak cudnego widoku! Pozdrawiam!Zobacz załącznik 917108
Gratuluję kochana! :) :) Rośnijcie zdrowo! :)

Kochana hormony tak jak po porodzie. Oksytocyna. Może się pojawić pokarm. Uważaj na zastoje. Od tego jest ból. Niech lekarz sprawdzi czy nie masz pokarmu i czy zastoje się nie zrobiły.
Jak dojdzie do zapalenia to w ogole bedzie ciezko. Doswiadczylam tego.. 40stopni goraczka 3 doby, maz mi corke podawal ale pokarm zniknął wraz z goraczka.

reklama
Jak dojdzie do zapalenia to w ogole bedzie ciezko. Doswiadczylam tego.. 40stopni goraczka 3 doby, maz mi corke podawal ale pokarm zniknął wraz z goraczka.
Ja całe szczęście ani przy Aleksie (ale to przy nim miałam pokarmu jak kot naplakal) ani przy Mai nie miałam zapalenia. Żadnego zastoju. Ale moje piersi same 'puszczają' jak jest za dużo.

Do góry