reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przykro mi, że i Ciebie to spotkało [emoji17]

Byłam na IP i wszystko samo się skończyło w 5dc zrobiłam badanie hormonów i wszystkie książkowe, wiec lekarz mówił, żebyśmy za ciosem szli bo zaraz po w wczesnym poronieniu łatwiej o ciąże.

Progesteron możesz zbadać w 3-5dc cyklu ale tez 7dpo, także może warto się starać i między czasie zrobić badania? Żeby cyklu nie tracić?
To super, że wyniki masz prawidłowe, trzymam kciuki, żeby szybko teraz zaskoczyło :) ja nie dam rady raczej teraz się zbadać bo u mnie na pobranie krwi trzeba się umawiać z wyprzedzeniem nawet tydzień... zapisałam się na 7dpo na progesteron. no i mam nadzieję dostać się do jakiegoś gina w przyszłym tygodniu bo niestety nie mam zaufanego. Poza tym nie mieszkam w PL i tutaj jest chyba inne podejscie lekarzy do badań, podtrzymywania wczesnej ciąży itd :(

reklama
To super, że wyniki masz prawidłowe, trzymam kciuki, żeby szybko teraz zaskoczyło :) ja nie dam rady raczej teraz się zbadać bo u mnie na pobranie krwi trzeba się umawiać z wyprzedzeniem nawet tydzień... zapisałam się na 7dpo na progesteron. no i mam nadzieję dostać się do jakiegoś gina w przyszłym tygodniu bo niestety nie mam zaufanego. Poza tym nie mieszkam w PL i tutaj jest chyba inne podejscie lekarzy do badań, podtrzymywania wczesnej ciąży itd :(

Rozumiem, inny system tam macie. Staraliście sie czy odpuściłam cykl? Ja miałam mieszkanie uczucia ale mąż mnie przekonywał.

Tak szczerze to ja nie wiem jak my wypatrzylysmy tą kreskę wczoraj bo ta dzisiejsza dopiero pięknie wyraźna :D będę gratulować po drugiej becie, ale bardzo się cieszę i przytulam Cię mocno wirtualnie!!
Wczoraj była ledwo widoczna ale u mnie dużo kurzu w domu i się nie dość, że zakurzył to jeszcze zbladła ta krecha. :D Ten test dzisiejszy schowałam do leków, niech się nie zakurzy. ;D

Rozumiem, inny system tam macie. Staraliście sie czy odpuściłam cykl? Ja miałam mieszkanie uczucia ale mąż mnie przekonywał.
U mnie dopiero początek tego cyklu po biochemicznej, krwawienie zaczęło się we wtorek, dziś 4 dc i właśnie myślę czy spróbować w tym czy jednak odpuścić. Bo z jednej strony słysze opinię, że po poronieniu szybko się zachodzi no ale jeżeli u mnie jest niski progesteron to bez leków pewnie będzie to samo. Miałam nadzieję, że pójdę we wtorek do lekarza ale właśnie się dowiedziałam, że wcześniej niż 2 października nie ma u niego terminów ech. No i mój mąż nie chce się starać przez wizytą u gina.

Hej dziewczyny może tak być ze na testach tej samej firmy Z tego samego moczu. Na jednym widać cień a na drugim
Czysta biel jeden strumieniowy drugi płytkowy?

Hej dziewczynki, Migdalove pocichutku gratuluję, kreseczka duża ciemniejsza niz ta wczorajsza, 3mam kciuki za betę bi też nie mogę się jej doczekać jak reszta dziewczyn ;) :*

A u mnie dzisiaj biel, 28dc. Nawet test rozłożyłam na czynniki pierwsze i niczego się nie dopatrzylam. Cycki tak bolą jakby zaraz miały wybuchnąć, chodzić nie mogę bo tak je czuję. @ jutro albo za 2-4dni. Mogłaby już przyjść to szybciej bym te badania zrobiła w 4dc. Akurat fajnie bo mam drugie zmiany to rano odprowadze młodego do przedszkola i mogę do labo skoczyć na czczo. A tak wogole to jakoś mi smutno że kolejny cykl stracony [emoji22]

reklama
U mnie dopiero początek tego cyklu po biochemicznej, krwawienie zaczęło się we wtorek, dziś 4 dc i właśnie myślę czy spróbować w tym czy jednak odpuścić. Bo z jednej strony słysze opinię, że po poronieniu szybko się zachodzi no ale jeżeli u mnie jest niski progesteron to bez leków pewnie będzie to samo. Miałam nadzieję, że pójdę we wtorek do lekarza ale właśnie się dowiedziałam, że wcześniej niż 2 października nie ma u niego terminów ech. No i mój mąż nie chce się starać przez wizytą u gina.

Kurczę, rozumiem Cię! Sama strasznie się bałam. Mąż mnie namówił. U mnie razu poszły badania wiec wiedziałam co i jak. W poniedziałek kontrolnie progesteron muszę zrobić, żeby sprawdzić czy niedomogi nie mam.
Nie wiem co Ci napisać. Jak czujesz niepewność to może się wstrzymaj? Z drugiej strony to niby biochem nie powinna się trafić drugi raz. Ale jeśli niski progesteron jest to może faktycznie? Lepiej poczekać! Niestety musisz to sama rozważyć. Będę trzymała kciuki z całych sił!

Do góry