reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Nie wiem czy pisałam wcześniej czy nie, ale ja miałam prolaktynę na poziomie około 25 i po 3 tyg stosowania Bromergonu po pół tab mam 7 ;) więc przy połówce nie odczuwam jakiś specjalnych skutków ubocznych, a różnica w cenie ogromna
emoji4.png
bromek około 4 zł a ten twój lek mówiłaś że chyba koło 100 prawda ?
emoji4.png
Tak 130zł, ale jednak ma mniejsze skutki uboczne od bromergonu. Wolę tak się czuć jak się czuje niż wymiotować i mieć tego typu objawy. :)

Ja pierwsza @ po poronieniu (miałam zabieg łyżeczkowania) dostałam po 47 dniach
Ja miałam 2 raz poronienie zupełne w 7 tc. Wtedy dostałam okres dokładnie 3 tygodnie od zakończenia krwawienia. To bylo 4 tygodnie po rozpoczeniu poronienia. Moze bedzie teraz podoobnie, ale jak bedzie pozniej okrea tez nic się nie stanie. Tylko wolałabym już za czas starania.

Nie, ale dwóch lekarzy mi już mówiło i trochę koleżanek, że on daje okropne skutki uboczne, że najczęściej właśnie jest słabo przyswajany przez to, że się wymiotuje po nich.
Mi to lekarz przypisał po pierwszym porodzie na zatrzymanie laktacji (nie pytajcie dlaczego[emoji17]) i kazał brać pierwsze dwa dni po połowie tabletki i pamiętam że po 2 dawkach już nie miałam skutków ubocznych. Tylko właśnie po tych dwóch pierwszych polowkach miałam zawroty głowy.

reklama
Ja miałam 2 raz poronienie zupełne w 7 tc. Wtedy dostałam okres dokładnie 3 tygodnie od zakończenia krwawienia. To bylo 4 tygodnie po rozpoczeniu poronienia. Moze bedzie teraz podoobnie, ale jak bedzie pozniej okrea tez nic się nie stanie. Tylko wolałabym już za czas starania.
A ja po zabiegu musiałam odczekać 2 pełne cykle żeby się starać i głupia myślałam, że szybko się uda, a tu pojawił się problem z prolaktyna i tarczyca, zmiana pracy i muszę wytrwale czekać przynajmniej do października [emoji4]

Do góry