1
174974
Gość
To i ja spróbuję na dniach zrobić krewetki.Spróbuj ten przepis na początek [emoji4] krewetki się bardzo łatwo robi.
Link do: Krewetki z patelni z czosnkiem, natką i chili
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To i ja spróbuję na dniach zrobić krewetki.Spróbuj ten przepis na początek [emoji4] krewetki się bardzo łatwo robi.
Link do: Krewetki z patelni z czosnkiem, natką i chili
A gdzie kupujesz krewetki i na co zwracasz uwagę kupując je? Ja nigdy nie miałam okazji kupować krewetek stąd pytanie.Spróbuj ten przepis na początek [emoji4] krewetki się bardzo łatwo robi.
Link do: Krewetki z patelni z czosnkiem, natką i chili
Ja nie umiem robić krewetek..A tyle ludzi sobie chwali.
Dawaj przepis..Może się skuszę i może nawet mi wyjdą.
Ooo ten sam przepis, co ja wrzuciłam [emoji3]Mega proste i pyszne !!
SKŁADNIKI
2 PORCJE
250 g (około 20 sztuk) krewetek Black Tiger (surowych lub gotowanych, mrożonych lub świeżych)
4 ząbki czosnku, drobno posiekane
40 g masła
50 ml białego wina (opcjonalnie, ale polecam)
3 łyżki oliwy extra vergine
sól morska do smaku
listki z 2 gałązek natki pietruszki
Opcjonalnie: 1/2 papryczki chili, drobno posiekanej
PRZYGOTOWANIE
Mrożone krewetki włożyć do miski, wlać letnią wodę i rozmrozić. Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (pozostawić ogonki). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni podgrzać połowę masła, włożyć drobno posiekany czosnek (i chili jeśli używamy) i smażyć przez pół minuty. Włożyć krewetki i smażyć przez minutę z jednej strony.
Wlać wino i na większym ogniu odparować. Zmniejszyć ogień do średniego, krewetki przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejną minutę.
Przewrócić krewetki rozcięciem do dołu i smażyć jeszcze przez pół minuty. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i oliwę extra vergine. Roztopić masło i odstawić z ognia. Doprawić cytryną, solą morską i podawać z kawałkami bagietki.
Wydaje mi się, że może mieć to zwiazek. Często przy antybiotykoterapii czy przy większych ilościach przyjmowania leków przeciwgrypowych czy przeciwbólowych może skrócić fazę lutealną. Ale objawem skróconej fazy lutealnej jest szybciej pojawiająca się miesiączka.
Kochana, a czemu robiłaś progesteron? Mi lekarka powiedziała, że w ciąży bez sensu robić bo wyniki nie są miarodajne, ponieważ progesteron może się wahać często. Tak Ci lekarz zalecił? A powiedz który dziś masz dc?
Mi moja 1 ginka stwierdziła mięśniaka, ale ja nie krwawiłam w ciąży, miałam tylko brązowe bardzo skąpe krwawienie dniu spodziewanej @. Nie wiem czy to mięśniak czy co wpłynęło ale ciąże straciłamProgesteron warto zbadać nawet bez zalecenia. Jeśli bedzie niski to przydalo by sie szybciej do gina zeby dal luteine / duphaston..
Na pewno nie plamienie owu..
Dzis mam 12dc, w 10dc zaczelam krwawic zywo czerwona krwia.. wczoraj do poludnia tez potem zaczelo to krwawienie sie zmniejszać i teraz tylko lekkie plamienie, jakies resztki jakby (sory za opis [emoji6]) To juz zdążyłam wyczytac w necie, od miesniakow po raka (jak to wujek Google zawsze podpowiada...)
Pytam wlasnie czy ktoras z was tak miała i nie bylo to nic groźnego..[emoji849]
Do gina dzwonie popoludniu tylko martwie sie kiedy bedzie mogla mnie przyjąć [emoji849]
A planujesz usunięcie tego mięśniaka?Mi moja 1 ginka stwierdziła mięśniaka, ale ja nie krwawiłam w ciąży, miałam tylko brązowe bardzo skąpe krwawienie dniu spodziewanej @. Nie wiem czy to mięśniak czy co wpłynęło ale ciąże straciłam