reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Malaga00 nie przejmuj się kochana. My się bardzo cieszymy :) u mnie tak było że moja babcia się bardziej cieszyła niż moja mama.Ale jak się urodziła Paulinka to świata poza nią nie widzi :)

No ja tez rozumiem jak ktos sie decyduje na samo usg, nie moja sprawa [emoji6]
Ja osobiście zastanawiam sie nad tym czy robic usg+papa i jakis inny test (nifty juz nie ma[emoji6])
Jak nie ma ? Ale faktycznie mi sie pomylilo i ja robilam harmony ;) w kazdym razie mniej wiecej bada to co nifty.
Ja sobie nie wyobrazam nie robic czy papa czy wlasnie innych testow chyba umarlabym ze stresu do konca ciazy :p

No dokladmie :) Na lutówkach jeszcze dziewczyny robiły, nie wiem kiedy to wycofali, później już się nie orientowalam ;)
Chyba wlasnie niedawno zmienili [emoji57]
Jak nie ma ? Ale faktycznie mi sie pomylilo i ja robilam harmony ;) w kazdym razie mniej wiecej bada to co nifty.
Ja sobie nie wyobrazam nie robic czy papa czy wlasnie innych testow chyba umarlabym ze stresu do konca ciazy :p
Tak, teraz nie ma nifty, zamiast tego jest SANCO, jeszcze sie nie wglebialam w temat czy jest to dokladnie to samo co nifty ale zamierzam niedługo [emoji57]

Teoretycznie. Oczywiście, jest większa, statystyczna wiarygodnosc, ale to bardzo indywidualna decyzja ;) w zupełności rozumiem kobiety,które robią pappa i nifty i absolutnie tego nie neguję. Osobiście z mężem usiedliśmy i rozważaliśmy za i przeciw dodatkowym badaniom. Zgodnie stwierdziliśmy, że co by nie było, damy sobie z tym radę i nie potrzebujemy na siłę wiedzieć czy coś jest nie tak, bo i tak urodzę :) dopiero,gdyby lekarz na usg zobaczył duże nieprawidłowości i zalecił dodatkowe badania, wiedząc, że można coś zdziałać już w życiu plodowym, podjelabym takie badanie. Tak też bylam umowiona z lekarzem. To bardzo indywidualna decyzja.
dokladnie w ten sam sposob do tego podchodzę.

reklama
Usg to też statystyka. Mój wynik składał się dokładnie z dwóch parametrów: wiek + NT. A NT wyszło wysokie, bo byłam w ostatnim możliwym momencie, w 14tc.
ja bede wg om 13+0 a patrzac na ostatnie USG 12+5 wiec chyba nie jest to az taki ostatni moment.
jesli USG wyjdzie niewlasciwie wtedy bede zastanawiac sie dalej.
szanuje ze kobiety robia te testy pappa, harmony sanco itp ale za mna to nie przemawia bez wyraznego sygnalu ze jednak powinnam. Dlatego tez uwazam ze nalezy sie szanowac decyzje tych co ich nie robia.. i nie chodzi o finanse bo na badania konieczne zawsze beda pieniadze. ale odnosze wrazenie nacisku ze jak moge robic tylko USG? a no mogę i uwierzcie że spie spokojnie.

Do góry