reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Witajcie dziewczyny:)pisałam ostatnio o mojej nie pewności i czekałam jak doradziłyscie do okresu i dziś powinnam dostać okres ale rano coś mnie tknęło i zrobiłam test i 2 kreski:) oczywiście jedna taka bardzo blada ale odrazu wyszła:)w piątek idę do lekarza:) dodam jeszcze ze coś czułam nie tak wczoraj było mi słabo cały dzień ale jeszcze myślałam że może na okres a tu dzisiaj niespodzianka:)owszem czuję jajniki jak na okres więc się boję trochę ale to ponoć normalne:)
Gratulacje :)

dziękuję:)dziewczyny oby lekarz potwierdził :)że jest wszystko dobrze...gdyż ostatnio ciężko pracuje i więcej stresu miałam przy tym...
Szczerze ? Lekarz najprawdopodobniej nic nie zobaczy jeśli to dopiero termin @ ;) może ewentualnie dać ci duphaston czy luteinę i wizyta pewnie nie wcześniej niż za dwa tyg ;) ja na twoim miejscu zrobiłabym betę i powtórzyła po 48 ;)

Szczerze ? Lekarz najprawdopodobniej nic nie zobaczy jeśli to dopiero termin @ ;) może ewentualnie dać ci duphaston czy luteinę i wizyta pewnie nie wcześniej niż za dwa tyg ;) ja na twoim miejscu zrobiłabym betę i powtórzyła po 48 ;)
Dokładnie jak Paulina pisze. Ja w 7tc byłam u ginekologa wg om. Wg wieku ciąży w 6tc. I było już serduszko.

No i pięknie, szykuje się boom sierpniowy. Wraz z grzybami sypnie II :). Oby, oby, trzymam za Was, za nas kciuki dziewczyny.

@Maliina, jaka beta? Są już wyniki?

@Asik gratulacje :)

@Migdalove, ja tam ślepa kicha nie widzę kreski, ale Ci wierzę, że jest i kciuki zaciskam baaardzo mocno za jej ciemnienie!!!

@Martoosia, mega owu :D. Czasem ten poziom LH utrzymuje się dość długo, też po pęknięciu pęcherzyka. Podobno - gdzieś wyczytałam ;). Ja np. mam wykrywalny testem (blada kreska, do końca fazy lutealnej).

Ja nadal czekam na @, albo testowanie. Boję się jak diabli tego drugiego...Testy czekają na półce, ale omijam szerokim łukiem póki co. Żadnych objawów ewentualnej ciąży nie mam, (żadnych!) więc na chwilę obecną nadal zakładam, że jej nie ma.
W zasadzie to nie wiem co ten nieszczęsny test by zmienił, ale to chyba u mnie jakieś myślenie magiczne się włącza, żeby się nadziei nie pozbawiać za szybko i stanem "może ciążowym" się ponapawać. Z kolei gdyby wyszły mi teraz II przy braku jakichkolwiek oznak, że bHCG jest wysokie (czyli "objawów") zeszłabym z nerwów do ewentualnej wizyty, którą planuję nie wcześniej niż w 8tc, żeby nie było jak ostatnio, że się napalę, bo pęcherzyk, a dalej już nic :(. W poniedziałek, jak @ nie przylezie to siknę. To będzie akurat 40dc. Tak więc ćwiczę cierpliwość.

reklama
Do góry