reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mi ostatnio pobrali krew w zła probówkę, zapłaciłam normlanie za badanie. Czekałam cały dzień na wyniki bo było mi potrzebne na wizytę i dopiero jak zadzwoniłam to mnie łaskawie poinformowali, ze pani e labo się pomyliła i z tej probówki to oni pełnej morfologii nie zrobią. I ze mam jeszzcze raz przyjść!!!! Tak mnie wkurzyli, ze maskara... powiedziałam babie, ze może ona czerpie przyjemność z wkłuwaniu się w żyłę ja natomiast należę raczej do normalnych osób i jest to raczej przyjemność dość wątpliwa. Przepraszała mnie, ale co mi z jej przepraszam jak musiałam jechać jeszcze raz po 18. Wynik miałam w 5 minut. Niestety naleze do osób, które nienawidzą, nieznoszącym pobierania krwi....
To malo wazne w zasadzie czy ktos lubi klucie czy nie. ja np nie mam nic przeciwko ale jesli potrzebuje wyniki pilnie a ufamy laborantom i wierzymy ze wykonuja prace z ogromna dokladnoscia i trafia sie taka sytuacja to jest to nieprzyjemne. Tutaj jeszcze przeprosic się da a jakby nie daj boze pomylila sie z igla a nie probowka i nabawila kogos choroby to tez byloby przepraszam. ja wiem ze to tylko czlowiek ze pomylka rzecza ludzka.. ale co innego jak piekarz sie pomyli i dosypie za duzo mąki do ciasta na chleb i co innego praca w labo gdzie wymaga duzej odpowiedzialnosci i dokladnosci.

reklama
To malo wazne w zasadzie czy ktos lubi klucie czy nie. ja np nie mam nic przeciwko ale jesli potrzebuje wyniki pilnie a ufamy laborantom i wierzymy ze wykonuja prace z ogromna dokladnoscia i trafia sie taka sytuacja to jest to nieprzyjemne. Tutaj jeszcze przeprosic się da a jakby nie daj boze pomylila sie z igla a nie probowka i nabawila kogos choroby to tez byloby przepraszam. ja wiem ze to tylko czlowiek ze pomylka rzecza ludzka.. ale co innego jak piekarz sie pomyli i dosypie za duzo mąki do ciasta na chleb i co innego praca w labo gdzie wymaga duzej odpowiedzialnosci i dokladnosci.

Dokładnie. Tez sobie o tym pomyślałam i aż mnie zmroziło. To w jednym z oddziałów Diagnostyki. Od dawna tam chodze i pierwszy raz mnie coś takiego spotkało

Też właśnie przedwczoraj się zastanawiałam nad kupnem większego zestawu, ale warto patrzeć na datę ważności, w ofercie jest że 2018r. Zdążysz je wszystkie wykorzystać? Bo ja ostatecznie przymierzam się też do kupna, ale zestawu z ważnością do 2020.
Do grudnia mamy 4 miesiace to bym musiała plus minus 6 testów zrobić w jednym cyklu hmm uda mi się wykorzystać :D haha zamówiłam wczoraj może do środy dojdą. Okres mam dostać 22 września więc spokojnie poczekają :)

Hej dziewczyny, jak tam u Was dzień ? :D

Ja dziś startuje w biegu survivalowym, czyli bieg z przeszkodami... wiecie: woda, piach, błoto, krew, pot i łzy :-D:o. Masakra w ogóle nie mam formy i nie wiem co mnie podkusilo żeby się zapisać, ale trudno. Trzymajcie kciuki żebym to przetrwała :laugh2::p. Właśnie zaraz się zbieram powoli, do tego pogoda deszczowa... wręcz cudownie :D:p:p. No nic, byle by przetrwać ;).

Dziewczyny bo mam przypisany ten paracetamol na gorączkę ale na pogotowiu nie powiedzieli jaką dawkę mogę wziąć, jedna tabletka będzie w porządku? Paracetamol jest silniejszy od apapu? Bo po apapie nic mi nie schodziła gorączka [emoji17]

reklama
Dziewczyny bo mam przypisany ten paracetamol na gorączkę ale na pogotowiu nie powiedzieli jaką dawkę mogę wziąć, jedna tabletka będzie w porządku? Paracetamol jest silniejszy od apapu? Bo po apapie nic mi nie schodziła gorączka [emoji17]
W składzie apapu jest paracetamol. Podczas gorączki można brać co 6 do 8 godz. Mierz gorączkę i sprawdzaj czy rośnie . Jak będzie poniżej niż 37.5 nie musisz brać tabletki. Zawsze mi lekarka mówiła że ponizej 37.5 nie trzeba brać nic na gorączkę bo organizm sam walczy. Powyżej już trzeba wziąć tabletkę. Więc kontroluj i jak będzie wzrastać weź. Jak antybiotyk zacznie działać to gorączka też się obniży.

Do góry