reklama
1
174974
Gość
Ma rację! Po kilku dniach już nie będzie śladu.Może i masz rację [emoji4][emoji9]
Ka.2606
Fanka BB :)
Nie ma o czym, za kilka dni organizm się zregeneruje. Nie dajmy się zwariować, mi się też zdarza raz na jakiś czas wypić wino i o zgrozo zapalić do niego papierosa. Ale ani jedno ani drugie nie jest podstawą mojego stylu życia, więc wątpię, żeby miało to wpływ na płodność i rozwój fasolki.Teraz będę myślała przez tydzień jak nienormalna [emoji21]
Ann_
Popieram Magdę, Paulina nie zadreczaj się [emoji5]Paula, no co Ty nie obwiniaj się za taką głupotkę. Nie sądzę, żeby jednorazowa akcja gdzie pozwilolas sobie na trochę alkoholu i kilka buchów okazyjnie, wpłynęła jakoś na Wasze starania, które zaczniesz dopiero za 1,5 miesiąca . Organizm szybko się oczyści więc nie martw się i nie myśl o tym.
paulina1994
Tak wiem, wiem, ale ja to z tych panikujących [emoji17] ale macie rację, że chyba trochę przesadzamPaulina, jest cała masa kobiet które nie wiedząc, że są w ciąży piją, palą, biorą niedozwolone leki, takze nie martw się
8Ania8
Objawy które piszesz są typowe dla PCOS, musisz wyregulować cykle, może skonsultuj się z innym ginekologiem.Dziewczyny jestem tak bezradna, że już nie daje rady [emoji24] Błagam o porady, pomoc cokolwiek. Przyjmuję metformax 500. Dwie tabletki bo zwiększyłyśmy dawkę. Jutro dzwonie do lekarki.
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Pot spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.
Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.
Mam takie objawy:
Brak miesiączek cykle po 40 dni
Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów
Plamienia jasno różowe i brązowe
Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]
paulina1994
Dobra postawiłyście mnie do pionu bo chyba za bardzo świruje ! [emoji54]Nie ma o czym, za kilka dni organizm się zregeneruje. Nie dajmy się zwariować, mi się też zdarza raz na jakiś czas wypić wino i o zgrozo zapalić do niego papierosa. Ale ani jedno ani drugie nie jest podstawą mojego stylu życia, więc wątpię, żeby miało to wpływ na płodność i rozwój fasolki.
paulina1994
Jedynie dobry ginekolog endokrynolog najlepiejObjawy które piszesz są typowe dla PCOS, musisz wyregulować cykle, może skonsultuj się z innym ginekologiem.
Możesz próbować z tymi suplementami typu Miovarian, ale przy PCOS raczej nie nastawiała bym się na jakieś super efekty
1
174974
Gość
Ja dostałam od lekarza, który stwierdził, że mam PCOS Ovarin. Może coś pomoże też, mi za bardzo nic nie dał, bo nie miałam i nie mam PCOS.Jedynie dobry ginekolog endokrynolog najlepiej
Możesz próbować z tymi suplementami typu Miovarian, ale przy PCOS raczej nie nastawiała bym się na jakieś super efekty
reklama
Genadia
Paulina popieram dziewczyny, nic. Nic sie bie stało o bez powodu sie zamartwiasz. Ja dzis np mam zamiar wypić ze dwa kieliszki wina, a moje starania są w toku wiadomo nie upijam się ale rozsądna ilość alkoholu przed terminem @ nie jest szkodliwa dla płodu.
Z innej beczki pytanie. Czy seks na jeźdźca może utrudniać zapłodnienie z powodu grawitacji? Trochę dziwnie to brzmi ale pytam serio
Z innej beczki pytanie. Czy seks na jeźdźca może utrudniać zapłodnienie z powodu grawitacji? Trochę dziwnie to brzmi ale pytam serio