reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Lekarz mój pewnie będzie szukał przyczyny, może to jakieś mutacje. Będziemy szukać przyczyny i leczyc ale do starań tak szybko nie wrócimy.
Napewno znajdzie przyczynę. Będzie dobrze zobaczysz. Jesteś młoda jeszcze. Tyle przed Tobą. Na razie odpoczywaj na spokojnie, dojdzcie do siebie z mężem. Cieszcie się sobą. Lekarz znajdzie przyczynę i przygotuje Cię do ciąży. Życzę Ci z całego serca wymarzonego dzieciątka i tych pięknych chwil. Jest Ci to dane. Tak jak każdej z nas. Każdą z nas czeka ten wspaniały czas tylko musimy być wytrwałe i cierpliwe, każda z nas ciężko walczyła. Ale było warto i Tobie życzę jak dojdziesz do siebie owocnych starań żeby więcej takie przykrości Ciebie nie spotkały. Żebyś zaszła w ciążę, urodziła zdrowe dzieciątko i żeby chowało się W waszej pięknej miłości. Całuje mocno kochana i ściskam [emoji8]

reklama
Witam. Nie odzywalam sie wczesniej wybaczcie. Musialam to jakos w ciszy przetrawic. Ja też jestem po biochemiczne we wrześniu zaczęło się w 32dc A cykle mam 28dniowe. Tylko ze u mnie jest problem z progesteronem. W tym cyklu biorę duphaston 2x1. Zobaczymy co z tego będzie. Dziś 19dc 1dpo. Starania pełna parą [emoji173] [emoji173]
Miejmy nadzieję że październik i dla nas będzie owocny[emoji6]
Bardzo mi przykro. Ja tez przechodziłam przez biochemiczną na początku września.
Jaki masz poziom progesteronu?
Nie przejmuj się, miałam dokładnie tę samą historię w poprzednim cyklu. Biochemiczna - progesteron był bardzo niski 0.92 gdzie norma w fazie mitralnej jest od 4.44. Teraz po owulacji przyjmuję duphaston i luteinę dopochwowo. Lekarz mówi, żeby biochemiczną potraktować jako sukces (jakkolwiek to brzmi) i że nie musimy badać płodności obojga a szukać przyczyn nieutrzymania - Ale od razu wiadomo że to progesteron.
Oj to niski ten progesteron u Ciebie. To jest wynik w jednostkach ng/l?

Ja badałam w sobotę 6dpo i wyszło 32 nmol/l czyli 10,06 ng/l. Wydaje mi się, że to za nisko?

Bardzo mi przykro. Ja tez przechodziłam przez biochemiczną na początku września.
Jaki masz poziom progesteronu?Oj to niski ten progesteron u Ciebie. To jest wynik w jednostkach ng/l?

Ja badałam w sobotę 6dpo i wyszło 32 nmol/l czyli 10,06 ng/l. Wydaje mi się, że to za nisko?
Wydaje mi sie ze powinien byc min 10 a taki masz. Ja mialam w 11dpo 10.350.
Za to teraz w ciazy robilam betę w 13dpo i zrobilam progesteron to byl 18.5 tez nie jakis super szalowy.

Jaki masz poziom progesteronu?Oj to niski ten progesteron u Ciebie. To jest wynik w jednostkach ng/l?

Badania robiłam w dniu miesiączki :/
20181001_155138.jpg

Załączniki

• 20181001_155138.jpg
    20181001_155138.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 321

Progesteron w 13dop był 5,7ng/ml, beta 17.5 a dwa dni później progesteron 1,42 a beta 18.

Wydaje mi sie ze powinien byc min 10 a taki masz. Ja mialam w 11dpo 10.350.
Za to teraz w ciazy robilam betę w 13dpo i zrobilam progesteron to byl 18.5 tez nie jakis super szalowy.
A czy brałaś progesteron lub luteinę?
Badania robiłam w dniu miesiączki :/Zobacz załącznik 903489
Ale chyba jak na 1 dc jest raczej ok bo w pierwszym dc zaczyna się faza folikularna? Ale chyba u Ciebie 1dc był jednocześnie końcem biochemicznej i z tego względu prog powinien być wyższy, dobrze to rozumiem?

A czy brałaś progesteron lub luteinę? Ale chyba jak na 1 dc jest raczej ok bo w pierwszym dc zaczyna się faza folikularna? Ale chyba u Ciebie 1dc był jednocześnie końcem biochemicznej i z tego względu prog powinien być wyższy, dobrze to rozumiem?
A wiesz, że nie wiem? Lekarz powiedzial, że bardzo niski ten poziom progesteronu, więc chyba traktował tę fazę jako lutealną lub jeszcze wyniki jako ciążowe.
EDIT. Badania robiłam w ostatnim (28dc) jak jeszcze myślałam, że jest nadzieja na ciążę, a dzień później dostałam @.

Ostatnia edycja:
reklama
@Migdalove strasznie mi przykro, że się nie udało i tym razem. [emoji24] strasznie trzymałam za ciebie i fasolkę kciuki. Zgadzam się, że teraz trzeba na spokojnie zając się zdrowiem. Psychicznie tez musisz odpoczac. Bedzie dobrze. Dajcie sobie czas. A dzidzia sama przyjdzie.

Do góry