reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Maliina ja miałam ból po prawej stronie ale w spojeniu łonowym bolało tylko po prawej i przez 2 tygodnie się męczyłam z bólem bolało jak chodziłam, leżałam. Nie wiem czy pomogę, ale jak byłam w szpitalu to mówił, że to normalny ból bo wszystko się tam mówiąc " rozchodzi " rozszerza.
Jak będzie bardzo bolała to jedz do szpitala. Moja dzidzia w tym tygodniu już ma chyba 9 cm około i już powoli brzuch się zmienia [emoji7]

reklama
Wstałam dziś i mam tak przekrwiony nos ;o Nie wiem czy sama podrażniłam ;/ Na chusteczkach mam takie ślady krwi, ale też bardzo prawdopodobne, że jest anemia[emoji57]

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto na pizze? Ja miałam swój wieloletni ale za każdym razem obojętnie gdzie nie robię pizze to te ciasto mi nie wychodzi... Niby rośnie wszystko super, dodaje proporcje jak w przepisie ale no nie wiem. Dziś mam pełno energii i chyba pizze zrobię, najwyżej kupie gotowy spód [emoji28]
Ogólnie to czuję się od kilku dni taka energiczna szczęśliwa [emoji23]

Ostatnio robiłam pałeczki z kurczaka z piekarnika zamarynowane w papryce słodkiej, czosnku, majeranku, soli z cebulką i jabłkami, mniam [emoji16]

@Maliina ja miałam ból po prawej stronie ale w spojeniu łonowym bolało tylko po prawej i przez 2 tygodnie się męczyłam z bólem bolało jak chodziłam, leżałam. Nie wiem czy pomogę, ale jak byłam w szpitalu to mówił, że to normalny ból bo wszystko się tam mówiąc " rozchodzi " rozszerza.
Jak będzie bardzo bolała to jedz do szpitala. Moja dzidzia w tym tygodniu już ma chyba 9 cm około i już powoli brzuch się zmienia [emoji7]
to nie byl bol spojenia. bardziej przetraszylam sie ze moze wyrostek dawac jakies znaki. ale dzis jest jak do tej pory dobrze wiec pewnie ma to zwiazek z ciaza moze cos sie ucisnelo.

jaka swietna akcja wyszla w rossmann. jesli macie karte klubu rosmann mozecie swoje uzbierane punkty przekazac np.na zwierzaki niczyje. ja i tak kuponow nigdy nie zamienialam z pkt wiec super opcja.

Ostatnia edycja:
Wstałam dziś i mam tak przekrwiony nos ;o Nie wiem czy sama podrażniłam ;/ Na chusteczkach mam takie ślady krwi, ale też bardzo prawdopodobne, że jest anemia[emoji57]

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto na pizze? Ja miałam swój wieloletni ale za każdym razem obojętnie gdzie nie robię pizze to te ciasto mi nie wychodzi... Niby rośnie wszystko super, dodaje proporcje jak w przepisie ale no nie wiem. Dziś mam pełno energii i chyba pizze zrobię, najwyżej kupie gotowy spód [emoji28]

Ostatnio robiłam pałeczki z kurczaka z piekarnika zamarynowane w papryce słodkiej, czosnku, majeranku, soli z cebulką i jabłkami, mniam [emoji16]
Spróbuj z tego przepisu Link do: CIASTO NA PIZZĘ według oryginalnego przepisu - KUCHNIA TOMKA

reklama

Ile ciasta do pizzy zrobiłam to nie zliczę xD. Ja robie zawsze tak: wlewam tak 3/4 mleka do szklanki, podgrzewam zeby mleko bylo ciepłe, do ciepłego mleka wrzucam 1/6 kostki drożdży, memlam łyżeczka az sie rozpusci. Dosypuje pół łyżeczki soli, pol łyżeczki cukru, dolewaj trochę oleju (zeby potem ciasto nie przywieralo). Wlewam to do mąki, no i dalej mieszam i ugniatam dodając tyle mąki żeby się nie kleiło. Mozesz też ciasto potem odstawic po przykryciem na jakies 15 minut, powinno wyrosnąć dodatkowo, ja rzadko kiedy odczekuje xD) potem do piekarnika na 200 stopni i okolo 15-18 minut. Zawsze wychodzi.

Do góry