reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, czy jak zaszłości w ciąże, to zanim zrobiłyście test, to miałyście taki nacisk na podbrzusze? Takie jakby napięte, ciężkie i obolałe?

reklama
Ja testy owu robić będę bo niestety u mnie to loteria z owu raz w 10 dc a raz w 20 więc oszalała bym czasami :p nawet jak się teraz nie starałam to robiłam testy owu żeby mniej więcej wiedzieć kiedy powinna wystąpić @, testy owu zostały tylko na ten cykl na razie nie zamawiam liczę na cud

Ja robiłam testy owu i wyszły mi w 19dc i w 29dc też :D więc ja powiem tak to i tak loteria i trzeba po prostu starać się cały czas regularnie :D

Bo nie wiem od czego takie coś mam... meczy mnie to podbrzusze. Wszelkie możliwe leki nawet na jakies infekcje brałam. A podbrzusze nadal mnie meczy.

22 dpo, ogólnie 36 dc a beta na poziomie 0,6. A już się łudziłam... Zaraz się okaże że znowu nie mam owu, już mnie jeden lekarz pocieszył kilka lat temu, że bez tabletek nie zajdę (co prawda nie wierzyłam mu, bo nawet hormonów nie sprawdzał tylko bez żadnych wyników tak stwierdził, no ale coś chyba jest na rzeczy). Już nawet nie wiem do jakiego gina uderzać, bo wszyscy twierdzą że jest ok. Chyba pozostanie mi zbierać pieniądze na in vitro.

A owu masz potwierdzoną monitoringiem, testem?

A ty ? Jak z pracą ?

A lipa, będę zmieniać. Zaczynam w tym miesiącu przeglądać oferty i wysyłać Cv, więc póki co muszę plany staraniowe odłożyć na dalszy plan :( przynajmniej dopoki nie znajdę nowej pracy i trochę tam nie popracuje. Natomiast co jakis czas wpadam i będę dalej wpadać żeby podejrzeć co u Was ;)

Bo nie wiem od czego takie coś mam... meczy mnie to podbrzusze. Wszelkie możliwe leki nawet na jakies infekcje brałam. A podbrzusze nadal mnie meczy.
Ja pamiętam a było to 13 lat temu, ze brzuch bolał mnie bardzo, żadne rozkurczowe ani przeciwbólowe nie pomagały dopiero zastrzyki ale juz wiedzialam, ze jestem w ciąży bardzo wczesne początki

reklama
Nie mam potwierdzonej monitoringiem, mam taką pracę że chodzenie codziennie przez kilka dni do lekarza jest niemozliwe, a nikt mi nie da urlopu tak od ręki. Robiłam testy dwóch różnych firm i wg jednych owu nie ma nigdy, wg drugich wypadała mniej więcej 18-19. A oceniajac po śluzie to owu była w tym terminie, bo u mnie właśnie z tym jest problem, jakieś 7 lat temu zatrzymała mi się @ pierwszy raz i po tym owu bywała wybitnie rzadko, choć niby okres w terminie i w ogóle miód malina

Szkoda, że nie masz takiej możliwości z tym monitoringiem. No ale wracając do testów widocznie do owu w tym terminie nie doszło.
Pytam o to bo mi w 19dc wyszedł pozytywny test owu. Ale potem dopiero parę dni później pokazał się mega płodny śluz i to mi się nie zgadzało więc zaczęłam dalej robić testy owu i jakie było moje zdziwienie jak w 29dc i w kolejnych 5ciu dniach testy owu były aż bordowe. Teraz mam 35dc i czekam na rozwój zdarzeń :) Oczywiście robiłam betę, bo już myślałam że te testy owu może mi ciążę wróżą oczywiście ujemna więc jednak owu była później.
A mierzysz temperaturę?

Do góry